Hur önskar man så att attraktionslagen förstår?

Karin: Detta med att först söka sig till sitt goda humör när man vill förändra något, tycker jag är perfekt och låter logiskt… Men en sak med attraktionslagen gör mig förvirrad, och det är att man å ena sidan när man till exempel gör en ”önskelista”, gör bäst i att önska först, och sedan ”glömma bort” önskningen i fråga, slappna av och tänka på annat medan önskningen manifesteras. Som du skrivit i tidigare inlägg ska man lita på att universum hör bra och har förstått… Men å andra sidan, det man tänker skapar man… Om man oroar sig för mycket över något och därmed tänker på det konstant, finns risken att det kommer att inträffa pga att man manifesterar det. Så om man verkligen vill ha något, varför är det fel att tänka på det hela tiden? Jag anar en paradox här…

Svar: Önskelistor och visionboards rekommenderas som ett redskap för att leva sig in i sin önskade livsstil och således aktivera vibrationen av den inom sig. Problemet är att många människor har glömt vad önska betyder, de associerar det med en känsla av längtan, otålighet, brist och tom. besvikelse. Om man studerar sin önskelista och känner så i stället för ren uppskattning är det ett tecken på att man har aktiverat vibrationen av frånvaron inom sig – och manifesterar i enlighet med attraktionslagen mer av denna frånvaro. Då är det bättre att distrahera sig från sitt “önskande” genom andra aktiviteter som hjälper en hamna på frekvensen av kärlek, frihet och överflöd.

Den här förklaringen låter både trevlig och logisk men är ändå inte speciellt meningsfull för de flesta eftersom den innehåller två “konstiga” begrepp: frekvens och vibration. Jag brukar vanligtvis inte ge mig in i alltför tekniska utläggningar om ämnet, men eftersom du, och även ni andra som följer bloggen, verkar uppriktigt intresserade och redan är bekanta med både attraktionslagen och kvantmekanik, ska ni nu få en sån.

:: Läs resten av den här guiden i min bok #attraktionslagen. Du hittar den här. ::

24 comments
 1. Tack Irina! Det bästa jag har läst.
  Du har troligen räddat mig ur min värsta deppar-period ever!!!!!

  STOR KRAM

 2. Irina du har gjort det igen! Helt sjukt bra! Läste varenda rad i sällskap med en stor kopp grönt te. Bokmärke på detta inlägg (och alla andra, haha) (-:

 3. Detta inlägg lyfte dagen liten extra! Jätteinspirerande som vanligt! Håller verkligen med Leila, skriv en bok! Jag kommer köpa den direkt! :) Tack.

 4. kul att presonen i tidigare kommentar som heter samma sak skrev precis som hon gjorde, för det var precis det jag gjorde när jag såg att du ääääntligen uppdaterat bloggen. tog mig en stor kopp te och satt mig i soffan och läste med iver igenom ditt inlägg.

  slår man upp fantastisk i en ordbok så kommer där en bild på dig Irina ;) Tack! :)

 5. Wow, vilket bra svar!! Tack! Jag känner tacksamhet, och uppskattning :-) Och glädje. Du är så bra, Irina! Ska läsa flera gånger. Life is good! :-)

 6. Åh, vad gulliga ni är. Tusen tack för er glada feedback! Vad kul att ni får ut lika mycket nöje av den här grejen som jag. Men förklaringar är bara ord, vänta tills ni upplever personliga resultat av det texten handlar om. I like it! :-)

 7. Du är min inspiration Irina älskar att läsa och lära mig av dig..
  Lagt ut några utav dina texter på på min blogg men tydligen tror folk att jag kopierar dig vilket inte är fallet.. Kram och en bok hade inte varit dåligt nä ;)

 8. Well, texterna är ju skrivna av mig så jag kan förstå slutsatsen om att de är kopierade…

  But no hard feelings. Om de kickar igång din inspiration så att du märker att du själv kan lägga fram dina tankar i ord minst lika bra som jag – vilket du garanterat kan – så gör de precis den nytta som jag vill att de ska göra.

  När jag lärde mig webbdesign laddade jag ner kod från färdiga sajter och gjorde ändringar i dem för att förstå hur de funkade. Tack vare dem kan jag nu “flyga på egna vingar” och skapa mitt eget material. Det kommer att gå lika bra för dig. :-)

 9. Japp! Imponerande och fantastiskt.
  Jag känner det som att du gör dessa betraktelser och långa inlägg för att JAG ska läsa dom. Vilken research…inte minst genom att du lever så själv. Dessutom är det lätt att känna sig tacksam och ödmjuk inför det du presenterar.Jag tror inte jag förstår allt men lever i högre grad som jag vill nu genom att ha din blogg och dina inlägg som stöd.
  Tack igen!

 10. Viveka: Mina texter bygger på information av Esther Hicks som faktiskt förklarar hela grejen ännu tydligare än jag. Den enda fördel jag har framför Esther är att jag inte klassas som flummig new age:are eftersom jag inte sysslar med det här på heltid och därmed kan bli hörd av människor som normalt sett inte skulle intressera sig för ämnet. Samma sak gäller kvantfysik, de flesta skulle inte själva söka upp information om det men när någon “vanlig” person de “känner” förklarar hela grejen kortfattat, enkelt och mer relevant för vår vardag – då blir det plötsligt intressantare.

  Det ironiska är att jag själv är allergisk mot new age. Och fysik var ett av de tråkigaste ämnena i skolan. Vad som hände var att jag levde mitt liv utifrån vad mina egna experiment visade mig att funkade bäst – och då stötte jag på “The Secret” som senare ledde mig till Abraham-Hicks – som satte ord på mina idéer.

  Ärligt talat borde de vara en kategori för sig – resten av new age liknar religion (and not in a good way…): man trashar egot och hyllar det andliga. Läran om attraktionslagen är den enda som noterar det uppenbara: materia är en förlängning av icke-fysisk energi (precis som vetenskapen bekräftar) och därför är ingen del “ädlare” än den andra. Tvärtom, den icke-fysiska delen av oss utvecklas tack vare sin fysiska fokusering. Vi är alltså “the leading edge” istället för syndare, okunniga halvfabrikat, naturens misstag och annat dravel som vissa filosofier hävdar! :-)

  Egentligen kan man låta bli att läsa mina guider eller några andra texter överhuvudtaget och gå raka vägen till budskapets kärna: “följ din inspiration”. Men eftersom de flesta människor inte vill tro på att det är så enkelt kan det vara till hjälp att beskriva processen på ett sätt som tilltalar intellektet. I alla fall hjälpte det mig när jag, å ena sidan visste att optimism lönar sig, men å andra sidan lade märke till en massa problem som kändes oöverkomliga. Nu när jag har lite teori i bakfickan är optimismen mycket enklare att hitta än tidigare.

  Katarina: Enjoy & slit det med hälsa. :-)

 11. Irina, du är ju bara såå himla bra! Du är klok, snygg och skriver underhållande och lättförståeligt, livet känns alltid lite lättare och roligare när jag läst dina inlägg. Du är min inspirationskälla och förebild, tack för att du delar med dig av din kunskap!

 12. Håller med de andra som redan kommenterat. Tack för att du tar dig tid att förklara så detaljerat!

 13. Mari: Vilken härlig feedback! Tusen tack & en varm kram från andra sidan skärmen. :-)

  Molly: Det råkade “spåra ur” när jag skulle besvara frågan i kommentarfältet. Blev så ivrig att jag plötsligt satt där med 80% av ny guide. Damn you, inspiration! ;-)

 14. Helt fascinerad av hur du förklarar och ger superbra illustrationer! Gillar speciellt “spisen” och “radion”…har länge levt i symbios med Attraktionslagen och förstår principerna men det blir ändå åtskilliga “aha” med dina förklaringar!

  Tack att du skriver och tack att du finns!

 15. Ja nog är det en hel del att läsa och förstå när man vill se saker hända. Läst ut “Hemligheten” och man behöver nog backa för att ta in deras ord.Det svåra är ibland att läsa och praktisera det som står, för man vill så gärna se det.
  Tar det nog som väldigt komplicerat men behöver inte bli det hmm.
  Förklarar mycket förståeligt så man begripa på ren svenska.
  Kram

 16. Här kommer en till som hoppas på en bok!

  Jag har snart läst “allt” som finns att läsa om LOA och tycker mig därför ha kommit en bit på väg. Det som förvånar mig med många som försöker sig på Attraktionslagen, är att man inte riktigt förstår det här med känslorna som vägledare. Det handlar ju inte om att affirmera, eller att försöka lägga på ett lock av positivitet ovanpå “verkligheten” – det handlar ju, precis som du skriver, om att använda känslorna för att få vägledning om man tänker på ett sätt som gagnar en eller inte. Många verkar ha lite problem med sina negativa känslor, istället för att bara se dem som en GPS som säger att man har kört lite fel :-)!

  Kan säga att min vibrationsnivå just nu känns som om jag har vingar (nej, jag dricker inte Red Bull ;-)!) och därför händer det också otroligt roliga saker i mitt liv just nu.

  Jag målade för ett tag sen upp en bild i mitt inre om vart jag ville i livet, och nu är jag på väg dit, tack vare att jag hela tiden siktar in på att känna glädje och en hög “magnetisk” vibrationsnivå, vad som än händer. Min vision är att jag kommer att förenkla livet för tusentals hundägare runt om i Sverige och resten av världen och det som den senaste tiden bokstavligen har kastats i mitt knä är ett bevis på att Universum redan har lyssnat på mig!

  Jag kommer att tipsa folk om din blogg! Du förklarar saker och ting så himla bra, så du behöver ju egentligen bara sammanställa dina texter härifrån så har du en bok! Du har ju redan bildsatt texterna, så det är ju bara att börja sammanställa. Vi är många som skulle köpa din bok… :-)

 17. Tusen tack för de varma orden! :-) Bokönskemålet fortsätter att dyka upp och jag har absolut inget emot att guiderna skulle bli publicerade på papper men känner samtidigt inte något speciellt “ryck” som får mig att börja redigera och sammanställa materialet (ifall universum inte har någon lösning som gör det steget onödigt, haha…) så jag är fortfarande fullt nöjd med att texterna bara finns här i bloggen. Men du vet själv hur fort saker kan vända – inget är uteslutet och allt är möjligt… Lycka till med hundsuccén & ha en fantastisk höst!

 18. Vilket enastående befriande sätt att förklara saker på!
  Jag blev helt lyrisk.
  Måste säga att jag många gånger har svårt att få känslan av
  frihet och lätthet att infinna sig och verkligen lita på att
  universum sköter sitt jobb ;)
  Jobbar stenhårt på det, Men efter att ha läst din blogg
  som jag bitvis garvade mig igenom kommer det nog genast att
  bli mycket enklare.
  Om inget annat tänker jag använda dina sidor som blockering
  för att om inget annat fokusera på helt andra saker än mina egna en stund.
  Lägger mig för natten med ett skratt bubblande i mina hjärttrakter

  Uppskattningen är total =D

 19. Yep, “enklare” låter helt klart som en bättre strategi än “jobba stenhårt”. :-) Tack för dina snälla ord, jag är glad att du trivs så bra här bland de rosa rutorna.

Comments are closed.