Konsten att inte tänka på det man inte ska tänka på

Anna: Hur ska man gå till väga att lyckas attrahera något man saknar så mycket att känslan av saknad kommer i stället för glädje när man börjar visualisera? T.ex. jag har blivit singel nu och vill gärna har ett nytt förhållande som känns helt rätt. Så när jag börjar visualisera de sakerna jag vill ha så tänker jag på de lyckliga stunderna som man tyckte om i det förra förhållandet och som man gärna vill uppleva igen… och mitt i visualiseringen och lyckoruset kommer känslan av saknad och sorg för att man inte längre har det! :( Några tips hur man ska göra?

Svar: Beklagar att svaret på din fråga dröjde så länge men det beror bara på att den var så intressant. :)

Som du redan har förstått är det omöjligt att manifestera en parrelation så länge man energimässigt befinner sig på ensamhetsnivån på samma sätt som det är omöjligt att baka en jordgubbskaka genom att slänga ner potatis i smeten. På flummig new age-jargong kan man säga att det finns ett stort gap mellan den vibrationsnivå som du befinner dig på just nu och den vibrationsnivå du vill ha. Hade du frågat en traditionell terapeut skulle du istället få svaret att du inte är redo att inleda ett nytt förhållande förrän du är helt klar med det förra. Helt rätt det också.

Att “bli klar” innebär att man släpper taget. Inte så att man ändrar åsikt om huruvida det var bra eller dåligt att det tog slut utan så att man inte längre känner några starka känslor när man tänker på det. Man är alltså likgiltig och mer intresserad av nuet och framtiden.

Det sägs att tiden läker alla sår. Jag håller delvis med men vill tillägga att det också är vad man gör under den tiden som är avgörande. Att älta smärtsamma minnen är nyttigt endast under chockskedet (i samband med att något hemskt händer) fram tills man får fram de första tårarna i sällskap med endorfinkicken de medför. Fortsätter man för länge handlar det mer om att man vill “få rätt” och vägrar släppa kontrollen över det som har hänt. Då förankrar man sig i offerrollen och blockar effektivt allt gott som annars skulle dyka upp i ens verklighet. Därför rekommenderar jag att aktivt korrigera sina tankar när de flyter iväg åt ett negativt håll. Och nu kommer vi till din fråga: hur gör man det?

TEORIDELEN

Det finns inget som heter brist (eller något som kan listas under den rubriken, t. ex. ensamhet, fattigdom, sjukdom osv.). De obehagskänslor vi ibland upplever är alltid ett resultat av att vi har hindrat flödet från det goda som hör till normaltillståndet. Ungefär som när man drar åt en snara runt nacken och orsakar syrebrist. Lösningen då är inte att rusa runt och leta efter mer syre, utan att ta bort snaran.

Eftersom allting i universum bygger på attraktion finns det inte heller något sådant som uteslutning. Om du kämpar emot någonting (t. ex. tankar på ensamhet) är du i allra högsta grad fokuserad på det. Och när du fokuserar på något attraherar du det. Låter man däremot bli att fokusera på något förlorar det sin kraft och därför är enda sättet att slippa ensamhet (eller vad som helst annat) att vända bort all uppmärksamhet från den genom att iaktta andra saker, gärna det som gör en glad. Det är precis som när du åker tunnelbana och blir irriterad på fyllot som spiller öl på dina skor och sluddrar fram svordomar. Att fortsätta stirra på honom och tänka hur mycket du inte vill se honom löser inte problemet. Sätt dig på ett annat ställe med ryggen åt och fokusera på den läckra killen med smajlet istället. Din resa kommer att bli roligare!

PRAKTISKA TIPS

Jag önskar att jag kunde rekommendera någon mirakelkur för att tänka 100% positiva tankar 24/7 men det kan jag självklart inte. Däremot kan jag dela med mig av vilka metoder jag själv tar till i krävande situationer (t. ex. när jag skulle skaffa fram en lägenhet). Dessa har gett goda resultat i mitt liv och chansen är därför stor att även du kan dra nytta av dem.

Ändra utsidan för att påverka insidan
Eftersom vi människor är vana att anpassa våra tankar utifrån sånt vi observerar runtom oss brukar jag förflytta mig till miljöer och situationer som smittar mig med det sorts energi jag vill ha. När jag ville flytta till den stadsdel jag bor i nu kände jag mig självklart närmare den när jag satt och myste på Foam i trevlig belysning än när jag satt hemma i mörkret utanför tull och lyssnade på stökiga grannar som spelade death metal på full volym.

Det är inte nödvändigt att söka sig till något som direkt har samband med ens önskemål. Försätt dig i vilken behaglig omgivning som helst och slappna av. Det spelar ingen roll vad som är orsaken till att du börjar känna dig glad och upprymd – när du väl gör det, dras fler positiva tankar till dig och till slut kommer alla bitarna i ditt liv att falla på plats.

Börja styra istället för att driva omkring på måfå
Om tankar på ditt förra förhållande gör dig nedstämd måste du manuellt dribbla bort dem mot trevligare ämnen. Slå av autopiloten och börja styra. Korrigera varje tanke manuellt, men gör det varsamt. Du behöver inte kontrollera dina tankar utan enbart vägleda dem.

När jag sökte lägenhet kunde det ibland låta så här i huvudet: “herregud, det är bara tre månader kvar och det är omöjligt att hitta något i den här stan!” Men då körde jag över med: “helt irrelevant, jag har lyckats med en massa svåra saker tidigare. Och det är bara omöjligt om man tror att det är. Det här kommer att funka bara för att jag VILL. Jag SKA få min etta… Nej, förresten! Jag vill ju egentligen ha en tvåa så jag får plats med alla gäster och fina möbler jag skaffar. Och nu duger inget annat än Östermalm. Så det så!” (Jag blev faktiskt mer krävande ju mindre tid jag hade kvar. Ologiskt, men sant.)

Ta det lugnt
När man blir medveten om attraktionslagen händer det ibland att initialglädjen övergår i stress. Vetskapen om att man personligen är ansvarig för precis allt som händer, och inte händer, leder i värsta fall till att man drar igång en häxjakt på negativa tankar. Som du förstår motsäger en sån reaktion det man precis lärde sig. Jag kan personligen intyga att man inte behöver tänka 100% “rena tankar” för att manifestera det man vill ha, annars skulle jag aldrig ha lyckats med någonting. Det räcker med att man oftare tänker mer på sånt man önskar än på det man inte önskar.

Om dina tankar råkar driva in på ämnen som får dig att må dåligt är det inte hela världen. Styr vänligt men bestämt tankeflödet vidare mot sånt som känns bättre, t. ex. att du självklart kommer att uppleva ett nytt förhållande eftersom du redan lyckats manifestera ett tidigare (och att varje sådant blir bättre än det föregående). Och så kan du tänka vidare på hur mycket du har lärt dig om dig själv som person. Och att du nu är säkrare på vad som gör dig lycklig. Märker du? Det känns redan bättre.

Förstå vad negativa tankar egentligen är
Tejpar du över bilens bensinmätare när den indikerar att bensinen håller på att ta slut? Inte jag heller. Jag är istället tacksam för att jag fått veta det och koncentrerar mig därefter på tankar om påfyllning. Negativa känslor är ditt inre som talar om för dig att du behöver något annat än det du fokuserar på just nu. Tacka för informationen och svara med att leda tankegången i en annan riktning.

Ibland kan det vara svårt att avgöra vilka tankar som för en närmare det man vill ha och vilka som inte gör det bara genom att lyssna till orden. Det finns ett enklare sätt. Hur får de tankar du tänker just nu dig att känna? Dina känslor är ditt inbyggda navigationssystem och precis som när man använder en kompass finns det en verklighetens norr, känslan av totalt välbehag. Var du än befinner dig i tanketräsket ska du alltid sikta dit!

Att du tar bort fokus från ensamheten innebär inte att du ska fördöma känslorna den ger upphov till. När man upplever obehag över något (t. ex. ensamhet) uppstår den konstrast man behöver för att tydligare se det som får en att må bra (en parrelation). Var därför tacksam även över de negativa känslorna, det är ditt inre som sänder dig signaler om att du drivit för långt ifrån sånt som harmoniserar med din själ.

Och en sak till… att styra bort tankarna från ensamheten betyder inte att man på något sätt är för dum för att känna igen den. Tvärtom, du är inget barn som varje gång tåget kommer måste utbrista “titta mamma, ett tåg!”. Ignorera det du ogillar i trygg vetskap om att du inte har någon skyldighet att fördela din uppmärksamhet jämnt mellan precis alla beståndsdelar av din nuvarande verklighet. De som påstår motsatsen är pessimister, masochister eller allmänt neurotiska. Ignorera dem också.

Formulera dig rätt
Det som förvirrar många är att vissa delar av deras önskemål känns jättesköna att visualisera medan andra delar skapar obehag. De sistnämnda handlar nästan uteslutande om praktiska detaljer, dvs. om hur man ska åstadkomma den första delen. Därför lyder grundregeln för korrekt framställda önskemål så här: du ska vara tillräckligt specifik för att börja känna dig upprymd och glad men inte så detaljerad att du blir nedstämd.

Observera också att det är stor skillnad på behöva och vilja. “Vilja” är ren åtrå utan utrymme för negativt grubbel om praktiska detaljer. Om du har sett ett barn rusa raka vägen mot godishyllan trots att det står folk i vägen förstår du idén. “Behöva” fokuserar på den andra delen av det man önskar sig – bristen. Tankar på brist skapar känsla av missnöje, rädsla och oro. Ibland maskerar vi “behöver” med ordet “vill” på följande sätt: “jag vill att det här, som inte ännu har hänt, ska hända”. När man tänker så här aktiverar man inte bara vibrationen i det man önskar utan även vibrationen hos frånvaron. Då sker ingen förändring. Även när man inte uttalar hela meningen utan bara säger “jag vill att det här ska hända” finns det ändå en outtalad vibration inom en som håller en kvar i ett tillstånd där man inte släpper in sin önskan. Om man däremot omformulerar till “skulle det inte vara härligt om det här kunde hända?” uppnår man en annan slags förväntan, som bjuder långt mindre tillstånd. Testa!

Se till att du är redo inte bara i teorin utan även i praktiken
Lär dig se skillnad på struntprat och avsikter. Jag känner hur många som helst som “vill” allt möjligt. Konstigt nog tar de inte minsta lilla steg i riktning mot det de säger sig vilja ha. Självklart är det ibland svårt att veta exakt vad man ska göra (t. ex. när man önskar sig ett nytt förhållande) men att ignorera stekta sparvar som vill flyga in i munnen på en är helt oacceptabelt. Jag har sett människor som, efter att de önskat sig en partner, tackat nej när kompisarna erbjudit sig att bekanta dem med en ny person de tror att skulle passa. Eller varit för upptagna när det plötsligt dykt upp en möjlighet att dejta någon de själva medgett att verkar intressant. Det här är typexempel på att man inte egentligen är redo för det man säger sig vilja ha utan känner sig tryggare med att behålla sitt önskemål i drömform istället för att konfronteras med en riktig manifestering.

När man är redo att leva ut sin önskan även i praktiken kallas det att man tillåter den = låter den bli verklig. Man släpper kontrollen och är både fysiskt och emotionellt närvarande vid varje tillfälle den kan tänkas bli levererad. Normalt restauranghyfs är ett bra exempel. Du beställer, du förväntar dig att få det du beställde, du sitter inte och klockar personalen och du springer inte ifrån bordet så fort servitören närmar sig för att därefter klaga på att servicen sucks och att de tar för lång tid på sig att betjäna dig.

Acceptera att du inte är “en vanlig dödlig”
Vill man vara en skapare bör man inte tänka på sig själv som maktlös. När jag vill ha något brukar jag påminna mig själv om att jag är en person som alltid får som jag vill, eller bättre. Egentligen gäller det här alla människor, vi får alla som vi vill (även om det ofta inte är speciellt genomtänkt) men de som inte känner till attraktionslagen väljer att kalla sina framgår “tur”. Well, jag som tror att man skapar sin egen tur förväntar mig alltså extra mycket sån.

Jag vet också att min önskan inte kommer att manifestera sig om inte den är nästa logiska steg utifrån det sätt jag känner och beter mig på just nu. En människa i ett lyckligt förhållande sitter inte och gråter av ensamhet. En förmögen människa ligger inte vaken om nätterna av oro över räkningarna. En frisk människa ältar inte sjukdomar och lusläser inte symptombeskrivningar. Olika frekvenser har inte tillgång till varandra. Om den nuvarande verkligheten levererar icke-önskvärda överraskningar tar jag hand om dem så flyktigt som möjligt och kopplar därefter över till mitt “normala” tillstånd där såna inte förekommer.

Så länge man identifierar sig med personen man inte vill vara kommer man att vara personen man inte vill vara. Många människor försöker vara humoristiska på sin egen bekostnad, och ibland tom. stoltsera med sina “misslyckanden”, men att hålla oönskade saker vid liv är aldrig en bra idé, oberoende om man skojar om dem, analyserar dem eller klagar på dem.

Ta avstamp från bristtillståndet
Har du sett James Bonds attityd när han blivit tillfångatagen av fienden och ligger fastbunden, klar att styckas med laser? Ser han uppgiven ut? Nej. Varför? Därför att det garanterar en för tidig död.

När bristtillståndet känns som värst försöker jag komma ihåg att lösningen är som närmast därför att min avsikt är som starkast. (Försök hålla huvudet under vatten en stund så märker du vilket bra inflytande extrema förhållanden har på inspirationen.) Jag fortsätter styra tankarna mot det jag vill ha och vet att jag nu har extra energi att skjuta iväg dem med. Rädslan finns inte till för att paralysera en. Den ska istället vara en källa till adrenalinutsöndring som gör att man blir avtrubbad och går rakt igenom den.

Ett säkert tecken på att man kommit ut ur “jag mår dåligt och är desperat-fasen” är att man plötsligt knycker på nacken och blir krävande. Trots att man utåt sett inte befinner sig i en position där man kan välja och vraka börjar man göra det i alla fall. Som jag redan nämnde, när det bara var tre månader kvar av min hyrestid i den förra lägenhet gick jag plötsligt in i något sorts hyperläge där beskedliga tankar om att “det mesta duger” plötsligt förvandlades till “jag vägrar ta ett steg bakåt från centrum, och när jag tänker efter så duger det inte med vilken plats som helst inom tull för jag vill ju helst bo på Östermalm. Och det duger inte alls med en etta som tidigare för jag vill ha en tvåa så mina gäster kan få ett eget rum. Dessutom ska det vara högt till tak och fint i största allmänhet.”

Universum kräver en fast hand. Därför ser varje smäll jag åker på som en källa till ytterligare adrenalin. Anfall är bästa förvaret!

Våga vägra klassisk fysik
Även om vi inte ännu kan förstå hur det där med andra dimensioner egentligen funkar känns tanken på att det jag önskar mig redan existerar mycket tillfredsställande. Små barn tror att deras leksak inte finns bara för att man gömmer den bakom soffan. Är det då helt omöjligt att människan, i det mognadsskede vi befinner oss nu, kanske inte har total koll på hur det stora hela egentligen hänger ihop? Är man optimistiskt lagd behöver man tack och lov inte förstå eller se bevis på allt. Så länge jag får det jag vill ha kan jag utan problem leva med att inte kunna rabbla formeln för dess manifestation. (Jag kan inte heller förklara hur radio funkar, men tror även på dess existens.)

Mitt råd till dig är att du ska försätta dig i läget “man ser det man vill se” och börja glädja dig åt alla minimanifestationer. Vartenda förälskade par ute på stan är en bekräftelse på att kärlek finns i överflöd och att precis vem som helst kan få den i obegränsad mängd – så fort man lugnar ner sig och börjar må bra i största allmänhet. :)

14 comments
 1. Tack snälla!! :) Det var ett JÄTTEFINT svar och så många kloka ord & tips! :) Kram på dig!

 2. En enkel grej till – när man vet vad man vill ha ska man säg det högt. Det brukar funka för mig – om man vill lära känna nya män pratar man om det öppet bland vänner och bekanta. Vill man ha en ny lägenhet el.dyl. öppnar man munnen och låter folk veta. När man vill se på Sex and the City -filmen säger man det högt, och en stund senare sitter man där i publiken. ;)

  Man kan blir förvånad ibland över hur lätt saker och ting går att ordna då man talar om det för folk. Vi vill ju alla gärna hjälpa varandra, och om något är lätt för t.ex. mig att ordna och någon gärna vill ha det – det är klart att jag fixar det! Positiv karma för alla.

 3. Jättebra point! Har också erfarenhet av att man får både snabba och goda resultat när man öppnar munnen och talar om vad man vill ha. Mer sånt! :-)

 4. Jag tror ta mig tusan att du har överträffat dig själv i den här texten, Irina! Eller inte alls, såklart.;) Du har inte ens närmat dig höjden av din egen briljans. Men texten var underbar, och jag ler hela vägen igenom. En vacker kväll ska jag läsa den igen och få ny fyr i min egen attraktion.

  Ha en härlig helg, bakom hörnet!

  Kram, Pia:)

 5. Åh, tack! Det blir lite lättare att förklara ju mer man lär sig. Jag är som sagt allt annat än expert på det här området men så länge det är kul spelar det ju ingen roll.

  Har saknat dina trevliga kommentarer! Hoppas att du har en jättehärlig sommar och mår bra. Säg till om du är på väg hit till centrum nån gång, skulle vara roligt att träffas. :-)

 6. Trevligt att vara lite saknad! Jag har läst regelbundet sedan sist, och ibland fått läsa ikapp massor på en gång.:) Var hälsningarna har blivit av vet jag faktiskt inte – jag har väl inte tagit mig särskilt långa stunder vid datorn helt enkelt. Läst, lett och gått vidare. Tråkig stil, jag vet.

  Men TACK, jag mår toppen och njuter av solen som skiner som om den har fått frispel. Det är underbart och precis som det ska vara.:) Om sisådär två veckor är det semestertider, och då lär jag röra mig i dina kvarter. En dejt på Stikki Nikki då kanske?

  Ha en underbar kväll!

 7. min lycka nu är att jag hittade din blogg i går..jag har varit inne i en jäv.. Tuff period,tyckt synd om mig själv och låtit någon annan suga ut min kraft..men nu tar jag tillbaka den.Separation som tar musten ur mig, med mycket negativ energi från andra, men jag har tillåtit allt detta..
  Jag har alltid haft mycket av detta tänker i mig, men tror ändå att jag inte varit värd det bästa….nu vet jag att jag är det…
  Kommer att fördjupa mig i det underbara du förmedlar på ett fantastiskt sätt… Gud man bara älskar dig….
  Tack?..

 8. Hej Irina! Har precis hittat till din blogg, det var min dotter som tipsade mej. Att läsa om allt detta du skriver är precis vad jag behöver nu. Är hemma för utbrändhet för andra gången och upplever att jag fastnat i mina egna tankar om det mesta och så hittade jag till dej..jag är så tacksam och glad för det. Att vara i nuet och hitta rätt tillstånd är det jag tänker fokusera på just nu. Tack fina Du för en fantastisk blogg. Här kommer jag att gå in många gånger och få vägledning. Tack!!..

Comments are closed.