Ska jag lyssna på magpirret eller på föräldrarna?

Sofi: Hej Irina! Jag har en fråga om det här med att hitta drömmannen.

Jag blev utbjuden av en kille som jag bara haft kontakt med via mejl. Han lät jättetrevlig på mejl och beskrev sig själv med egenskaper som jag gillar. Nu i helgen träffades vi och han var inte alls som jag hade tänkt mig. Han, å andra sidan, sa att han var positivt överraskad av mig… Men jag fick inget ”pirr i magen” och ingen jättelust att ses igen, så nu är min fråga: bör jag i detta läge klargöra för honom att jag söker något annat (och i så fall, hur gör man det på ett bra sätt?) eller ska jag ge honom en chans till och försöka fokusera på andra saker hos honom som jag gillar?

Jag har varit singel ganska länge och tidigare, när jag inte kände till attraktionslagen, så brukade jag alltid bara gå på ”magpirret”. Jag gillar ju känslan av att falla pladask och gärna känna direkt om det är något på gång. Men nu vet jag inte hur jag ska göra, eftersom vänner och familj säger saker som att kärlek ska växa fram och passion varar inte för evigt och passion slutar ofta med elände osv, och det får mig att tvivla på att ”blixten” skulle kunna träffa mig igen – även om det är precis det jag vill. Jag vill ha både passionen, förälskelsen och den djupare kärleken och vänskapen… Har du några råd till en förvirrad tjej så får du gärna svara!

Svar: Jag inleder med en egen fråga. Ser du någon logik i att människor fokuserade på ”inte för evigt” och ”elände” skulle vara kapabla att komma med råd som vägleder dig till passion, förälskelse, djup kärlek och vänskap? Det gör inte jag.

Men här kommer de goda nyheterna: du har ett 100% tillförlitligt guidesystem inom dig (styrt av kärleken själv) och enda gången du hamnar fel är när du ignorerar signalerna du får. Signalerna som du, trots att du inte kände till teorin bakom attraktionslagen, både förstod och respekterade tidigare. Jag syftar på det du kallar magpirr. Låt mig påminna dig genom att hjälpa till med översättningen: att du inte har lust att ses igen betyder att du inte har lust att ses igen. Du behöver inte klargöra något för någon. Tala vänligt men bestämt om för killen att du helt enkelt inte känner såna känslor du vill känna men att det var trevligt att träffas och att du önskar honom allt gott. That’s it.

Gå nu tillbaka till det enda behagliga: att frossa i hur det är att ha en man du delar passion, kärlek och vänskap med, planera vilka härliga saker ni kommer att göra tillsammans och konstatera hur ”typiskt du” ett sånt förhållande är. Notera att hela grejen redan börjat manifestera sig fysiskt (killen du träffade var helrätt på papper) och förvänta dig att det bara blir bättre och bättre framöver. Känner du magpirret nu? There you go!

Du kan inte misslyckas! Ett förhållande du upplever som passionerat och kärleksfullt är ditt öde – eftersom du har skapat konceptet av dig själv i ett sådant. Du har uppgraderat dig själv och nu är det här den riktiga du! Trots att du inte ännu ser en konkret man är du redan i ett lyckligt förhållande, du vet det därför att det känns obehagligt varenda gång du observerar motsatsen. Låt bli att göra det. Slappna bara av och låt detaljerna uppenbara sig för dig i stället för att försöka tvinga fram dem.

Obs! Jag säger inte att killen du redan träffat omöjligt kan börja uppvisa karaktärsdrag du önskar hos din blivande partner. Vad jag säger är: varken han eller någon annan med dessa drag kan bli synlig för dig så länge du fokuserar på frånvaron av kärlek oftare än på dess närvaro. Det här känner du redan till och har egentligen hela grejen under kontroll… tills du av någon anledning börjar intressera dig för andras åsikter och låter dem rubba din balans.

Jag själv diskuterar aldrig mina ”projekt” med min familj precis av samma orsak som du borde låta bli: det är enklare att fokusera när man slipper distraheras av dravel om att man borde hålla fötterna på jorden och sluta bädda för besvikelser genom att rata alternativ som duger utmärkt åt alla ”normala” människor.

Hade jag lyssnat på ”äldre och erfarnare” skulle jag varken ha bott i min drömstad, kommit nära personer som gett mig toppklassiga erfarenheter av kärlek och vänskap eller varit med om några av de underbara äventyr jag än i denna dag bara avslöjar för tillräckligt open-mindade människor. Inte ens den här bloggen hade sett dagens ljus! Jag fick på fullt allvar ta risken att bli arvslös innan vissa (love you very much) började se charmen i min lilla hobby i stället för att jämställa mig med en blottare. ;)

Självklart menar varken mina eller dina närmaste något illa, tvärtom, de önskar oss helhjärtat all framgång i världen. Problemet är bara att vägen (i form av impulser) man har tillgång till när man drivs av sina drömmar är osynlig för alla andra än en själv. Därför kan det för dem ibland verka som att man kliver rakt utför ett stup, samtidigt som man själv ser en bro.

Summan av kardemumman: rensa huvudet på alla andras åsikter och önskemål, hitta in i ett gott humör och känn efter vad din magkänsla säger utifrån det tillståndet. Här har du ett grafiskt förtydligande av vilken betydelse andras magpirr, eller dess avsaknad, ska ha i relation till ditt eget:

unive

Du kan förverkliga vilka drömmar som helst ifall du lyckas motstå frestelsen att introducera svårt / omöjligt i ekvationen. Om du kan föreställa dig något ÄR DET SANT – först bara i form av fantasier, men håller du kvar fokus och blir hemmastadd i dem så börjar även dina fysiska sinnen registrera bevisen. Och då, när din orealistiska, galna, sett-för-många-filmer-romans manifesterat sig fysiskt, får du äntligen uppleva nöjet av att andra klappar dig på axeln… och utbrister ”vad var det vi sa, vi visste hela tiden att du skulle lyckas!”. Men då är du alldeles för upprymd för att orka rätta dem.

Have fun & believe it before you see it! :)

Du har väl inte missat mina två böcker som förklarar attraktionslagen från grunden? Besök attraktionslagen.info och ladda ner första kapitlet gratis!

Attraktionslagen förklarad enkelt. Hur man attraherar kärlek, pengar och hälsa.
13 kommentarer
 1. Tack Irina! Trots att jag har ett så bra guidesystem så tvivlar jag ibland! Det känns som ju mer jag lär mig om LOA, desto mer kopplar jag på allt onödigt tänk, istället för att bara ha kul och känna mig fram… Tack för att du förklarar så bra! / Sofi

 2. Jag vill inte skriva såna här motsatsen-till-positiva kommentarer egentligen..
  Men vissa saker är så otroligt märkliga. Just det här med att vi alla har ”100% tillförlitligt guidesystem” inom oss.
  När mitt guidesystem för första gången i livet verkligen slår på alla signaler som bara skriker ”JA! JA! MER!” och alla känslor i hela mitt inre bubblar att det här är så otroligt rätt, allting är perfekt, .. Alltså, jag när jag kände den här massiva inre kören, det var nog så nära magi jag har upplevt.

  Men när allt inom mig har signalerat att jag aldrig förut har varit så rätt ute som jag var – och det sedan visar sig bli till min värsta mardröm istället. Hur vågar jag ens lita på mitt guidesystem efter det här? När det har haft så helt fel?
  Hur jag manifesterat en mardröm är en gåta, för under hela förloppet har det positiva varit ledord och jag följer känslorna, och det är lätt.. När någon försökt uppmärksamma mig på eventuella problem så har jag bara kastat skygglapparna på, livet leker.

  Jag vet att jag inte borde grubbla över detta, för nu bjuder jag sannerligen in till elände. Men det är just undran över hur man ska kunna lita på känslorna igen när det som varit den lättaste och mest tillfredsställande ”uppgiften” i livet visade sig vara tvärtom.
  Jag kan ju se att attraktionslagen fungerar i andra sammanhang, men det här är så ytterst märkligt.

 3. Åh, nu kommer jag att tänka på hur mamma bad Torbjörn vara försiktig med den nya bilen. Han log, nickade artigt och himlade garanterat med ögonen inom sig eftersom han vet vilken kompetent chaufför han är – två timmar senare fanns det en lång repa i lacket på en av bildörrarna. Fokusering är fokusering.

  Men nu vill jag förtydliga något jag redan sagt flera gånger: jag har ingen möjlighet att reda ut personliga erfarenheter av det här slaget då jag själv inte har genomlevt situationen och vet vilka tankar och känslor som varit aktiva. Enda sättet att lära känna sig själv är att experimentera. Funkar utmärkt för mig.

 4. Absolut så kan man väl säkert ”bjuda in” trubbel även bara då man viftar bort dem.
  Och nej, jag hade inte tänkt att du satt inne med ett allenarådande svar. En av alla saker som jag uppskattar med bloggen är att läsa kommentarerna, som alltsom oftast är reflekterade och intressanta. :)
  Att låta sig ledas av vad som känns bra fungerar utmärkt även för mig, därav förvåningen av att det som känns kamikaze-bra blir.. ja.. :D

 5. Älskar ”kamikaze-bra”, lägger genast till det i mitt ordförråd… precis efter paradox och oxymoron. ;-)

 6. Lätt fånget , lätt förgånget ! Hej irina o alla ! De va ett tag sedan ja skrev som du besvara med en guide ”Ytlighet” som jag älskar och läsa :). det finns nog inget som inte inresserar mig då alla frågor kan få sin förklaring egentligen i alla dina guider. Jag tycker personligen inte det är är så svårt att ”Få” nånting. Det är det lättaste, däremot att behålla någonting i dess vackra form som ex en man med passion , kärlek och bla bla. det är som ett timglas…det rinner ut och underbrart blev kort!! Det kan ju inte alltid vara exakt samma men hoppas du förstår vad jag menar ! Där kommer man in på flera av dina guider med självkänsla , alltså VARFÖR behöver man den där passionen, kärleken, mannen ? är det som ett substitut för det man saknar i sitt inre ? eller är det en förlängning på ett rikt inre känslomässigt liv som vill manifestera sig i en man i kärlek och förverkligande ? Alltså avsikten är ju lika viktig som det man vill attrahera antar jag ?
  Inre kärlek —->yttre kärlek . Att tänka sig det man önskar som man redan hade det ! Och njuta i fantasin av det är ju ett sätt att dra til sig det som man redan är….. och lyckas man med det , är det Wowilliwowa , men hur håller man det då kvar Irina ???
  ”Inre” kärlekens kramar till dig !!!

 7. Hur håller man kvar luft som är så enormt viktig för ens överlevnad? Det gör man inte – man andas hela tiden in ny. Utan att grubbla på tillgången och processen. :-)

 8. Ja kan hålla med dig lite ! men att bygga upp något innebär väl att en del luft får ”användas igen ” i livet ! eller skiter taket i vilken grund den står på ha ha? att den byts ut ! Eller så bor man i tält hela livet , när det rasar sätter man snabbt upp ett nytt ! Ett liv med kontraster räknar jag med men inte att byta e partner hela tiden så fort det blir fnurr på tråden ! eller går ner i glöd

  kram

 9. Menade inte alls att man behöver byta partner. Och inte gå ner i glöd heller. Däremot att man ska grubbla & filosofera mindre och leva mer.

 10. Så du menar att man kan hålla glöden vid liv hela tiden ? efter flera år? Hur går man genom kontraster i livet men en samma partner utan att grubbla eller filosofera? För känslan när man löst något eller kommit över en tröskel gör ju att man kommer varann så mycket närmre… om allt är vaniljglass o hubba bubba hela tiden så är det ju bara ytligt….. ha ha allt är ju i en dimension. Gud nu tänker du säkert att jag är jätte jobbig. Men det är så jag ser livet Irina Yta = lättsamt och innehållslöst egentligen ! Dimension 1 så ser mina jobbarkompisar mig så
  Dimension 2 är då Min personlighet min Djuphet = Meningsfullhet skapande o kontrast….Att skrapa på ytan då får ju allting sin rätta färg. Livet har ju flera dimensioner och färger!! och man vill ju ”må bra” i alla ! Attraktionslagen fungerar I know ! Men fungerar inte som gravitationslagen alltid vi lever i ett samhälle med miljoner annan påverkan. Som vi måste ta hänsyn till. Gavitationslagen behöver inte tänka på något annat än att existera för den den är ( den har inga känslor), men det behöver vi ! men den är värd att jämföras med på sätt och vis.. .

 11. Sorry, men nu får den här diskussionen fortsätta utan mig. Håller på och skriver en guide, som fortfarande inte fått så mycket uppmärksamhet av mig som jag planerade.

 12. Spännande med en ny guide ! Hoppas mitt ”distraherande” :) inte varit negativt för dig !

Kommentarer är stängda.