Kan attraktionslagen ge tillbaka mitt ex?

Jag har ett specifikt problem som jag har svårt att tro på. Min pojkvän och (utan tvekan själsfrände) har mått dåligt det senaste året, han har varit deppig och tappat bort sig själv och jag tappade mig med. Vi gjorde inget annat än att sitta och se på tv (vi som alltid annars har hittat på en massa skoj). För drygt en vecka sedan gjorde han slut och sa att han inte var kär längre men han vill fortsätta att ses som vänner. Jag tror djupt inne att om vi hittar oss själva så hittar vi även varandra. Men hur håller man fast vid tron när alla andra säger att man skall gå vidare? Och hur håller man fast vid sig själv och sitt goda humör? Jag tycker att jag redan har blivit bättre av att läsa mig till det men jag har försökt att tro så länge och rädslan hinner alltid ifatt mig.

Svar: Den tro du ska hålla fast vid är att allt går bra för dig och fortsätter att gå bra även i framtiden. Obehaget du känner just nu beror på att du tror något som du på ett högre plan vet att är felaktig. Du tror att din chans att uppleva riktigt stor och fantastisk kärlek hänger på vad pojkvännen väljer att göra. Lättnaden du söker kommer när du ändrar på den övertygelsen.

Så här funkar attraktionslagen

Attraktionslagen MÅSTE para ihop dig med sådant som vibrerar på samma frekvens som du och filtrera bort det vars vibration inte matchar. Denna lag har inga undantag.

Låt oss säga att du känner en person som har tio distinkta karaktärsdrag varav du hatar nio och älskar ett. Om du klarar av att ignorera de nio du inte gillar och endast notera det där ena som du älskar kan personen i fråga inte vara annat än just sådan i din närvaro. Det beror på att attraktionslagen inte sammanför er när han uppträder på annat sätt än du förväntar dig. När ni träffas är han alltså precis så underbar som du anser att han är – resten håller sig utanför din erfarenhet.

Här kommer ett exempel: en av dina bekanta är någon som till övervägande del känner sig osäker och förbittrad på sin omgivning. Han brukar häva ur sig elakheter, förstöra andras egendom och bryta sina löften. Du själv är en avslappnad och optimistisk människa och har inte utvecklat ovanan att fördjupa dig i sådant som känns obehagligt.

Du och din bekant kommer inte att träffas speciellt ofta, men de gånger ni gör beter han sig i enlighet med den frekvens du själv är inställd på! Attraktionslagen kan endast sammanföra er när era frekvenser matchar. Enda sättet för dig att träffa denna person oftare är att sänka din vibration till samma nivå som hans – på bekostnad av att både er relation till varandra och din relation till dig själv försämras.

Så här gick det till i ditt fall: Din kille började må dåligt. Det fick dig självklart att önska en relation där din partner mår bra. Eftersom din kille i sitt nuvarande tillstånd inte passar in på beskrivningen av en sådan partner måste han enligt attraktionslagen försvinna ur ditt liv. När du själv mår bra matchar du endast människor som vibrerar på samma höga frekvens.

Men… när du märkte att han började glida ifrån dig började du göra motstånd (utifrån en felaktig övertygelse om att du är beroende av denna person). När du gör motstånd blir du själv en icke-matchande komponent till din skapelse av ett välmående förhållande. Nu är ni alltså två som mår dåligt vilket innebär att ingen av er har tillgång till det slags liv ni önskar er.

Be inte attraktionslagen att pressa ner en fyrkant i ett runt hål

Attraktionslagen kan ge dig den perfekta upplevelsen av allt du vill ha. Den gör det genom att samla ihop komponenter som matchar vibrationen av upplevelsen – inte genom att modifiera någon av de otaliga komponenter som existerar i universum.

Attraktionslagen kan alltså inte förändra din killes vibrationsfrekvens. Och den kan inte heller ändra din vibrationsfrekvens – vilket innebär att du just nu inte kan bli hopgrupperad med de idéer, omständigheter, människor och upplevelser som din önskan består av. Ni är inte kompatibla.

Betyder det att förhållandet inte går att rädda?

”Om vi hittar oss själva hittar vi även varandra” är en perfekt formulering. Problemet är att du inte har någon makt över exets tankar och kan således inte bestämma om och när han hittar sig själv. Det är inget fel på din önskan om ett underbart kärleksförhållande med en själsfrände, men låt oss omformulera den lite så att detaljerna slutar sätta krokben för dig:

Du vill ha en partner som är lika mycket själsfrände med sig själv som du är själsfrände med dig. När ni båda är i harmoni med era respektive själar kan ni utan problem fira er kärlek till livet tillsammans och uppleva den där känslan av att även vara varandras själsfränder.

I teorin kan du influera (inspirera) ditt ex att se livet ur en positivare synvinkel men i praktiken brukar det inte gå så bra eftersom själva baktanken utgör ett motstånd till din avsikt. Idén om att försöka ändra på honom bottnar ju i antagandet om att din lycka har något att gör med huruvida han mår bra eller inte och huruvida han älskar dig eller inte. Så länge du håller detta antagande aktivt mår du dåligt själv.

Varje gång du försöker tvinga någon annan att ändra kurs berövar du dig själv den upplevelse av livet som du (felaktigt) tror att du måste övertyga denna person om att ge dig. Din enda uppgift är att hitta dig själv, dvs. ditt goda humör, och förstå att vägen till allt du önskar dig finns där inne.

Attraktionslagen kommer att para ihop dig med ditt ex om det är möjligt, men den kommer inte att våldföra sig på hans fria vilja. Om killen fortsätter att hålla sig på samma frekvens som nu tar attraktionslagen fram en annan komponent som naturligt matchar den upplevelse du önskar dig.

Poängen är alltså att du ständigt har tillgång till kärlek, frihet och glädje – om du klarar av att släppa kontrollen över detaljerna och låta attraktionslagen leverera komponenterna som behövs för att ge dig det du vill ha. Och att du, genom att höja din vibrationsnivå, själv är en komponent som matchar upplevelsen.

Hoppas att svaret kastade lite ljus över situationen och gav inspiration till positivare tankebanor. Lycka till med allt! :)

9 comments
 1. Fantastiskt bra inlägg! Du är grym på att förklara hur attraktionslagen fungerar. Älskar din blogg!

 2. Irina, förstår jag rätt att när du skriver på slutet “låta attraktionslagen leverera komponenterna som behövs….” då är det så att en komponent kan vara en annan kille?
  Som jag uppfattade det från dina tidigare förklaringar så man kan få det man vill fast från annat håll (som jag tolkar att detta håll kan vara en annan människa helt enkelt).

 3. Leila & Heidi: Tack! Det är frågorna som föder svaren. :-)

  Zarina: Ja, komponenterna kan vara andra människor. Upplevelsen av det man önskar sig är garanterad men det går inte att baka äppelkaka om man kräver att endast päron får användas. Valet står alltså mellan att släppa kontrollen & njuta av äppelkakan eller att vara principfast & hungrig.

  Så fort man börjar prioritera sitt goda humör och blir flexiblare med de yttre variablerna (när / var / vem / hur) märker man att det finns fler sätt att uppleva glädje på än vad ens vildaste fantasi hade kunnat räkna ut.

  Lyckan ligger inte i förmågan att göra om päron till äpplen. Den ligger i konsten att låta attraktionslagen baka kakan utifrån ett enda önskemål: den ska vara lika god som jag är! :-)

 4. Hej Irina!
  Jag har skrivit till dig förut och undrat lite över relationer med killar och med vänner… Det tycks som om just dom bitarna (alltså relationer) i mitt liv är svårast att finna harmoni i.
  Jag har varken problem med hälsa, pengar eller ngt annat vad jag kommer på.
  Det största problemet för mig är att GÅ VIDARE från förluster.
  Förra året i Okt tog det slut med en kille som jag var så KÄR och lycklig med! Vi hade det bästa förhållandet jag kunde drömma om!
  Han var den jag drömt om!

  Ja fram till att jag blev osäker och orolig över att bli lämnad och olycklig igen. Han var ju för bra för mig helt enkelt. Jag blev ledsen för minsta lilla och betedde mig konstigt. Han drog sig undan och det tog slut… Snabbt förklarat.
  Jag blev såklart förtvivlad och gjorde motstånd på alla möjliga sätt! Tror du det blev bättre? Nä :(
  Nu är han borta ut mitt liv och jag har ingen chans att prata eller se honom då han säger att han spärrat mitt nr. Det känns hemskt att man är en sån person som andra måste “spärra”
  Men när vi var tillsammans var han väldigt kär i mig också och förklarade många gånger att jag var det bästa som hänt honom!
  Nu tänker jag ofta på hur jag förstörde allt och förlorade en sån bra kille. Jag vill bli lycklig igen men det är så svårt utan honom.

  Jag har träffat olika killar efter det, men ingen får mig att känna på samma sätt. Många nätter kväver jag gråten i kudden och somnar utmattad.
  Jag förstår att jag inte är ensam om ett brustet hjärta. Men folk runt omkring mig säger att jag har så svårt att gå vidare…
  Så hur ska jag göra?

  Kram Sara

 5. Jag har tyvärr inte möjlighet att besvara fler långa frågor så jag lägger till din i högen av dem som också väntar på att bli guider. Ha en trevlig sommar så länge. :-)

 6. Missa inte heller Jennys underbara blogg. Hennes guider om attraktionslagen håller mycket hög standard och är absolut värda att bokmärkas.

Comments are closed.