Hur går man ner i vikt?

:: Lät intressant men jag tror inte jag förstod riktigt fullt ut. Du äter en riklig frukost, dricker en latte macchiato till lunch, äter mellanmål(?) och en portion kvällsmat? Eller har jag helt missuppfattat? Är så himla sugen på att gå ner i vikt att jag inte vet vad jag ska ta mig till riktigt.

Svar: Eftersom jag sitter och skriver dagarna i ända just nu har mitt kostintag sett ganska lika ut den senaste veckan.

Frukost: ett par ägg, några skivor ost + Keso (i väntan på äggen)
Mellanmål: ett par stora glas latte macchiato (mjölk innehåller en massa näring och gör en mätt)
Middag: en avokado med en stor hög räkor, Keso, alfalfagroddar, salladstopping och soltorkade tomater i olja (kolla här)
Kvällsmums: ca 4-8 dadlar med te och en stor skål yoghurt med blåbär & jordgubbar / grönsaker dippade i kryddad gräddfil

Den här lilla mängden mat är inte lämplig för någon som rör på sig mer än jag gör för tillfället. Jag går ca 3 km varje dag när jag förflyttar mig mellan hemmet och olika ställen på stan men hade jag gjort av med mer energi så skulle jag garanterat känna mig hungrig.

Jag är 165 cm lång (officiellt) och väger just nu 58 kg. Finns många längre personer som väger mindre och som också ser bra ut men sånt där är väldigt individuellt. Jag älskar mina kurvor men ogillar fettringar. Därför är jag helt nöjd nu – jag är smal samtidigt som jag bär upp kläderna och är skön att ta på, vad mer kan man önska? :) Här, här och här hittar du information om hur jag gick ner i vikt när jag vägde 20 kg mer än jag gör nu.

Dina bästa vänner från och med idag

Det spelar ingen roll vad du äter när. Huvudsaken är att du gör kroppen maximalt mätt för lägsta mängden kalorier så att du slipper svälta dig till rätt storlek. I praktiken lönar det sig att satsa på nyttiga fetter och protein. Kolhydrater behövs i minimala mängder, speciellt när man vill gå ner i vikt. Kolhydrater är dessutom naturens sätt att tala om för kroppen att den ska lagra fett, tänk på att vi ute i naturen endast hittar spannmål och frukt på hösten – precis innan vintern kommer och vi behöver ett extra tjockt lager fett på kroppen. När jag inte vill gå upp i vikt undviker jag pasta, bröd och allt som innehåller socker. Och nej, sötningsmedel och diverse andra kemikalier kommer inte på fråga. Bara riktig mat duger. Ät inte mer än det behövs för att bli nöjd och undvik att bli proppmätt (sådär att man måste knäppa upp byxorna under bordet). Men nu kommer det allra viktigaste:

Hemligheten bakom önskekroppen (och allt annat)

Enda orsaken till att någon inte går ner i vikt är inte för att hon är för dum för att förstå hur man gör eller för lat för att orka följa anvisningar – det är för att hon inte identifierar sig med att vara smal. Du kan inte gå ner i vikt om du saknar den viktigaste komponenten av alla: inspiration. Inte motivation utan INSPIRATION. Den kommer efter att du har ändrat dina tankar till att känna övertygelse om att det du vill ha är, inte bara möjligt, utan dessutom SJÄLVKLART. Du måste leva den sanning du vill uppleva på förhand, innan du ser bevisen i spegeln och på vågen. Så fort du har den här inställningen känns det automatiskt konstigt att äta eller bete sig på ett sätt som inte matchar.

Från och med nu ÄR du smal. Lycka till! :)

12 kommentarer :

 1. Tack så hemskt mycket! Bokmärker detta och läser igenom noga. Ha en fin kväll!

 2. Det svåraste är inte att veta vad som är ok att äta, utan att få förändrat tankesättet från att vara överviktig till att identifiera sig smal. Jag har det problemet, har försökt nu i ett par veckor, men då jag bara inte kommer på var problemet ligger. Ju mera jag tänker på viktminskning, destu mera äter jag??? Där gick ju någonting snett.

  Men nu kanske budskapet ändå gick hem. Jag går omkring och känner mig FET. Så jag sänder ut dubbla budskap. Vill vara smal, men verkligheten gör mig ändå mera överviktig.

  Men det är då inte lätt att tänka sig smal, eller finns det några knep du kan dela med dig? Jag har ändrat på så mycket i mitt liv, jag vet att det fungerar att tänka annorlunda, och är nöjd med allt annat, men då har jag ju de 20kg jag bara känner är för mycket. Och att komma vidare känns jobbigt.

  Jag har förstått att det för dig sist och slutligen inte alls var jobbigt att gå ner 20 kg. Snälla hjälp mig med en affirmation för att komma igång.

 3. Precis som du själv gjorde, hittade även jag svaret på din fråga i själva formuleringen av den.

  Du tänker på viktminskning. Det är ett ämne man tänker på när man väger för mycket, inte när man är smal. En smal person tänker inte på vikt överhuvudtaget, utom möjligtvis i väldigt positiva termer.

  Varje gång du noterar att du väger för mycket dras fler liknande tankar till dig och du får allt mer bekräftelse på din sanning. Lösningen är: sluta notera det du kallar sanning! Ersätt den med en ny, en som låter bättre.

  ALLT är relativt. Tänk om det egentligen är så att du redan har gått ner 10 kg och bara har lite kvar? Eller att det du ser i spegeln inte är en fet kropp utan en svullen kropp. Svullnad går ner rätt fort om man bara slappnar av. Och tänk om du inte behöver göra något – bara sysselsätta dig med annat medan din kropp balansera sig till normal nivå på egen hand?

  Jag skojar inte. Det är precis så här jag själv ändrade min “sanning” innan jag, som inte hade gått ner ett endaste ett kilo tidigare i hela mitt liv, gick ner 20 kg på ca fem månader. Det kan tyckas “bara” vara en lek med ord men olika formuleringar har en enorm makt att påverka utgången.

  Mitt bästa råd är att du distraherar dig med andra saker så mycket som möjligt. Gå upp i något riktigt kul så att du bara äter när du är hungrig på riktig. Förvara ingen olämplig mat hemma och inte heller större mängder än du ska äta på en dag. “Jaga” din mat varje dag genom att gå till butiken, i äkta stenåldersstil. Du kommer att känna dig smalare inom bara några dagar. Och när du känner dig smalare, då drar du till dig fler tankar om det och då… ser du vart det här leder? :-)

  Jag upprepar det viktigaste en gång till: sluta notera det du kallar verkligt! Prata inte om att du väger för mycket, tänk inte på att du väger för mycket och glöm överhuvudtaget hela ämnet tills du känner dig lättare i kroppen.

  När du KÄNNER dig lättare (både mentalt och fysiskt), då kan du ställa dig på vågen. Den kommer att visa andra siffror än tidigare och den bekräftelsen får dig att bli ännu ivrigare. Du kommer att inse att du är mitt inne i processen, att du har lyckats få något att hända. Mer än någonsin tidigare. Glädjen och ivern över din egen makt gör att du vägrar ta ett endaste steg tillbaka genom att sabotera dig själv. There’s not turning back!

  Tänk gärna på hur ditt liv som smal ska se ut. Frossa i orsakerna till att du överhuvudtaget önskar det du önskar – men bara ur positiv synvinkel.

  Fel: jag kommer inte att behöva svälta mig sen.
  Rätt: jag och den där snäva klänningen kommer att orsaka trafikkaos!

  Lev dig in i ditt smala jags liv ordentligt. Det är meningen att du ska känna dig hemmastadd där. Frossa i allt du förknippar med att vara smal och känn hur mycket godare det smakar än kolhydrater. Och glöm inte att krydda med tankar om hur mycket du älskar dig själv överhuvudtaget och att du förtjänar det allra bästa.

  Och en sak till. Jämför inte din kropp med andras utan tänk på DIN version av smal. Du kan omöjligt likna någon annan oberoende av hur lika er vikt är. Du kommer att vara smal & snygg på ditt eget sätt – och tack och lov för det. Man vill ju vara ett original, eller hur?

  Lycka till!

 4. Tack så jättemycket för din hjälp. Nu förstår jag att mitt tankesätt varit felvridet. Nu har resan börjat, jag känner mig redan betydligt lättare till mods av att tankemysteriet klarnat, vågen ställer jag mig på då jag känner att byxorna är lösare.

  Jag drömmer om en snygg, urringad, figur-nära klänning som jag stortrivs i när jag nästa sommar ska på ett bröllop. Och att få klä sig i snygga kläder som orsakar trafikkaos… den stunden håller mina tankar på rätt våglängd. Jag är smal, snygg, attraktiv och känner redan känslan av de uppskattande blickarna som människorna runt omkring mig ger. Härliga tider!

 5. That’s the spirit! :-D Och när tankarna vandrar till något som inte känns lika bra så distraherar du dig helt enkelt med sånt som lyfter humöret så att du igen är “vid dina sinnens fulla bruk” när du tänker på dig själv.

  Du är vacker! DET är sanningen och inga motsägelser kommer någonsin att låta rätt i dina öron.

 6. Åh, jag vill också … Har kämpat med vikten sedan jag var liten, blev smal som vuxen, men gick upp alldeles för många kilon när jag var tvungen att äta antidepressiv medicin. Och eftersom jag har bantat mig till en skrämmande låg ämnesomsättning är det lätt att gå upp, men så svårt att gå ner. Lägg därtill ett fasansfullt trassligt liv hemma (= tröstätning) – men jag vill ju så gärna bli snygg igen!
  Jag tar till mig det (och mycket annat du har skrivit, jag studerar attraktionslagen med stort intresse), och ska försöka ge det nya tänkandet en chans. Det är så peppande att läsa om ditt positiva liv, kanske kan det bli mitt också?
  Anna

 7. Ämnesomsättning —> ignorera.
  Trassligt liv –> glöm.
  Medicin –> ingen ursäkt.
  Kämpa –> stryk ur vokabulären.
  “Kanske kan det bli” —> ändra till “mitt liv är positivt”.

  Förslag till ny sanning:

  Jag har tidigare haft som vana att hålla kvar tankar som känns otrevliga eftersom jag trodde att man kunde hitta lösningen på problemet genom att fokusera på det. Det funkade inte så bra men jag fick istället ut något annat värdefullt ur upplevelsen: en mycket klar uppfattning om vad det är jag vill.

  Nu när jag förstår att man inte kan leva lösningen samtidigt som man lever problemet har jag blivit mycket kräsnare med mina tankar. Mitt nya kriterium för att tänka dem är inte huruvida de är sanna eller inte utan huruvida de känns bra eller inte.

  Sanning är inget annat än tankar man tänkt så ofta att de blivit en övertygelse. Jag vet därför att jag kan välja min egen sanning och då väljer jag självklart den som känns skönast att leva.

  Stor kram & lycka till! :-)

 8. TACK! Jag har skrivit ut det du skrev och satt upp det på väggen bredvid datorn (där jag lever halva mitt liv). Jag ska verkligen försöka … FEL! Jag SKA börja leva så som du föreslår! Mitt nya liv: här kommer jag!

 9. Att du har en dator i ditt liv är redan i sig ett mycket lovande tecken. ;-)

 10. Mitt projekt utvecklas. Tog idag en nummer större arbetskläder för att få bort korvskinnskänslan, och vips kände jag mig betydligt smalare. Jag har affirmerat: jag är smal, vacker, attraktiv och på gott humör, jag älskar livet. OCH redan känner jag att nu händer det något viktigt i rätt riktning.

  Och att distrahera mig när fel tankar tänker ta över, låter som en riktigt smart idé. Mitt liv förändras, och det gör det just i den riktning jag själv bestämmer. Åååå så bra det känns att själv få vara sin egen boss och ändra på saker som bara kan bli bättre.

  Izabella, Anna och jag har fått så värdefulla tips. Irina, du är en inspirationskälla utöver det vanliga. Det märks att du har gått igenom det här själv, därför VET du att det fungerar. Och vi följer efter. Kram :)

 11. En stor kram tillbaka! Blir minst lika inspirerad av er och varje gång någon tar upp ett nytt ämne eller ställer en fråga lär också jag mig nya saker. Tack för det! :-)

Kommentarfunktionen är avstängd.