Just say yes och bli hög… på livet!

Den här veckan är sååå mycket bättre än förra. :) Jag har som vanligt blivit hög på livet – min favoritdrog som jag inte kan hålla mig ifrån längre än några dagar i taget. Spelar ingen roll hur deppig jag känner mig, plötsligt knäpper det bara till i skallen och så börjar jag inbilla mig att det finns en massa intressanta möjligheter som jag inte har tänkt på tidigare (and guess what, det FINNS det förstås också) och så kickar endorfinerna in med full kraft. När jag befinner mig i det här tillståndet har jag jättesvårt att hålla ansiktsdragen samlade. Smajlar som en idiot hela tiden, tom. i tunnelbanan trots rusningstid, skrikande ungar i barnvagn och berusade a-lagare som trampar på älsklingsmockastövletterna.

Men hur kan man studsa upp så fort? Hur kan men ena dagen vara totalt oinspirerad och desillusionerad för att nästa plötsligt vända på en femöring och fortsätta framåt som om inget hade hänt? Har fått den frågan flera gånger av folk som sett mig göra så – efter att de insett att jag varken gillar medicin eller alkohol. Well, här är några av mina hemligheter.

1. Jag ”lär mig inte av mina misstag” – i betydelsen att jag alltid ger mig själv en nystart och helt naivt tror (nej, vet) att jag den här gången kommer att få som jag vill. Trots att jag inte lyckades förra gången. Men det berodde ju på att jag gjorde fel så nu gäller det bara att ändra någon variabel och prova igen. Eller hitta på ett nytt mål. Whatever makes me happy.

2. Jag älskar att älta tidigare framgångar. Det är därför jag skriver dagbok. När man i komprimerad form läser hur man tog sig från punkt A till punkt B trots att det verkade helt omöjligt i början inser man att ens nuvarande situation inte alls är unik. Därför avslutar jag aldrig någon tankegång negativt. Det finns inget som heter ”jag är fullständigt oinspirerad och deppig”. Det heter ”jag är fullständigt oinspirerad och deppig… precis som förra året. Vilket betyder att jag kommer att tröttna om ett par dagar och sen kicka igång något nytt och spännande.” Och plötsligt orkar jag inte vänta de där dagarna, för man kan ju tjuvstarta.

3. Mamma har sagt att jag alltid brukar hitta en plats i solen och det är faktiskt en riktigt bra beskrivning. Jag söker mig medvetet till platser, personer och situationer som bekräftar min övertygelse om att livet är roligt. Det känns helt enkelt för onaturligt och konstigt att må dåligt. Det är inte alls ”jag”.

4. Jag har alltid en backup plan. Ofta flera, inte alltid optimala men tillräckligt bra för att jag ska kunna sova gott om nätterna i vetskap om vad jag kommer att göra ifall det värsta skulle hända. Och så ligger inte mina ägg i samma korg. Livet består ju av flera pusselbitar, bl. a. vänner, kärleksrelation, karriär, hälsa osv och eftersom det sällan krisar på alla områdena samtidigt kan man alltid söka stöd och nya krafter någonstans.

5. Jag gillar att röra om i grytan och sätta fart på saker och ting. Lite initiativförmåga kommer man långt med för de bästa sakerna här i livet får man inte – man måste ta dem. Jag har lärt mig att helt skamlöst berätta varför just jag är värd det alla andra också vill ha. Det är min skyldighet gentemot mig själv.

6. Jag är inte det minsta religiös i traditionell bemärkelse men är ändå andlig. Jag tror nämligen på attraktionslagen och är övertygad om att allt jag önskar mig är mitt. Det är otroligt skönt att överlåta ”hur” åt högre makter och bara koncentrera sig på ”vad”. Vad man vill ha, alltså. Ju ödmjukare man är och ju mer man vågar släppa kontrollen över exakt hur saker och ting ska ordna sig (typ när man vill bli rik, men av någon anledning tror att det måste ske genom lottovinst) desto enklare är det att smälta ihop med sitt drömliv.

Sänder er en stor kram i höstrusket! Frossa i snygga vinterkläder och mys med tända ljus så kommer ni en dag närmare sommar och sol. Eller hoppa på ett plan söderut. :)

Du har väl inte missat mina två böcker som förklarar attraktionslagen från grunden? Besök attraktionslagen.info och ladda ner första kapitlet gratis!

Attraktionslagen förklarad enkelt. Hur man attraherar kärlek, pengar och hälsa.
10 kommentarer
 1. Kram tillbaks!

  Vet inte om det är så kul att ”frossa” i vinterkläder. Då tar jag hellre en tripp söderut och använder mina ”gamla” sommarkläder…

  Måste man inte då och då ha en eller annan dålig dag, för att verkligen uppskatta då det kommer bra dagar?

 2. Ja, det måste man. De är rätt sköna det också så länge man vet att de inte blir för många. Ungefär som regndagarna på sommaren…

 3. Vackert sagt om att ”hitta en plats i solen” :-)
  Att vara high on life är helt underbart!
  Just nu har jag en massa fjärilar i magen…lite kaos i huvudet men snart så hoppas jag att allt faller på sin plats….mycket förändringar kommer ske för min del..på alldeles för kort tid. Men jag blickar bara framåt ;-)

  STOR KRAM till dig med!

 4. Hej Irina!
  du ger energi i dina tankar. Att hitta de små små stegen är det svåra för mej. Å att bibehålla dom. Vad/ hur gör Du.

  Bra bra tankar du ger ovan.

  Hälsningar Göran Jönsson

 5. Tack! :-) De små stegen kräver lite övning och jag kan tyvärr inte påstå att jag har bemästrat konsten att fokusera enbart på det positiva ännu. Men jag är på god väg…

  Här har jag skrivit ett inlägg om hur man vänder en negativ spiral. Kommer garanterat att skriva mer om det här ämnet även i framtiden, kan dock dröja lite pga. av jobb och annat som måste åtgärdas nu med en gång.

 6. Irina! Hittade dig när jag sökte på attraktionslagen tidigare idag. Jag har också fastnat helt för detta sedan jag för ett par år sedan såg The secret! Däremot är jag dessvärre lite trögstartad när det gäller att skaka av mig min depresiva och negativa livssyn som jag antagligen haft hela mitt liv. Jobbar hårt på det, men hamnar allt som oftast i negativa spiraler och har mestadels negativa känslor.
  Har precis avslutat ”Kraften” och jag tror jag börjar hamna i rätt spår när det gäller tankarna. Bland annat kan jag tänka med glädje och kärlek på mitt ex, som med sin osäkerhet och velighet sårat mig oerhört. Jag är så glad idag för allt det fina vi ändå hade, och det lät jag honom veta. Jag hoppas att han tar till sig det:-) För allvarligt talat, jag känner att jag inte mår bättre av att älta det som var sorgligt och tungt, utan känner enorm lycka över det underbara som HAN och ingen annan kunnat väcka inuti mig. Och jag älskar allt du skriver! TACK du fina inspirationskälla! kram

 7. Vad kul att du hittade hit. Varmt välkommen! :-)

  Jag håller på att sammanställa en guide om attraktionslagen så håll ögonen på bloggen de kommande veckorna.

Kommentarer har stängts av.