Boktips som breddar smajlet

Fick ett väldigt gulligt mejl av en tjej som bl. a. ställde följande fråga:

Finns det någon bok du kan rekommendera att läsa för att få samma inspiration som du ger mig? Hade varit till stor glädje att förstå ännu mer om hur det funkar och att övertyga hjärnan om “no worries, everything works out in the end – and if it doesn’t, then it’s not the end”.

Min livssyn har alltid varit optimistisk men det blev ännu självklarare efter att jag hittade Esther Hicks böcker (det är henne som The Secret-Rhonda blev inspirerad av) och fick en tillfredsställande förklaring på hur livet funkar och exakt varför mina positiva förväntningar gett så bra utdelning medan uppmärksamhet på obehagliga saker bara bromsat upp och krånglat till allt.

Om du vill ha en snabbsammanfattning av filosofin, läs Attraktionslagen. Den består av en massa frågor som Esthers man, Jerry, ställer till Abraham (vårt “högre medvetande” som Esther tolkar över till ord). Svaren är så logiska och intelligenta att tom. jag, som är totalt avtänd på new age, lystrade till. Det här är undantaget som bekräftar regeln. Läs därefter The Vortex (bry dig inte om namnet, det låter alltid fånigt när man försöker förklara sånt som är icke-fysiskt genom fysiska liknelser), den är helskarp. Vill du läsa något som är mindre ingående, men ändå lyfter humöret, rekommenderar jag The Power av Rhonda Byrne.

Manifesting Change: It Couldn’t Be Easier – Mike Dooley

Om du har möjlighet, läs på engelska – abstrakta fenomen beskrivna på svenska låter extra flummiga. Exempel: “leading edge” är ett helt normalt engelskt uttryck som används när man avser något ledande, banbrytande och innovativt. Den svenska översättningen “vi står i tankens frontlinje” ger mig både sektvibbar och svammelkväljningar, trots att innehållet handlar om rena motsatsen. Filosofiböcker borde inte få skrivas på svenska på samma sätt som minikjolar inte borde få säljas i storlek XL… ;)

Att förstå teorin innebär självklart inte att man automatiskt lägger av med sina ovanor över en natt. Men man kan i alla fall passa på och skratta åt sig själv, i situationer där andra säger att något hände “out of the blue” och skakar av skräck inför fortsättningen.

8 comments
  1. Ganska kul egentligen, gravitationslagen är också en mycket viktig lag – men tänk om man gjorde lika stor grej av den som av attraktionslagen… ältade i timtal att man råkade snubbla på krattan som man lämnat framme, planerade noga hur man borde placera fötterna i framtiden, läste metervis med teori om ämnet, frågade kompisarna vilket sätt att röra sig som funkade bäst för dem, oroade sig över att andras framfart kunde göra det svårt för en själv att komma dit man vill… Ha ha, ok vissa lagar är väl bara charmigare än andra. :-)

  2. ha ha ha…så himla kul skrivet Irina…och känner igen mig såå :P :)…önskar ja kunde lära mig slappna av mer och “go with the flow”…men snart så ;)…man får väl ge det lite tid och mycket övning.
    kram till alla!

  3. Katarina: Är det bara jag som ser det absurda i att man ska behöva övertala sig själv att prioritera det som känns skönt? ;-)

    Ok, det finns faktiskt en enkel och logisk förklaring på varför mindre gynnsamma tankar är så lockande: attraktionslagen hjälper en hålla samma linje som man redan är inne på. Har man alltså tränat in vissa tankebanor, då dyker det hela tiden upp mer material som matchar – oberoende av om innehållet handlar om det man önskar uppleva mer av eller inte. Vill man hitta nya känslor måste man slå av autopiloten och stretcha efter nya tankar. Happy workout!

    Matilda: Bonusinnehåll för dem som läser bloggen ordentligt… ;-)

  4. hej Katarina…jo även jag inser det absurda ;)..men som du skriver så har man tänkt på ett sätt i 30 år så krävs det lite möda och tid för att byta ut de invanda tankarna, och “bevisen” jag får i min verklighet när jag lyckats känna kärlek och harmoni större delen av dagen hjälper mig att hålla mig på rätt spår :)

Comments are closed.