Framgångsformeln i all sin enkelhet

Tycker att det här inlägget i Blondinbellas blogg illustrerar attraktionslagen mycket tydligt. Först kommer avsikten (kräver att man struntar i att önskemålet verkar “orealistiskt”), sedan kommer idéerna och fysiska manifesteringar som skapar impulsen att följa upp dem. Och trots att man är lite osäker i början (vilket resulterar i några överlägsna skratt och “nej” från omgivningen) så blir det “omöjliga” möjligt om man envisas med att tro på att man visst bör få det man önskar sig. Istället för att lyssna på andra och börja tro på samma sak som de tror på.

Lägg också märke till de två första kommentarerna: “Men hur får man sin blogg värderad om ingen tidning skriver om en?”. Ett vanligt misstag är att inte invänta sin egen impuls utan tro att man måste följa exakt samma väg som någon annan framgångsrik person före en gjort. Funkar ej! Det är inte någon specifik handling i sig som medför framgång. Formeln ser i stället ut så här:

Ens mentala synkronisering med sin avsikt föder impulsen till lämplig handling (individuellt anpassad för en själv) som i sin tur leder till framgång. Därför är varje människas väg till sina mål unik.

Det går alltså inte att upprepa någon annans handlingar och automatiskt hamna på samma plats som hon. Men det innebär också följande: om alla andra säger att något är omöjligt så betyder det inte att det är omöjligt för en själv. Slutsats: lyssna inåt & tro aldrig att något är för bra för att vara sant! :)

7 comments
 1. Jag har många gånger tänkt på attraktionslagen när jag läst Blondinbellas blogg :) Vet inte om hon själv är medveten om The secret eller om hon bara är grym på att följa den ändå ;)

 2. Well, det är som att fråga om en duktig höjdhoppare är medveten om gravitationslagen eller är grym på att följa den ändå…

  Att hålla ögonen på sina drömmar och leta efter bevis på att de går att förverkliga är den naturligaste grejen i världen. Tyvärr blir många av oss borttränade från det som barn genom envisa vuxna som vill att vi ska fokusera på sånt vi inte vill ha istället. I syfte att skydda oss från farliga saker… som, ironiskt nog, har mycket större potential att drabba en om man oroar sig.

  Ha ha, screwy resonemang men de menade ju bara väl. Tur att det aldrig är för sent att träna sig tillbaka till sundare vanor. Och bra att det finns goda förebilder. :-)

 3. Word! Jag glömmer denna princip så ofta och börjar titta mig omkring på andra för att lista ut vad jag borde vilja. Det är tur att vi har dig som påminner oss. ;-)

 4. Men titta inte längre på mig än vad det tar att komma ihåg att man ska titta på sig själv. ;-)

  Ha, ha, allvarligt talat… Att söka inspiration genom att titta på andra är det absolut inget fel på. Gäller bara att inte fastna så att man börjar begränsa sig istället för att dra nytta av sina observationer.

 5. Lika fantastiskt som att jag gästas av nätets underbaraste bloggläsare. :)

Comments are closed.