Hur kan otrevliga saker hända mig när jag är på gott humör?

Ett bra exempel på fenomenet är följande historia som Esther / Abraham fick höra av en seminariedeltagare. Kvinnan berättade att hon hade susat fram i sin älskade bil med glad musik spelande i högtalarna och med humöret på topp… när hon plötsligt blev stoppad av en polis och bötfälld. Hur kunde det här hända?

En fråga senare kom det fram att hon blev bötfälld för att hon inte använt säkerhetsbälte. Ytterligare en fråga avslöjade hennes attityd till trafiklagen, poliser och människor i auktoritär ställning överhuvudtaget: hon exploderade i en utförlig utläggning om hur idiotiskt det är att någon annan ska bestämma över hennes säkerhet och försöka begränsa hennes rätt att flyga ut genom vindrutan om det är vad hon önskar. Därefter följde en detaljerad och inlevelsefull beskrivning av hur obekvämt, bökigt och meningslöst det känns att vara fastspänd, vilket var orsaken till att hon inte hade använt bältet under flera år, och inga böter i världen skulle få henne att börja använda det i framtiden heller.

Ta nu en titt på den andra variabeln i ekvationen: en trafikpolis vars uppgift för dagen är att inbringa klirr i kassan genom att fånga bilister som bryter mot lagen…

Perfect match, konstaterar attraktionslagen och placerar en stor, blinkande STOPPA MIG!-skylt på kvinnans biltak – visserligen osynlig för blotta ögat, men desto mer tydlig i form av en stark impuls i polismannens medvetande. Och eftersom han låg i linje med sina avsikter både uppfattade han och följde denna impuls. Resultat: båda parterna fick en fysisk upplevelse av det som redan var mentalt aktivt inom dem.

Poängen är alltså följande: man kan vara sunshine & lollipops i stunden, men har man en stark underström av negativa övertygelser i systemet kommer dessa att göra sig påminda. Samma sak åt andra hållet, man må vi något tillfälle vara jätterädd för att misslyckas men ändå upptäcka att det gick hur bra som helst, bara för att man har en stark grundövertygelse om att saker brukar ordna sig för en.

Ens attraktionspunkt = summan av ens dominerande vibration och ens aktuella vibration. Attraktionslagen svarar alltså på ens genomsnittsvibration.

Klassiskt exempel: människor som precis fått höra om attraktionslagen brukar ofta testa den genom att koncentrera sig stenhårt på ”nu vinner jag på lotto”… samtidigt som de har ”för lite pengar”, ”man måste jobba hårt för att bli rik” och liknande starkt aktivt i systemet. När rikemanslivet uteblir avfärdas attraktionslagen som bullshit, trots att man fått exakt det resultat man matchar i grunden. Ens dominerande övertygelser kan inte överbryggas av en kort stunds positiva affirmationer!

Om man ständigt har problem eller ”otur” inom något område lönar det sig alltså att ställa sig fråga: hur känner jag egentligen för det här ämnet? och försöka skifta sina övertygelser till sådana som ligger mer i linje med det önskade resultatet. Det gäller också att sluta berätta historien om hur det har varit hittills och förklara varför!

Kom ihåg: vi skapar inte vår tillvaro med ord, vi bjuder in olika upplevelser genom att känna dem. Kriteriet för att göda något med uppmärksamhet bör därför alltid vara det känns bra, istället för det är sant. En sanning förtjänar inte mer respekt än ett ruttet lingon. Det är bara energi som någon fokuserat intensivt på och därmed manifesterat fysiska bevis kring, vilket inte innebär att man själv behöver göra samma sak. Och inte ens sådant man personligen förvandlat till sanningar i sitt liv behöver fortsätta vara det. Vad man aktiverar i sin vibration och får bekräftelse på framöver är helt valfritt och obegränsat av historia.

Du har väl inte missat mina två böcker som förklarar attraktionslagen från grunden? Besök attraktionslagen.info och ladda ner första kapitlet gratis!

Attraktionslagen förklarad enkelt. Hur man attraherar kärlek, pengar och hälsa.
6 kommentarer
 1. Tack, tack, tack! ♥ Helt klockrent och det gick rakt in i mig. Särskilt pratet om ”Det gäller också att sluta berätta historien om hur det har varit hittills och förklara varför!” :)
  Stor kram till dig, Irina!

 2. Kan bara hålla med föregående talare, klockrent! :) mycket tänkvärt och nu känns det som jag förstår loa ”på en ytterligare nivå”. Tack Irina, du är bäst! :)

 3. Tack för de orden, nu blev jag lite klokare igen. När du beskriver detta med att i grunden tänka lao, för jag är träningsstadiet d.v.s nybörjare på detta område och igår var en sämre dag ur lao synpunkt och då grubblade jag över det. Nu vet jag bättre, speciellt då jag tänker helt andra tankarvoch på ett annat sätt idag än för ett år sedan.

 4. Vilken tydlig och klok förklaring av attraktionslagen. Tack!

  Det är bara en formulering jag vill kommentera:
  ”… en trafikpolis vars uppgift för dagen är att inbringa klirr i kassan … ”

  Trafikpolisens uppgift är att se till att vi kan röra oss tryggt i trafiken.
  De har inte provision på böter, så de tjänar inga pengar på att bötfälla.
  De vill att vi ska följa reglerna för att reglerna räddar liv, ditt eller mitt.

  Så, spänn fast bältet och lev livet :-)

 5. Ja jädrar vad mycket ”sanningar” jag har som är ruttna lingon!

Kommentarer har stängts av.