Konsten att vara perfekt defekt

:: Det känns som att jag redan vet vad svaret kommer vara men jag känner att jag behöver höra det från någon annan (alla stöd och råd är välkomna. :) Ärr… vad gör man åt dem? I ansiktet, som man ser varje dag. Jag tänker inte säga att jag stör ihjäl mig på dem, för det gör jag inte och jag har full tilltro till att dem kommer att försvinna någon dag, men jag hade ju helst velat att den dagen var förra året liksom, haha :) Är helt tokig i din blogg i övrigt. Du sprider sån god energi. Tack för att du delar med dig :) kram!

Svar: Tack! :) Det korta svaret på din fråga är att man faktiskt kan ta bort ärr med laser…

… men jag personligen skulle tänka mig för både en och två gånger innan jag gjorde det. Här är orsaken: dina ärr är en värdefull tillgång. De gör dig speciell och kan ge stora fördelar förutsatt att du vårdar ditt utseende i övrigt. Att vara snygg är nämligen rätt värdelöst om man bara är en snygg tjej bland en massa andra snygga tjejer. Att vara snygg och speciell däremot – som gjort för succé! Speciell ger mervärde. Speciell är också likamed unik = mycket svår att ersätta. Och trots att alla människor är unika finns det alltid möjlighet att vara unikare än andra.

Hur ärr påverkar ens image beror helt och hållet på vilket sammanhang man presenterar dem i. En tafatt, komplexfylld människa med ovårdat utseende plus ärr är definitivt oattraktivt. Men föreställ dig en självsäker, välklädd tjej med fräsch hy och något speciellt i ansiktet som andra inte har… Dallas-stjärnan Julie Gonzalo är ett utmärkt exempel. Hon har ett tydligt ärr mellan ögonbrynen, vilket bara tillför hennes snygga fejs extra karisma.

juliegonzalo

Ifall du är det minsta orolig över att dina ärr skulle vara ett hinder för något du vill uppnå, tänk om. Tom. världens mest utseendefixerade bransch kryllar av ”operfekta” människor – därför att den, precis som alla andra, egentligen är personlighetsfixerad.

Padma Lakshmi har ett jätteärr längs ena armen men förbisåg den ”logiska” slutsatsen att man då inte kan vara fotomodell och tv-kändis. Resultat:

padma padma2

Seal har SLE-ärr över hela ansiktet, men ser ingen orsak att undvika rampljuset eller att dejta blygsammare än supermodeller typ Heidi Klum och Tatjana Patitz.

seal

Och ärr är bara början. Låt oss gå ett steg längre, till ännu större skönhetsparadoxer… Lucy Liu är skelögd men blir ändå vald att spela sexiga advokater och tuffa hjältinnor typ Charlie’s Angels-Alexis.

lucy

Kim Kardashians oproportionellt stora bakdel borde rent teoretiskt aldrig gett henne tillträde till Hollywood, ändå är hon stans högst betalda reality-stjärna, flitigt fotograferad på röda mattan och en stor (pun intended) orsak till att size 0-trenden fått seriös konkurrens av andra alternativ.

kim

Mariah Careys röst är definitivt överlägsen hennes lår, som egentligen inte är gjorda för minikjol. Ändå lyckades benen landa Gillette Venus-kampanjen där de utsågs till “Celebrity Legs of a Goddess” och blev försäkrade för en miljard dollar.

mariah

Året därpå prydde de ambitiösa kroppsdelarna marsnumret av Playboy, visserligen kraftigt retuscherade men det är tanken som räknas.

mariah2

Och btw, att Playboy-Mariah blivit finslipad av Photoshop borde göra folk glada i stället för upprörda. Det här är faktiskt ett bevis på att man inte behöver vara fysiskt perfekt enligt de ”officiella” skönhetsidealen för att tjäna cash på sitt utseende och hyllas som en sexsymbol. Man duger alltså visst som man är. Låter man bara bli att argumentera för sina begränsningar och lägger energin på sin passion i stället, då är man välkommen överallt – tom. på ställen där de måste ”hjälpa” en lite för att kvalificera för jobbet.

Inte ens direkta missbildningar är en ursäkt för att vara mindre än den stjärna man är. Här demonstrerar Karolina Kurkova att man kan vara en Victoria’s Secret Angel tom. om man saknar navel.

karolina

Skådespelerskan och modellen Megan Fox rankas skyhögt på snyggskalan och har bl. a. blivit framröstad som världens sexigaste kvinna av herrtidningen FHM. Hon kommenterar sig själv med ”I have the libido of a 15-year-old boy, my sex drive is so high” – samtidigt som hennes klubbtummar för tankarna till en ännu yngre kille. Oattraktiva? Ja. Men inte en orsak att neka sig knalligt nagellack, massivt bling och ett överflöd av hänförda beundrare.

megan megan2

Summan av kardemumman: hur attraktiv omgivningen anser att man är står i direkt proportion till hur mycket man älskar sig själv. DU bestämmer om du ska dyrkas eller anses defekt. Överös ditt fejs med positiv uppmärksamhet, vårdande produkter av bästa kvalité och proffsig makeup som lyfter fram det vackraste. Arbeta inte mot ärren, låt dem arbeta för dig. Gå igång på din unika skönhet så märker du hur andra människor också börjar finna dig oemotståndlig.

Obs! Förutom att dina ärr ger dig en visuell fördel så kan du dra ytterligare nytta. Det finns ju en historia bakom dem och den historian är guld värd, ibland bokstavligen. Är det spår efter rakbladet du gått loss på dig själv med i tonåren? Har en langare knivat dig lite för att visa vad som händer om skulden inte blir betald? Brände styvfarsan dig med fimpar? ÄG DET! Det är otroligt coolt att bära spår av sitt tidigare liv, såna som visar hur man blivit en så stark person man är nu.

Dina fejsrispor kan förstås ha dykt upp som resultat av mindre dramatiska omständigheter, typ att du körde omkull med cykeln i Konsum-korsningen, gick mot en vass kant på någon möbel eller drog familjens katt i svansen men oberoende av vad som hänt, WORK IT!

Ärren är också en tillgång på det privata planet, de är som gjorda för att väcka starka känslor hos din partner. Läs gärna Fifty Shades och notera vilken effekt Christians bröstärr har på Anastasia. Händer bara i böcker? Nope. Ta en närmare titt på Kate Middleton, hennes hårfästärr hindrade inte henne från att gifta sig med en prins. So if you’ve got it, flaunt it! :)

kate

Du har väl inte missat mina två böcker som förklarar attraktionslagen från grunden? Besök attraktionslagen.info och ladda ner första kapitlet gratis!

Attraktionslagen förklarad enkelt. Hur man attraherar kärlek, pengar och hälsa.
11 kommentarer
 1. Åh WOW!!! FAsen vilket härligt svar! ♥
  Visst har jag noterat en och annatn ”skavank” hos superkändisarna men detta slår ju allt hittills. Verkligen underbart! För övrigt gillar jag mina ärr också :)

 2. Fantastiskt svar! Det är att lyfta fram allt man har till sin fördel. Hitta poisitiva aspekter med allt. Det skiner igenom! Sådant genuint och fint svar :)

 3. Hej!
  Riktigt bra inlägg! Jag tycker att du är riktigt bra på attraktionslagen osv! Men jag undrar om du kan hjälpa mig? Jag känner att mitt liv behöver en vändning, men vet inte riktigt hur jag ska göra.. Jag är arbetslös och rastlös. Jag skulle vilja ha ett roligt jobb på 50% så att jag klarar mig ekonomiskt men endå kan ta hand om min hund, skriva, fota osv.
  Just nu så har det varit en jobbig period för mig med mycket negativa tankar, de är på väg bort som tur är.. Men det som jag undrar är om du har några tips och trix för att vardagen ska bli lite roligare? Och hur man drar till sig sitt drömjobb (fast man inte vet vad det är).. Jag pluggar oxå, just nu går det så där.. Men jag ska lyckas med det.. Jag behöver bara lite nya ideer :)

  Tack för en bra blogg! Kram Sofie

 4. Vilket underbart svar! Din blogg är verkligen underbar- ser framemot varje nytt inlägg!

 5. Sorry att jag slänger ut den här frågan här Irina MEN, vad tusan gör man när ens övertygelser är så starka i ett visst ämne att det liksom känns omöjligt att någonsin tänka sig något annat, för det har vart ens verklighet så länge, när det gäller relationer tex, jag har inte träffat någon på så länge att det känns omöjligt att det nånsin kommer hända igen och att ens försöka hålla positiva tankar kring ämnen känns sååå svårt när det vart min verklighet så länge. Pust :/

 6. WOWWW!!! Jag bara älskar det här svaret, så upplyftande och uppbyggande, vilket gläldjebudskap! Verkligen underbart förhållningssätt till defekter!

 7. Grym som vanligt ! Har du lust att leka sexrådgivare en stund kanske?, det har jag inte sett något inlägg om ;) Jag har hittat en skitbra kille, som bor precis där jag vill. Jag kan typ tänka mig tre gator i hela Stockholm så det är tur att jag har attraktionslagen till hjälp så att det gick att ordna enkelt. Han är jättebra i övrig också (bara en kul detalj med adressen) MEN han har en förmåga att alltid avsluta den sexuella akten dunderfort. Jag har aldrig vart med om något liknande! Och här vet jag faktiskt inte om jag kan säga att varken mina tankar eller känslor är negativa, för jag har minsann haft allra största förtroende att det ska bli fantastiskt sex varje gång…. men icke sa nicke. Det tar slut innan jag fattat att det har börjat! Ska jag vrida mina tankar på något ytterligare sätt här? Jag gillar ju honom så egentligen vill jag ha honom, men jag gillar faktiskt sex också! Sug på den du ;) ( Det kan inte jag göra för då blir det absolut ingenting haha)

 8. åh vilket fantastiskt bra svar! :D har själv en massa ärr på kroppen men man får vara nöjd med det man har och ärren visar ju vad man varit med om, så det är ett minne från livet vad man gjort och haft för sig! :)

Kommentarer är stängda.