Gravitation – mindre tilldragande än någonsin

Det är inte bara jag som fascineras av den nya fysiken. Så här ser det ut i kommentarfältet:

Och Heidi undrade samma sak medan vi låg och solade på Åland.

Egentligen måste jag först förstå grejen ordentligt själv innan jag kan förklara för andra… men här kommer ett modigt amatörförsök:

Allting som har momentum rör sig i en rak linje, den kortast möjliga sträckan mellan två punkter. Den kortaste sträckan på något som är platt är en rak linje… men den kortaste sträckan på en kurva är en kurva.

”Gravitation” upplevs bara när en kropp hindras från att följa sin naturliga linje rakt fram, t.ex. när vi kör framåt och vår bil vänder i en kurva. Vi pressas inte ut mot bildörren för att den utövar någon sorts kraft på oss, vi känner pressen för att vår kropp hindras från att fortsätta framåt i en rak linje.

Så t. ex. solen utövar ingen dragningskraft på jorden. Jorden ger intrycket av att cirkla runt solen endast därför att solen har skapat en sorts ”dal” (intryckt område, ungefär samma som bildas när man sätter sig i hängmattan) i den fyrdimensionella rums-tiden. Den kortaste sträckan framåt för jorden ser därmed ut som en kurva runt solen, men det finns alltså ingen kraft hos själva solen som drar jorden till sig. Jorden följer helt enkelt den kortaste sträckan genom tid och rum och eftersom tid-rumsdimensionen vid solen är förvriden så ser färden ut att vara kurvig.

Begreppet tid-rumsdimensionen kräver självklart en ordentlig förklaring innan man hänger med hela vägen och det är ungefär där jag nu befinner mig med mina nyfikna hjärnceller. Men ni som inte orkar vänta på mig kan ju göra ett eget försök. Bläddra fram Chapter 9: The Force Of Gravity Does Not Exist i den här boken:

Du har väl inte missat mina två böcker som förklarar attraktionslagen från grunden? Besök attraktionslagen.info och ladda ner första kapitlet gratis!

Attraktionslagen förklarad enkelt. Hur man attraherar kärlek, pengar och hälsa.
16 kommentarer
  1. Tack Irina!

    Jag kanske skall börja lära mig att stava till gravitationskraft (eller stänga av paddans autorättning), men den boken låter helt klart som den kommer hamna på min inköpslista :))
    Eller så väntar jag på dina superba förklaringar ;)

    Natti
    Mia

  2. Det är väl inte ett antingen-eller scenario, utan bara ett annat sätt att förklara en matematisk modell för icke-matematiker.

    Hur kommer jordens fart in i modellen (om jorden skulle röra sig med högre hastighet så skulle vi ju ha en bana längre ifrån solen)? Såhär mitt i middagspausen verkar det inte passa in i bilden med planet (jorden tar samma matematiskt kortaste väg oberoende av jordens fart).

  3. Mia: Haha, jag stängde av spell checkern i min iPhone det första jag gjorde. Kan bara föreställa mig förödelsen om jag låtit den korrekturläsa min svengelska…

    Konrad: Don’t spoil all the fun, dear. ;-)

  4. Hej Irina!

    Jag har försökt att leta mig igenom din underbara blogg och hitta svaret på min fråga men jag har inte lyckats, så den kanske inte har ställts tidigare här för oss att se. Jag är ganska ny inom det här med attraktionslagen men det känns som att jag måste göra något rätt eftersom att mycket av det jag ”önskat” mig har slagit in! Eller egentligen allt om jag tänker efter, men än så länge har jag kanske inte varit så ”girig” :) Jag har dock en liten fråga angående ämnet!

    När jag nu känner att min ”visionboard” ’som jag har valt att använda för mina önskningar är uppfylld eller vad man ska kalla det. Då är jag rädd att det jag åstadkommit inte ska stanna kvar. Det jag menar är att delar av mina önskningar är saker jag vill ska fortsätta som dem är nu och om jag då gör en ny finns det risk då för att det glöms bort och bli som det var innan? Eller ska man bara fortsätta önska sig samma sak? Här bör jag väl ge ett konkret exempel men det är lite svårt, så jag hoppas att du förstår hur jag menar. Mvh Jossan

  5. Hej på dig! :-) Ta en titt på den här guiden, den besvarar din fråga på ett bra sätt.

    I ett nötskal: tänkt på att du inte aktivt håller kvar önskan om att ditt hjärta ska pumpa runt blodet eller att det även i dag ska finnas mat att köpa i butiken eller att solen ska gå upp på morgonen – ändå fortsätter alla dessa saker vara en del av din upplevelse. Det krävs alltså inte ett intensivt och ständigt aktivt önskande för att behålla sånt man redan har manifesterat.

    Ta det goda i livet för givet och fortsätta gotta dig i hur underbart det är att vara du. :-)

    PS. Du kan vara hur ”girig” som helst och få allting du pekar på – så länge du inte anser dig vara ovärdig det du önskar dig (värdighet indikeras av att ordet ”girig” utgår ur ens vokabulär för evigt). ;-)

  6. Hej igen!

    Tack så mycket för ditt svar :) och tack för din blogg! Nu ska jag öva och öva på det här! (girig har nu utgått) :D

  7. Haha! Jag är inte säker på att jag begriper så mycket mer. Jag hängde med någorlunda fram tills det med solen. Jag har lagt till boken på favoriter nu i alla fall och tack för förklaringen! :)

  8. Jossan: Go for it! :-D Jag själv har precis ”övat fram” en så cool manifestering att jag fortfarande inte hunnit smälta den. Formeln relaxa & ha kul –> se dina önskedrömmar ta form funkar verkligen!!!

    Jenny: No worries. Planeterna gör, tack och lov, sin grej oberoende av om vi förstår dem eller inte. ;-)

  9. Hej, och tack för världens bästa blogg! Har ganska nyligen upptäckt attraktionslagenoch därigenom din blogg; SÅ mycket ”matnyttigt”för mej:).Och plötsligt ser jag bilder från mitt kära Nickby, i Sibbo, när jag sitter här och scrollar. Bor i finfina Stockholm sedan 7 år, men är uppvuxen i F in.Tack än en gång för alla kloka ord och bra förklaringar, kommer läsa vad du skriver, ofta! Kram, Diana

  10. Varmt välkommen hit! Vad roligt att stöta på en annan f. d. Nickby-bo så här i bloggform, det har jag faktiskt aldrig gjort tidigare. Håll med om att den charmhålan förtjänar att äntligen hamna på världskartan ordentligt. Har väldigt fina minnen därifrån – speciellt från tiden innan de rev gamla busstationen och stängde K-Center mittemot biblioteket. Those were the days… inte för att jag vill byta tillbaka på något sätt. ;-)

  11. Haha! De gör ju det! :D Världen kan vara lycklig över att det inte är jag som håller koll på solsystemet. I alla fall är jag det.

    Förresten, hur är Sophie Kinsellas böcker som Madeleine Wickham? Skiljer de sig något från hennes böcker som Kinsella?

  12. Haha, exakt, så såg ju Nickby ut när man var yngre:) Ska åka dit nästa vecka och hälsa på familj och vänner:). Tror vi gått i skola samtidigt(inte samma klass), kände igen dig på en äldre bild du har här på sidan. Ha en riktigt bra veckoslut, fortsätt skriva, du är jättebra! Jag hoppas liksom många andra att det blir en bok en dag!:)

  13. Jenny: Jag försökte mig på en Wickham-bok för länge sen och tyckte att den var jättedålig jämfört med Kinsella-böckerna. Men nu började jag bläddra lite i The Gatecrasher och fick ett bra intryck. Ska ge den en chans när jag är klar med de andra på listan – håll tummarna.

    Diana: Tror inte heller att vi var i samma klass, varken i Kyrkoby-skola eller högstadiet / gymnasiet. Jag är en -76:a så du är antingen yngre eller äldre. Men om du känner igen Albin som klasskompis, då vet jag kanske vem du är.

  14. Tror inte vi umgåtts eller så, kände dock ss ändå igen ditt ansikte. Jag är 73a, klasskamrat med Albin under många år :).

Kommentarer är stängda.