Kan jag tänka på mitt ex och träffa en annan?

Kiks: Jag har en fråga som jag har funderat på ett tag nu och som . Det står bl a i Hicks-böckerna att jag ska önska mig något och sedan leva som om önskningen redan har slagit in. Min fråga är; spelar det egentligen någon roll vad för slags tankar jag använder mig av för att må bra? Måste jag specifikt leva mig in i rollen som ”mitt nya jag” eller räcker det med önskning + välbefinnande för att det ska bli verklighet, oavsett vilka tankar mitt välbefinnande grundar sig på?

Exempel; jag skulle tillbaka vilja ha tillbaka mitt ex, men jag är också öppen för att träffa någon ny som är lika bra. Grejen är den att tanken på/fantasin om att exet kommer tillbaka får mig att känna mig glad och upprymd och därmed må bra, men kan dessa tankar hindra mig från att träffa någon annan trots att de ökar mitt välbefinnande? Lite rörigt men jag hoppas du förstår. :)

Svar: Jag förstår. :) Svaret är: nej, det spelar ingen roll vad du väljer som ursäkt för att harmonisera med den du är. Glädje och optimism indikerar att du är öppen för allt gott livet hittills fått dig att föredra, inte bara inom förhållanden utan inom alla områden.

Oberoende av vad du önskar dig är det samma sak i grunden: en sorts fokuseringspunkt som drar till sig energi, ger dig orsak att rikta den och därmed uppleva skön känslan av harmoni (även kallad livet).

Formeln för superb manifestering: du låter livsenergin (känns som passion, inspiration, lust, glädje…) flöda genom dig och därefter, utifrån det här tillståndet av harmoni, fokuserar du på något specifikt i din omvärld som du vill att ska återspegla din kärlek.

Man kan förverkliga sig själv (= låta sin livslust flöda) genom interaktion med en annan människa men också genom ett musikinstrument, genom att spela en hockeymatch, genom att plantera blommor, genom att blanda två läppstift till den perfekta nyansen, genom att smycka sin kropp, genom att städa en skrubb, genom att komponera matingredienser, genom att montera ihop en rymdraket, genom att låta svaret på en fråga strömma ur en… precis vad som helst!

Exakt vad man gör och vem man gör det med är alltså irrelevant så länge man behåller harmonin med sig själv. Allting man samspelar med utifrån det tillståndet resulterar i en bra upplevelse. Varifrån man fått sitt välmående är också oviktigt. En orsak är lika bra som en annan. ;)

Jag tror att tankarna på exet får dig att fokusera på det han symboliserar för dig. I ditt fall: ett fint förhållande – därav den behagliga känslan du beskriver. När du har det här ämnet aktiverat inom dig (i den rena form som känslan antyder) är du en matchande komponent till ett fint förhållande och attraktionslagen sammanför dig ivrigt med upplevelser som motsvarar. Spelar alltså ingen roll vilket “redskap” man använder för att synkronisera sig med ett ämne, det är resultatet som räknas.

Orsaken till att många inte klarar av att tänka på exet och hitta en “ren” frekvens, beror på att de har blivit lärda att vara så ärliga och faktatrogna som möjligt. De fokuserar omväxlande på exets alla egenskaper, varav många inte alls är såna de vill uppleva igen, och sänder därmed ut en signal full av motsägelser till sin egentliga avsikt. I sin objektiva beskrivning av exet inkluderar de både önskade och oönskade saker i sin vibration och därmed i vad som kan manifestera sig framöver. Men först känner de det, om de är uppmärksamma och kräsna med sitt humör.

Man önskar inte med ord, utan genom sin uppmärksamhet.

jag uppmärksammar det och säger ja, tack och
jag uppmärksammar det och säger nej, tack
betyder båda samma sak: “JA, ge mig mer av det här!”.

Hur “högt” man önskar beror inte på ens röstvolym utan på hur länge och intensivt man göder något med sin uppmärksamhet.

Klarar man inte av att plocka russinen ur ex-kakan och ignorera resten (t. ex. obehaget när han lämnade en eller orsaken till att man lämnade honom) lönar det sig att tänka på andra människor, verkliga eller påhittade, såna som lättare får en “in the mood”. Och tvärtom, om tanken på exet bidrar till övertygelsen om att ens drömegenskaper existerar i verkligheten och är tillgängliga för en – då är det en utmärkt idé att frossa i just exet. (Jag själv reagerar på samma sätt som du när jag tänker på mina tidigare förhållanden, och varje nytt blir ännu bättre.)

Att du fokuserar på en specifik person hindrar inte attraktionslagen från att sammanföra dig med någon annan, du matchas alltid med essensen av dina tankar (och just därför är det viktigt att notera hur de känns). Så länge du känner dig värdig, älskad och associerar parförhållande med [fyll i fina detaljer här] ligger du i perfekt linje med godsakerna. Använd gärna exet för att fixa humöret men låt därefter attraktionslagen (som känner till essensen i alla universums partiklar) göra grovjobbet, dvs. sätta ett ansikte & en kropp på din känsla. Om exet matchar kan det blir han, om någon annan är lämpligare för det du vill uppleva blir det den personen. Möjligheterna är oändliga, resultatet utmärkt! :)

PS. Jag har inkluderat information som du med största sannolikhet redan känner till och har förstått. Det beror på att jag ville passa på och besvara några andra läsarfrågor nu när jag är i farten.

14 comments
 1. Det här är ju underbart!

  En liten fråga till bara för att klargöra; Du skriver att man ska ägna uppmärksamhet åt sina önskningar och samtidigt har jag läst att du uppmanar att “släppa ämnet” för att ens önskan redan är registrerad.

  Jag antar att detta betyder att det man ska släppa är alla tvivel på att önskningen kommer att slå in, men att det är ok att fortsätta fokusera positivt på sina drömmar och gång på gång visualisera att de blir verklighet?

  Har jag förstått det rätt då?

 2. Helt rätt, det är tankar som introducerar tvivel i ekvationen man ska låta bli. Sina preferenser (önskemål) kan man inte släppa om man så skulle vilja, de är redan en del av en. Och att frossa i dem är det underbaraste man kan göra, precis som du känner.

  Tumregeln för visualisering är: var tillräckligt detaljerad för att det ska kännas bra (upprymdhet, hopp, förväntan…) men inte så detaljerad att det börjar kännas obehagligt (tvivel, oro, otålighet…).

  Lycka till! :-)

 3. Hej fantastiska Irina!

  Jag har skrivit till dig tidigare och fått toppentips.

  Igår kom jag på eller det kändes som att när jag skall förstå attraktionslagen i grunden så får jag inte med känslan….jag har läst mycket och olika och kan emellanåt förstå men inte på djupet och bestående. Jag tror att jag fastnat. Hur gör jag?
  Precis där jag är nu i mitt liv har jag varit många gånger förut. Jag tror att jag har en rädsla eller hinder….Och jag önskar inget hellre än en förändring samtidigt som jag misstänker att jag kanske är trygg där jag är men inte vill vara….Tack på förhand! Och ett stort lycka till!

 4. Tack för ännu ett superbt inlägg, och faktum är att det är just denna typ av fråga jag själv fomulerat i huvudet under den sista tiden… (och kom faktiskt fram till samma typ av svar på egen hand; varför ska jag INTE tänka på saker som får mig att må bra liksom? ;))

  Sitter just nu på jobbet och känner inspirationen bubbla inom mig, ååh vad mycket underbart som ligger framför en :-)

 5. Petra: Att förstå attraktionslagen är inte ett självändamål. Den, precis som varenda annan filosofi eller vetenskap, är bara ett hjälpmedel för att skifta ens fokusering till sånt som resulterar i bättre upplevelser, både i känsloform och i det som utspelar sig reellt.

  Intrycket av att man sitter fast beror på följande: du observerar verkligheten (redan manifesterad) –> tänker och känner utifrån det du ser —> får mer av samma sak –> observerar samma sak och tänker och känner utifrån det du ser –> får mer av samma sak… osv. framåt.

  Det som manifesterar sig är egentligen hela tiden nytt, men eftersom din attraktionspunkt inte har förändrat sig går det nya som dyker upp i samma stil som det tidigare.

  Om man vill uppleva förändringar börjar man med att reagera utifrån en inre vision (en inre verklighet) istället för den yttre. Du tänker och känner utifrån det du VILL se. Alltså utifrån det du vet att du kommer att uppleva i framtiden eftersom du redan har skapat idén (om du förstår att idén är allt som behövs).

  Exempel: man är sjuk, vilket automatiskt föder idén om att man vill vara frisk. Skillnaden mellan ett tillfrisknande och fortsatt sjukdom är följande:

  Man är sjuk och känner sig rädd.
  Man är sjuk och känner sig hoppfull.

  Det som pågår på utsidan ser alltså likadant ut i båda fallen men det som pågår på insidan är olika. Och yttre manifesteringar följer alltid dem man kör på insidan.

  Rädslan du beskriver beror på att du försöker räkna ut på vilket sätt det du önskar uppleva skulle hända, vem som skulle hjälpa dig, hur alla andra saker i ditt liv skulle påverkas osv. Du kräver dig själv på svar till frågor som du ännu inte har tillgång till. För att få tillgång till dem måste du först skifta humöret (genom att sluta grubbla och istället fylla huvudet med vad som helst annat som känns bättre).

  Idéer och lösningar som dyker upp följer ditt humör! Attraktionslagen levererar dem så fort du är mottaglig, du behöver inte springa runt (varken mentalt eller fysiskt) och försöka hitta dem – de är osynliga för dig så länge du tror att de måste fångas med hjälp av en kraftansträngning från din sida. Försök finna ro precis där du är och slappna av. Då börjar det hända saker som matchar den avslappnade attityden. Logiskt, eller hur?

  PS. Kom ihåg att du inte kan göra kvanthopp och hoppa från rädsla till sprudlande optimism i ett enda steg. Skifta gradvis. T. ex. frustration kan vara ett väldigt skönt steg på vägen upp. ;-)

  Tovis: Enjoy! :-) Jag själv är på precis samma våglängd just nu.

 6. Tusen tack Irina. Har så länge velat skriva och tacka. Jag tror att det är attraktionslagen som gör att jag alltid hittar de svar och det jag verkligen behöver läsa på din blogg. När jag mest behöver det dessutom. Igår gick jag la mig med ett leende på läpparna och med ett lugn jag saknat så i några dagar, efter att ha läst dina ord, och det är inte första gången. Du är fantastiskt inspirerande person och beskriver så att man förstår. Så återigen, ett dundrande tack!

 7. Attans, jag hade skrivit ett inlägg som bara försvann. Men allt jag vill säga är. TACK! Tack för alla kloka, inspirerande råd jag fått av dig. Jag hittar alltid de svar jag för stunden behöver när jag har kört fast. Har länge velat skriva och tacka för jag blir alltid lika paff varje gång det händer. Jag behöver råd och vägledning, jag går in på din blogg och hittar svaren. Jag får nya krafter och hoppet och tron är ett faktum. Helt otroligt. Det måste vara attraktionslagen ;-)
  Så åter igen ett dundrande stort tack.
  Ps. Igår efter att ha läst din blogg gick jag och la mig med ett leende och med ett lugn jag inte haft på några dagar. Det var underbart!

 8. Oj då. Nu såg jag att mitt första inlägg inte alls hade försvunnit.
  Första gången jag gör ett inlägg nämligen. :-)

 9. Inga problem, det är bara attraktionslagen som vet att jag älskar glad feedback och duplicerar den… ;-)

  Jättekul att smajlet är tillbaka. Ha en riktigt trevlig vår men en massa roliga överraskningar! :-)

 10. Tack detsamma ha en underbar vår och fortsätt inspirera. Ser framemot allt gott jag vill ha i mitt liv. ;-)

 11. Ok, nu behöver jag verkligen din hjälp; ponera att ovanstående är sant och att jag gärna vill ha mitt ex tillbaka, men att jag mycket väl även kan tänka mig att träffa någon annan. Jag tänker mycket på honom, men är glad och nöjd och trivs med livet.

  Hur ska jag då tolka att jag helt plötsligt stöter på honom? Och på ett helt otippat ställe? Vi har inte setts sedan vi gjorde slut och vi pratade en lång stund, men mötet ledde inte till någonting. Som jag har förstått det så sammanför Attraktionslagen oss endast när vi vibrerar på samma nivå, men ändå kändes det som om saker och ting förblev oförändrade!

  Jag är svårt förvirrad av detta och hoppas att du kan klargöra ett och annat:/

  Stor kram!

 12. Jag borde vara inne i ditt huvud och ha tillgång till dina tankebanor för att kunna ge ett meningsfullt svar på det här.

  Rent teoretiskt: att du stöter på honom är logiskt med tanke på att han upptagit en stor del av dina tankar. Men ifall du inte har ändrat din inre uppfattning av honom (i motsats till att bara betrakta honom som han “är”) så kan det inte märkas någon större variation i vad du upplever av honom live heller.

 13. Jag var rädd för att det behövdes mer bakgrundsinfo, men tack ändå för att du ändå tar dig tid och försöker hjälpa till!

  Jag har nog tänkt varenda tanke som finns kring den här mannen, men grundläggande är nog mina visioner av att han inser vad har förlorat och kommer tillbaka. Därför blir jag både förvånad och besviken när vi ses och hans inställning (utåt sett) är oförändrad. Jag var på så bra humör och så kommer det här och drar ner mig! Det hade varit bättre om jag hade sluppit se honom:/

  Men jag antar att jag ska följa ditt råd som jag såg i en annan kommentarsslinga; Ge upp! Passar det så kommer det att hända.

  Tack än en gång för ditt engagemang. Du är bäst!

 14. Behövde verkligen din blogg den här veckan och är glad att jag hittade den:) Har skrollat igenom en massa inlägg och bara blivit gladare och gladare. I torsdags förlikade jag mig med att jag inte kunde göra så mycket mer i en nära relation än jag gjort. Jag bröt för 2 månader sedan med honom men tog först nu ett stort steg tillbaka, ingen ilska, ingen sorg utan förlät personen för allt och förlät mig själv för det jag gjort/sagt. I fredags ringde han (första gången på 2 månader), samtalet började bra men slutet hade kunnat vara bättre. Det som var annorlunda var att jag skrattade när jag lag på, jag skrattade:) Tidigare hade jag varit arg och förbannad och låtit det påverka mitt liv men jag kan inte sluta le åt de problemen som har varit mellan oss. Jag tror och hoppas på att han en dag kan finnas i mitt liv (på vilket sett som än passar oss båda och universum), allt kommer att lösa sig. <3 Tack för dina sanna ord och i ärlighetens namn helt fantastiska blogg med inspirerande innehåll och ursnygg layout.

Comments are closed.