Hur hanterar man negativa människor?

Anne: Har du några tips på hur man ska bemöta vänner som är negativa och är energitjuvar? Jag tycker mycket om och uppskattar mina vänner men ibland kan jag dra mig undan vissa av dem för jag bara orkar inte höra på allt negativt. Försöker alltid vända det till det positiva åt dem och säger stopp om det går över i det negativa men till slut orkar man inte för ens egen energi tar slut…

Svar: Kort version: undvik att bemöta dem överhuvudtaget. Finns garanterat trevligare saker att ägna sig åt.

Längre version: i sina välmenande försök att muntra upp andra är det lätt hänt att man försöker bekämpa deras pessimism. Men så fort man gör motstånd till något, då inkluderar man det i sin egen upplevelse och är därmed likadan som personen man försöker hjälpa. Och du vet säkert hur bra det går när blind leder blind. ;)

Det viktigaste att förstå är följande:

1) Inte en endaste annan människa i hela världen behöver förändra sig för att du ska få uppleva det du vill. Så länge du inte låter dig distraheras utan håller fokus på din önskade livsstil organiserar attraktionslagen resurser och omständigheter för att du ska bli tillfredsställd, antingen genom att inspirera människor som redan finns i din närhet att vara mer samarbetsvilliga eller genom att leverera nya personer som passar bättre. Känn dig alltså inte hotad av andras åsikter och humör.

2) En person som befinner sig alltför långt ifrån dig i sin sinnesstämning och sina övertygelser kan inte “höra” dig. Det du försöker förmedla låter i bästa fall larvigt och i värsta fall direkt irriterande. Att muntra upp andra ligger i vår natur men du kan inte nå alla utan att tappa balansen själv!

Gör så här i stället: stabilisera dig i ett tillstånd av välmående och låt attraktionslagen sammanföra dig med matchande människor. Gör alltså inte motstånd till något hos dina vänner utan lägg energin på dig själv. När du mår bra kan andra inte annat än må bra i ditt sällskap, eller hålla sig borta. Din genomsnittsattityd utgör ett sorts filter runt dig, ett energifält som endast släpper igenom sånt som är kompatibelt med dig och din livssyn.

Vet du vad som avgör vilken vändning ett möte tar när en person som är på gott humör kommer in i ett rum där det finns en person som är på dåligt humör? Deras respektive balansförmåga. Den som bäst håller kvar sig på sin frekvens dominerar vibrationsfältet och influerar därmed resten av omgivningen att lägga sig i samma linje. När du är helt stabil i ditt välmående kan du tom. umgås med en människa som är odräglig till 99% och endast uppleva den där 1% av henne som är trevlig. Coolt, eller hur?

Med allt det här som bakgrund vill jag förtydliga en självklarhet: ställ inte upp på umgänge med besvärliga personer. Varför göra saker och ting svårare än de behöver vara? Visst, ingen är sunshine & lollipops 365 dagar om året men det finns ändå mer och mindre lämpliga alternativ att välja mellan. Världen är full av balanserade, trevliga människor som gärna umgås med dig utan att du behöver ge dem konstgjord andning hela tiden. Sök dig till såna och njut av sällskapet!

PS. Guys, jag kommer tyvärr inte att hinna svara på fler frågor den närmaste tiden. Har fullt upp med ett projekt tillsammans med Olga, betar av konsultationsmöten (love it!), powerwalkar midjan i sommarform och försöker dessutom klämma in umgänge med charmiga hunkar här och där. Speciellt det sistnämnda är en acceptabel ursäkt, right? ;)

PS2. Finns fortfarande en nästan klar guide som måste redigeras innan publicering. Har inte hunnit ta itu med den ännu, but I will. Lovar! Handen på… Chanelväskan.

4 comments
  1. Klockrent! :) Jag tänker på när jag under en kort period var telefonintervjuare. Alla avskydde arbetsledaren och hon var sannerligen odräglig mot vissa, men jag tänkte att hon var stressad och jämförde med introduktionsmötet då hon varit jättetrevlig mot mig. Sen blev jag en av hennes favoriter trots att jag inte ens var absolut bäst och hon hjälpte mig att mörka de som inte ställde upp. Så det är verkligen som du skriver att om man ser det som är bra hos någon så får man mer av det, och det blir extra tydligt när alla andra avskyr personen i fråga.

  2. Jag gjorde samma sak med vissa lärare när jag gick i skolan. Blev klart trevligare under lektionerna och ännu trevligare på betyget. :-)

  3. Har läst varje kväll om attraktionslagen runt på nätet i 2 veckors tid. Men denna blogg var helt fantastisk. Dessutom har du humor i dina texter. inspirerande inlägg. Tack. /Andreas

  4. Tack, vad kul att guiderna är till både nytta och nöje. :-) Min sprallighet har en tendens att gå ut över bloggen, inklusive guiderna. Enda sättet att skriva jag känner till – förutom superseriösa affärsbrev. Fast då sitter jag och garvar åt exakt hur torra satser man lyckas svänga ihop när inspirationen slår till.

Comments are closed.