Pressen att vara perfekt är för stor!

Alltså herregud, känner ni också att det blir för mycket nu? Man förväntas vara helt perfekt hela tiden och göra ”rätt” saker jämnt. Vart man än vänder sig så får man samma budskap inhamrat non stop: din kropp BEHÖVER vila, du MÅSTE andas, det är ONORMALT att inte dricka vatten, ALLA ANDRA rör på fötterna när de går… Så många måsten! Varför ska alla vara likadana? Ska man inte få bestämma själv? Vårt samhälle pressar oss mer och mer hela tiden, finns det ingen moralisk gräns någonstans? Är det hit våra skattepengar går?

Vad är det här för dravel? tänker ni nu, de av er som fortfarande graviterar till välmående enklare än till misär. Well, det här är ett exempel på hur man kan skapa problem av precis vad som hest, tom. livsnödvändiga funktioner. Recept: en gnutta populism, en rågad sked offermentalitet och en förpackning känsloladdad vokabulär. Mixa därefter med en mogen målgrupp och garnera med stor rubrik i versaler.

Vet ni att självmorden ökar märkbart så fort löpsedlarna handlar om någon som begått ett? Och att Joshua Bell, världens bästa violinist, bara får några kronor om han spelar i tunnelbanan samtidigt som han drar in miljonbelopp om folk besöker hans konsert efter att ha hört om hur bra han är genom massmedia? Vi människor är ena riktiga härmapor.

När det inte finns något att skriva om skapar journalister gärna en egen hypotes, eller ett påhittat problem, som de sedan försöker lösa i sin artikel. T. ex. så här: ”Kvinnor tvingas jobba dubbelt så hårt som män” eller ”Smalhetsidealet skördar offer – är du nästa?” eller ”Dina vänner utnyttjar dig. Så ger du tillbaka med samma mynt.”. Har man det minsta frö till offermentalitet i sig så slukar man dessa artiklar med hull och hår och ”upptäcker” att man själv faktiskt lider JÄTTEMYCKET av det som står där – oj, vad skönt att någon tar upp ämnet! Samtidigt kan man aldrig besvara frågan om exakt VEM det är som kräver, pressar och uppmanar en att vara smal / duktig / perfekt / rik / lycklig / whatever. ”Samhället och massmedia” är faktiskt ett bedrövligt dåligt svar som borde få en inspärrad för paranoia.

Ni som är lite äldre kan säkert minnas tillbaka och hålla med om att populära problem som ältats extra mycket av media det senaste decenniet är: pedofili, ätstörningar, feminism, naturförstörelse och rasism. Vet ni vad? Dessa företeelser har funnits hur länge som helst. Att de plötsligt blivit ”populära” gör inget annat än att man göder dem med ytterligare energi vilket självklart medför att de expanderar. Och de som hittills levt i allsköns ro utan att tänka på dessa ämnen, blir plötsligt rädda för något som aldrig hade drabbat dem annars, men som nu gör det för att de drar till sig det genom sin egen uppmärksamhet. Det kallas självuppfyllande profetia.

Mitt råd: slappna av! Bara för att någon annan har problem betyder inte att DU också har det. Sluta tro att livet måste vara stressigt och kravfyllt, det är visserligen trendigt att känna sig så just nu – men är inte priset för detta ”mode” lite väl hög? Du mår inte sämre än du själv väljer att må, håll därför dålig energi på avstånd. Och läs rubrikerna kritiskt. Om det så står att ”100% av befolkningen lever ett miserabelt liv” – så har det absolut inget att göra med DIG. Nej, inte ett smack, jag lovar!

Du har väl inte missat mina två böcker som förklarar attraktionslagen från grunden? Besök attraktionslagen.info och ladda ner första kapitlet gratis!

Attraktionslagen förklarad enkelt. Hur man attraherar kärlek, pengar och hälsa.
2 kommentarer

Kommentarer har stängts av.