Hur attraherar jag drömutbildningen?

Hej Irina! Måste säga att jag finner dig och din blogg sååå inspirerande, stort tack för att du driver den bästa blogg jag någonsin läst (inte för att jag läser många bloggar men ändå ;) )

Jag är liksom du oerhört intresserad av attraktionslagen och hur man använder sig av den på bästa möjliga vis. Trots min unga ålder (19 år) så har jag i större delen av mitt liv strävat efter att tänka positivt och se möjligheter i alla händelser. Tills jag för någon månad sedan kom i kontakt med the secret och din blogg. NU när jag har förstått attraktionslagen vill jag inget hellre än att dra nytta av den och göra mitt liv så mycket rikare. Jag hoppas att du kan hjälpa mig på traven med det. De är så att jag har haft otroligt svårt att veta, eller på något sätt klura ut vad jag egentligen vill med mitt liv. Tills jag för några dagar sedan hittat en underbar utbildning som verkar som gjord för mig! nämligen “psykologisk coach” ja, det finns en utbildning där man studerar hur hjärna, lycka och välbefinnande är sammankopplade på en mer vetenskaplig nivå, helt fantastiskt! Som med alla utbildningar gäller det att ha så höga poäng som möjligt för att kunna komma in på sin önskade utbildning. Enligt förra årets lägsta antagningspoäng så har jag en liiiten chans att komma in på utbildningen med de gymnasiebetyg som jag har i bagaget. Därför tänker jag göra högskoleprovet som mycket väl kan höja ribban ett snepp och öka mina chanser att komma in på utbildningen, om jag gör bra ifrån mig dvs.

Nu kommer min fråga till dig, hur ska jag på bästa möjliga vis låta attraktionslagen verka för mig i denna fråga. Jag har inte använt mig praktiskt av attraktionslagen utan bara förstått hur principen kring den fungerar. Jag är väldigt tacksam för hjälp och tips från dig som kan hjälpa mig att komma in på min drömutbildning! =)

Svar: Tusen tack för ditt fina brev! Jag blev jätteglad av dina ord och minst lika imponerad över din inställning till livet. Den kommer att ge dig stora fördelar, trust me! :)

Vad kul att du har hittat drömutbildningen. Fast egentligen kan man säga att du har manifesterat den, du sände ju ut en önskan om något roligt att fylla livet med – här ser du resultatet. Och du kommer att manifestera nästa steg på precis samma sätt – genom din avsikt.

Svaret på din fråga lyder så här: du låter attraktionslagen verka till din fördel genom att inte göra motstånd mot det du har önskat dig genom att “önska” dig motsatsen. Du önskar motsatsen (alltså att misslyckas) varje gång du fokuserar på sånt som får dig att må dåligt. Attraktionslagen struntar i ord utan matchar endast dina vibrationer, därför hjälper det inte att komma med optimistiska uttalanden högt om ens inre röst säger något annat.

För att ta reda på ifall du vibrerar i enlighet med det du verkligen önskar dig behöver du bara läsa av din inbyggda mätare – dina känslor. När du känner dig trygg, upprymd, förväntansfull och glad av att tänka på din drömutbildning vibrerar du i enlighet med den. När du känner dig orolig, rädd, stressad eller maktlös av att tänka på den sänder du ut vibrationer som matchas med mer av samma sak.

Det enda du behöver göra är alltså att slappna av och behålla lugnet, optimismen och tilltron till framtiden. När du flyter fram i tillvaron utan att göra motstånd (och med målet klart formulerat i huvudet) kan det inte gå annat än bra och alla bitarna faller på plats automatiskt.

Eftersom de flesta av oss fortfarande inte litar på attraktionslagens “övernaturliga” kraft har vi en tendens att börja oroa oss så fort det handlar om något av större betydelse. I såna fall måste man varsamt men konsekvent styra tankarna mot sånt som känns bättre. Man måste mao. “lugna” sig själv genom att avdramatisera situationen. Om jag var du skulle jag bekanta mig närmare med följande tankar:

 • Jag är så glad att jag hittade min passion! Nu blir det mycket lättare.
 • Om inte jag kommer in på den här utbildningen nu, kommer jag in nästa år.
 • Inget kan hindra mig från att jobba med det jag vill jobba med.
 • Jag kan faktiskt redan nu ägna mig åt det jag brinner för. Jag kanske kan söka praktik någonstans där jag kommer i kontakt med mina blivande arbetsuppgifter!
 • Förutom den här utbildningen finns det hundratals andra sätt för mig att komma dit jag vill. Jag kommer att bli medveten om dem vid behov.
 • Vad skönt att det finns så många vägar till samma sak. Jag tänker inte blanda mig i själva processen, oberoende av hur detaljerna ser ut får jag som jag vill. Jag har lyckats tidigare och jag kommer att lyckas igen.
 • Nu när jag är så fokuserad är chansen att jag kommer in på drömutbildningen jättestor! Jag är precis en sån person de söker och den här utbildningen är som gjord för mig… därför att den är det. ;-)

Som du märker går det hela ut på att skapa lättnad inombords. Lättnad leder automatiskt till glädje och optimism – precis det du behöver för att njuta av färden mot din önskeframtid. Och det är hela idén – att uppnåendet av målet förutsätter en lustfylld process är inte en tillfällighet. Livet ska vara skönt hela tiden, inte bara i den stund man lyckas få det man önskade sig. Då uppstår det ju en ny önskan och så börjar man manifestera igen… Det är precis som med mat, att äta ska vara lika trevligt som att bli mätt.

Men låt oss nu övergå till det rent praktiska – det som kallas “inspirerad handling”.

Att du kom på idén att göra högskoleprovet låter som en s. k. “knuff från universum”. Det är en självklar, logisk handling som får dig att känna större möjlighet att uppnå målet. Perfekt! Gör ditt bästa och var säker på att du får hjälp med resten. Attraktionslagen har en tendens att fylla i luckorna på ett effektivt, och ofta humoristiskt, sätt.

Det finns en sak till du kan göra, förutsatt att du känner dig entusiastisk och inspirerad av idén. Du kan kontakta den person som håller i trådarna för din drömutbildning (handledaren, rektorn etc.) och tala om hur mycket du brinner för den. Skolor vill inget hellre än att ha genuint intresserade elever (vad tror du att de höga inträdeskraven annars beror på?) och ditt initiativ skiljer dig genast från mängden. Detta steg förflyttar dig både psykologiskt och energimässigt närmare miljön du vill befinna dig i och kursledaren kan dessutom tipsa dig om hur du förbereder dig på bästa sätt och om det finns några genvägar du kan ta. Skadar inte att blippa upp på deras radar, eller hur?

Hur du än går tillväga är huvudsaken att du mår bra och njuter både av det du redan har åstadkommit och det som snart blir ditt. Känn dig absolut trygg, det kommer att gå jättebra för dig och det finns ingen i hela världen som kan hålla dig ifrån det du vill ha utom du själv.

Lycka till! Jag (och troligtvis alla andra här på bloggen) håller tummarna för dig. :)

4 comments
 1. Bara älskar dina guider om attraktionslagen! :)
  Lycka till säger jag till tjejen! Du har fått bollen i rullning och då händer det alltid positiva saker. Vet med egen erfarenhet:)

 2. Tack! :-) Det kommer att dyka upp mer information om attraktionslagen så fort jag lyckas organisera allt som snurrar i skallen på mig för tillfället.

 3. Mumma – det här var EXAKT den frågan jag själv tänkt ställa till dig! Attraktionslagen it IS! Blir någonting att klistra upp på den mentala minnestavlan. TACK!

Comments are closed.