Konsten att vara en optimist

Fick följande kommentar av snälla Helena häromdagen. Tack, den värmer! :)

Helena: Det jag ÄLSKAR med dig är att du i slutändan ändå väljer att fokusera på det positiva i situationen! A och O om man vill få ut något av sitt liv! Heja! :D

Först och främst vill jag påpeka att jag är en realistisk optimist, inte en sån där Pollyanna -typ som trallar sig igenom en rotbehandling och skrattar beskedligt när äckelfyllot i bussen frågar om hon vill se honom naken. Jag ser problem (fast jag använder hellre uttrycket ”utrymme för förbättring”) till höger och vänster och skulle dö av tristess om livet var perfekt och händelselöst. Men det finns ett säkert tecken på att jag ändå är en äkta, obotlig optimist. För mig är välmående en norm. I mitt liv är allehanda otrevligheter enbart parenteser och dyker bara upp för att det goda ska smaka godare. Och kanske för att jag lär mig nya saker mycket effektivare när det är kris. ;)

Ärligt talat förstår jag mig inte riktigt på andra sätt att leva än lyckligt. För om man inte är i full färd med att finslipa sitt liv till (utopistisk) perfektion och samtidigt njuta av processen, vad är det då för idé med alltihop? Det finns egentligen bara tre alternativ:

1. Fixa sina problem
2. Ändra attityd och ta ut mesta möjliga av den situation man befinner sig i
3. Kasta sig utför ett stup

En negativ tanke får aldrig sluta med punkt, den måste efterföljas av något positivt. Att leka offer och klaga sig igenom tillvaron är höjden av idioti för exakt vem är det man försöker manipulera med sina krokodiltårar? Gud? Give me a break! Vi kan ge upp kontrollen över våra liv men vi kan aldrig ge ifrån oss ansvaret. Och då är det ju ingen idé att ge upp kontrollen heller, förstår ni logiken?

Enda situationen där gnäll accepteras är när man är i färd med att åtgärda problemet och tycker att det känns tungt (som när man powerwalkar den 26:e kilometern till exempel…). DÅ har man förtjänat rätten att klaga, kom bara ihåg att sånt inte är särskilt nyttigt i längden eftersom det bara bekräftar att det tunga är jättetungt… Men ibland kan man inte låta bli, så nolltolerans är orealistisk.

Och på tal om det, ni kanske minns att jag igår kände mig som ”en gravid flodhäst pga. av allt crap jag åt i helgen”. Ha ha, det lät ju lite negativt… Vet ni vad nästa tanke var? Jo, tacksamhet över att jag vet exakt hur jag ska gå ner i vikt och att jag dessutom tycker att det är en jätteskön känsla att lyckas med det. Och sen… sen började en massa bilder av mig i snygga kläder bombardera hjärnan – hela vägen runt stan, 10 km totalt. :)

Vad lär vi oss då av detta?

Jag är en stor anhängare av attraktionslagen, och har följt den instinktivt redan innan jag blev medveten om dess existens genom boken ”The Secret”. I ett nötskal handlar den om att man skapar sin egen verklighet genom att projicera sina känslor på omvärlden (ens verklighet är alltså subjektiv) och att man får mer av det man redan har eftersom varje energifrekvens ger en tillgång till allt som matchar den. Kärlek attraherar mer kärlek, pengar attraherar mer pengar och framgång attraherar mer framgång… och tvärtom, man kan lätt som en plätt sabotera allt genom negativa tankar om man väljer att känna sig oälskad, fattig och misslyckad.

Observera ordet väljer. Vår hjärna går att programmera och om man börjar bete sig som den person man önskar att man var händer något magiskt. Plötsligt dyker det upp omständigheter som driver en närmare och närmare denna sinnesbild. Därför blir hypokondriker till slut sjuka på riktigt och svartsjuka tjejer utsatta för precis den otrohet de var så livrädda för. What you fear, you create. Men attraktionslagen funkar också åt andra hållet (det positiva) och jag kan lova att det är tusen gånger roligare!

Det allra svåraste är att inte begränsa sina möjligheter. Jag tror att det ligger mycket i teorin om subjektiv verklighet och gillar speciellt exemplet som finns här (försök hänga med nu).

What happens when people put out conflicting intentions, like two people intending to get the same promotion when only one position is available?

Since you’re the only intender, this is entirely an internal conflict — within YOU. You’re holding the thought (the intention) for both people to want the same position. But you’re also thinking (intending) that only one can get it. So you’re intending competition. This whole situation is your creation. You believe in competition, so that’s what you manifest. Maybe you have some beliefs (thoughts and intentions) about who will get the promotion, in which case your expectations will manifest. But you may have a higher order belief that life is random, unfair, uncertain, etc., so in that case you may manifest a surprise because that’s what you’re intending.

Förstår ni? Den enda utmaningen är att få sig själv att tro tillräckligt mycket på det man önskar sig.

Tja, nu vet ni hur det funkar för mig. Finns såklart hur mycket som helst som jag kan förbättra men det är bara kul, man måste ju ha något att se fram emot. En sak är däremot säker, det är tusen gånger enklare att uppehålla denna livsstil om man omger sig med positiva människor som inspirerar och triggar en genom sin goda energi. Därför är jag extra tacksam för mina underbara vänner och familj – ♥ u!

Nu är jag nyfiken på er. Vad är ert recept på ett lyckligt liv? :)

Du har väl inte missat mina två böcker som förklarar attraktionslagen från grunden? Besök attraktionslagen.info och ladda ner första kapitlet gratis!

Attraktionslagen förklarad enkelt. Hur man attraherar kärlek, pengar och hälsa.
7 kommentarer
 1. Alltså jag tycker ju ändå att det låter lite som att ”om du är rädd för att din kille ska vara otrogen är det ditt fel om han är det” och de är bara bullshit. Det är hans fel och hans val och ja fick honom inte att göra det med mina tankar. Nu har ju inte detta hänt mig. Jag levde i ett förhållande då allt var perfekt, jag var mer kär än någonsin och jag visste att det var denna människan jag skulle leva med. Jag visste att han aldrig skulle vara otrogen; sedan var han det. Var det mitt fel också? Attraherade jag till mig det när jag flög runt på mina rosa moln?

 2. Du var väl värd den kommentaren Irina, och vi tänker så lika du och jag… Hela mitt recept finns i drygt 600 inlägg på min blogg… ;)
  Kram till dig!!!

 3. ida: Ja, om man tror på principen om subjektiv verklighet så är det vi själva som skapar vår egen verklighet. Du har alltså själv skapat både ditt rosa moln och en kille som var otrogen. Av vilken orsak vet jag inte. Det är möjligt att du aldrig var rädd för att han var otrogen men att det istället fanns någon överordnad rädsla, förväntning eller återkommande tanke hos dig som manifesterade sig (t. ex. rädsla för ensamhet, tankar om att otrohet aldrig händer dig osv.).

  Ha ha, låter det flummigt? Jag håller med. Ändå tror jag på det där. Det är skönt att ha makten att påverka sitt liv trots att man inte ännu förstår hur.

  Jag lever också på ett rosa moln, precis som du. Och otrevliga saker händer, som sagt, mig också. Min uppgift är då att göra mitt moln ännu mer rosa, byta ut det sällskap som inte längre passar mig och fortsätta köra mitt race. Och ja, jag låter andra människor ta ansvar för sina handlingar precis som du tycker att man ska göra.

  Lycka till med kärleken! :-)

  PS. Jag tycker inte att du ska använda orden ”mitt fel”, det låter så negativt och anklagande. Universums lagar är faktiskt lite mer komplicerade än matten i skolan och du kan inte göra mer än din kunskap räcker till vid varje givet tillfälle. Ge dig själv beröm för att du gör ditt bästa istället.

  Helena: Stor kram till dig också! Du inspirerar mig att sitta uppe och skriva till fem på natten. :-)

 4. Irina, jag är helt med dig. Mitt motto här i livet är att allting blir vad man gör det till. Varför ska jag då välja ett liv med mörka nyanser? Mottot gör mig inte immun mot fallgropar, men en del av dess syfte är ju kraften att kravla upp ur den där bloody gropen, borsta av sig skiten och klampa vidare. Jag har ALLTID ett val – sen om det valet är svårt är en helt annan femma, men det valet FINNS. Jag väljer att vara lycklig, i den utsträckning jag kan påverka det själv. Låter rätt så logiskt i mina öron i alla fall… Ciao, guapa!

 5. Härlig inställning! För vad har man för alternativ egentligen? Stanna i gropen? Hell no! :-D

 6. Läste ett inlägg fran dig, och TACK SA MYCKET…
  Kommer verkligen fortsätta läsa din blogg, da den ger sa mycket. Har fatt upp ögonen för attraktionslagen, och kommer göra allt för att ändra mitt tankesätt, da livet är för kort att gräva ner sig i negativa tankar. Ha en underbar dag

 7. Välkommen hit! :-) Läran om attraktionslagen förklarar vår existens på ett så enkelt och underhållande sätt att man inte kan annat än bli inspirerad.

  I teorin vet vi alla att man ”borde” tänka positivt men det är inte förrän man sätter sig in i bakgrunden som det blir en självklarhet. Jag är fortfarande imponerad av den här coola livsvisdomen, trots att jag nu har studerat den i flera år. Önskar dig många glada lässtunder & ett smashing liv! :-)

Kommentarer är stängda.