En fallstudie av fenomenet chilla

Åh, det är ju bara för läckert! Minns ni Linnea? (länk / länk) Den här härliga tjejen får mig att flytta upp kommentarinnehåll gång på gång. För vad annat kan man göra när guideteorin omsätts i praktiken på ett så klockrent, elegant och imponerande snabbt sätt?

Teoridelen i ett nötskal:

1. Bilda dig en uppfattning om vad du vill uppleva (sker automatiskt tack vare livets kontraster)
2. Slappna av och låt universum leverera (eller chilla på vanlig svenska, haha…)

Kan det verkligen vara så enkelt? Ta en titt på det här och dra era egna slutsatser:

Linnea: Iriiina, fan vad härligt att se lite livstecken från dig. Hoppas du haft ett löjligt skönt grönbete! Här i London har vädret levererat 30 grader, romanser har dykt upp från de otänkbaraste hållen och har blivit tajt med 2 härliga tjejer som jag hänger med varje dag.

Är så glad för dessa tjejer, var ju lite orolig över att jag inte träffade några vänner under första månaden och min hostmom var på mig om och om igen att jag MÅSTE träffa människor nu så att jag inte tröttnar. MÅSTE gå på aupairmöten. MEN, kept in mind att det jag gjort under press och oro har aldrig blivit bra så jag lutade mig tillbaka och njöt av att vara här, åkte till London själv, tog vara på de bra sakerna jag hade omkring mig och inom kort fann jag dessa damer från ingenstans ;) Ohhhh, vilken ”tur” hihi.

Har läst en tjejs blogg i ca 4 år medan hon växt sig större och större, har alltid tyckt hon verkat som en så skön brud men eftersom hon bor på andra sidan sverige så har jag aldrig förväntat mig att träffa henne – MEN vem tror ni jag träffade på utanför H&M på Oxfordstreet? Jajamen, hon är också här som aupair! Numera är vi vänner och ikväll ska vi ut och röja på Queens Jubeliee.

Pratade ”länge”(2-3 veckor) om att jag ville ha en romans med någon utan att bli pojkvän och flickvän med tanke påsin situation- jag är här för att va fri och njuta! Sagt och gjort, började prata med en kille på tunnelbanan efter att jag råkat sparka in i hans sko när han gick framför mig i folkmassan. Detta ledde till den bortskämdhet jag önskat och pratat om, otaliga restaurangbesök, taxiresor, klubbar, drinkar, gåvor och andra härligheter.

Och vad har jag gjort för att få detta? Ja samma som tidigare, jag har bara slappnat och av njutit. Byggt upp mitt välbefinnande för varje dag som gått.

Nu till min fråga fina du, jag drog mig ur min lilla romans för ca 2 veckor sen eftersom han ville vara mer än vad vi var. Det kändes inte längre som något jag behövde och det stod jag upp för – dock vägrar han nu besvara mina sms/meddelanden när jag bett om att få tillbaka de saker jag glömt hos honom (en cardigan, en topp som är min hostmoms och underkläder). Detta suuuger ut min energi och jag känner hur jag verkligen inte orkar lägga fokus på det – ska jag skita i mina tröjor och prioritera mitt välbefinnande (och därmed köpa en ny tröja till min hostmom) eller hur tycker du jag bör gå tillväga för att få dem tillbaka?

Förövrigt, soliga londonkramar och ett lass med positiv energi i vanlig ordning ;-) <3

Jag: Åh, vad kul att få en update av dig! :-D Älskar verkligen hur klockrent det hela utvecklar sig. You go, girl!

Angående din fråga: ja, självklart ska du prioritera ditt goda humör framför ALLT. Det är ju nyckeln till alla kläder i världen – varför skulle du då offra det för ett fåtal gamla trasor som du dessutom knappast får (ju mer man stressar, desto sämre resultat)?
Just. Let. It. Go.
Och uppskatta killen för att han gett dig orsak att uppleva nya äventyr, jag misstänker att klädsituationen löser sig på samma härliga sätt som tidigare ”utmaningar”. Och det vet du också, eller hur? :-)

En massa kramar från Sthlm! Har fönat dem torra från det lokala vädret.

Linnea: Hahaha så jäkla sjukt, gjorde klart för mig igår att okej – let it go. Jag klarar mig utan mina tröjor. Det är lugnt. Fokuserade på bra grejer istället.

Vem ringde precis? Jo killen haha, och jag ska få mina grejer imorgon. Vart knäpptyst i en vecka och nu när jag sket i de så hörde han av sig – tillfällighet eller attraktionslagen? Lämnar det osagt, men ack så skönt.. ;-) Får dansa ut i köket och fira med någon kolhydratbomb, återkommer när de händer något mer spännande – vet själv hur mycket jag uppskattar när andra lättar på hjärtat om hur universum levererar.. :-)

Jag: Jag brukar aldrig använda uttrycket ”vad var det jag sa?!” men när det händer så här coola saker går det inte att låta bli. Och uttrycket ”chilla” har precis fått kultstatus. :-D

Tusen tack för rapporterna, dear! Dina rader är som vanligt ett nöje att läsa. Stilpoäng för klädmanifesteringen! Jag är imponerad, men inte förvånad. You’ve got it! :)

13 comments
 1. Underbart! Det här är helt klart den bästa sajten nånsin :-) Om inte Irina har så mycket tid att svara på frågor och berätta om Loa, så kan väl vi läsare skriva lite om när universum svarat oss sådär klockrent och självklart? Underbart att få inspiration!

 2. Emma (och alla andra): Man kan även komma och hänga med oss på Law of attraction i Fokus. Vi är bra på att chilla och komma med smarta råd! :)

 3. Hej och tack för din superfina blogg! Den peppar mig!!:-)

  Jag har två frågor; dels detta med inredning och kläder. Jag har några grejer hemma som jag inte direkt älskar och jag känner mig inte särskilt snygg i dem heller, men de är praktiska och därav har jag inte kastat dem ännu. Men varje gång jag använder de här grejerna, ex mina ecco- skor, mina tallrikar i köksskåpet, så känner jag inte direkt att jag fylls av energi utan snarare ” ja, men de är bra nu”. Nu till min fråga; Ska man kasta ut allt som man inte gillar ur sitt hem och sin garderoben för att därefter hoppas på att attraktioslagen förser en med bättre saker. Kan ju bli aningen dyrt. Eller ska jag istället visualisera nya saker under tiden jag använder de gamla som jag inte är helt förtjust i?

  Och min nästa fråga: Jag bor i en bra stad som jag tycker mycket om, nära familjen och vänner. Det som dock saknas är en kille. Jag och min förra kille gjorde slut för cirka 1 år sedan då vi inte var i samma fas,jag har mått bra av att vara själv men har under en tid nu börjat känna en längtan av att träffa någon ny. Dock är ju fallet så här, då man fyllt 30, börjar man vara förbannat kräsen men anledning av att man vet vem man är och vad man inte är. Jag tror jag vet ganska så väl vad jag vill ha för typ, är till och med med på en nätdejtningsida men har bara fikat med en kille och kände direkt att han inte var mer än ” en trevlig kille”. Så, några förslag på hur jag ska komma vidare? Vad tror du egentligen om nätdejting? Och jag antar att du i alla fall tycker det är viktigt att röra sig utanför lägenheten en del så att man inte bara sitter inne och häckar och väntar på att mr right ska knacka på dörren? Sen kan jag ibland känna att min gamla kille spökar i huvudet också..men jag har försökt tänka framåt nu och har läst en annan fråga här inne som gällde ” Kan tänka på sitt ex och träffa en annan”

  Tack på förhand!

  Tack Irina

 4. Irina!! Måste bara skicka lite SUNSHINE :-) och tacka för din fina blogg igen! Fick ett uppsving och läste igenom de grundläggande guiderna du har skrivit ännu en gång, och W-O-W! Du är amazing! :-D

 5. Tove: Tack för din fina feedback. Jättekul att du trivs här på bloggen. :-)

  Jag tar inte emot fler frågor just nu (orsaken finns förklarad här) men kan, tack vare bakgrundsinfon i tidigare guider, besvara dina med några rader.

  Första frågan: vidta inga åtgärder innan du hittat in i ett stabilt gott humör. När du är “hög” (på livet) kommer nästa steg att vara självklart. Frågan är alltså inte om du ska spara eller slänga grejer utan hur du enklast kan hitta rätt känsla.

  Andra frågan: du kan aldrig handla i motsats till dina övertygelser och uppnå gott resultat. Huruvida nätdejting är bra eller dåligt är irrelevant. Det viktiga är att du, om du tycker att det är bra, låter bli att motsäga denna åsikt genom en massa tankar som handlar om motsatsen – och ifall du tycker att nätdejting är dåligt inte motsäger den åsikten genom tankar som handlar om motsatsen. Välj det ena eller det andra och justera attityden i linje med beslutet. Då blir det alltid bra, oberoende av vad du väljer.

  Matilda: Åh, tack! Sunshine är alltid välkommet! :-) By the way, jag har inte glömt din mammas fråga om hur man går från en trygghetsknarkande realist till en avslappnad livsnjutare. Finns, som sagt, en nästan färdig guide om det här och jag kommer att publicera den förr eller senare. Håll ut! :-D

  Hugs & sunshine tillbaka!

 6. Tack för en underbar blogg och tack Linnea för att du delar med dig, vilken boost!

  Haft det lite småjobbigt (obalans) men läste inlägget om att inte försöka tvinga sig själv till att må bra utan vänta ut sig själv. Jag är lugn nu och stressen har släppt från dagen och det är bra. Jag är lite slut men imorn är en ny dag.

  Imorse fick jag mail från skolan i New York som sa att jag kommit in. Det visualiserade jag på min powerwalk igår(!).
  Mammas väninna (vars dotter är gift med en man vars bror äger fastigheter i New York) frågade vart I New York jag ville bo…

  Min mamma tog spontant ut mig på en shoppingtur förra helgen och jag fick i princip allt jag pekade på eller snarare allt jag råkade gå för nära.. skinnjacka, en Diorborste som jag trånat efter och mycket mer. Imorgon ska vi ut och shoppa mer, för efter förra helgen med shopping av smink och kläder tyckte hon vi skulle unna oss mer.

  Killar….killar och relationer. Jag släpper den tanken nu och njuter av allt underbara i livet. Jag chillar ;) och det känns bra.

  Tack.

 7. Att vara en lycklig chillare gör en till bästa killmagneten – jag lovar! ;-) Grattis till den härliga studieplatsen, och shoppingen också. Livet vore inte hälften så kul utan sån!

 8. Hej igen :)
  Helt sjukt vilket flyt jag har just nu!! Som jag skrev för ett tag sedan..hittade kärleken mig och det har varit urkul och lite läskigt att “se” hur vi uppfyller varandras önskningar , allt från ytliga saker som tex. att han har den typen av bil jag ville att min “drömprins” skulle ha. Samtidigt som han säger att …”jag skulle vilja ha en saab 9 5″…innan han visste att jag hade en (hihi) . Nu har han flyttat in till mig och han “råkade” ha precis en sådan stor soffa som jag tänkt köpa när jag får råd.

  En annan sjuk sak som hände häromdagen var att dem ringde från min gamla skola som jag vickade på för något år sedan och frågade om jag ville jobba som lärare där läsåret ut med chans till förlängning!! såklart jag vill…jag har ju bara gått och tänkt på att jag skall söka jobb som lärare till hösten…nu slipper jag det ;)…dessutom går jag upp i lön med 2000 kr :)

  Och allt började med att jag var så långt ner på botten jag bara kunde….läste en artikel i en tidning som ledde vidare till att jag sökte info på nätet vilket sedan ledde mig till din sida Irina…väl här sträckläste jag det du skrivit i två dagar…började skriva och skriva av mig…började tänka annorlunda och må lite bättre och lite bättre…tills idag nästan ett år senare..ser jag “bevis” på att som jag tänker så blir det! Tränar varje dag på att slappna av, släppa kontrollen, släppa tankar på var, hur och när…enbart försöka fokusera på vad jag VILL ha. framförallt uppskatta allt som är bra! frossa i tankar som skapar den där pirriga härliga mysiga varma känslan i kroppen. :)
  Kramar!!
  //Katarina

Comments are closed.