Attraktionslagen i ett nötskal

Ni som känner mig eller har hängt här på bloggen ett tag vet att jag och många av mina kompisar tror på något som populärvetenskapligt kallas attraktionslagen (law of attraction), en livsfilosofi som gav upphov till filmen The Secret men som egentligen inte är någon hemlighet alls utan har praktiserats av människor sen urminnes tider. Den finns därför omnämnd i de flesta världsreligioner, t. ex. som de otaliga miraklen i Bibeln där Jesus försöker nöta in budskapet ”tro att ni skall få allt det ni ber om i er bön, då blir det så”.

Personligen är jag inte det minsta religiös och blir full i skratt bara av tanken på att det skulle finnas någon där uppe vars ego blir sårat ifall jag bär minikjol istället för burka eller inte dyker upp i kyrkan x antal gånger per år. (Gillar denna artikel.) Samtidigt är jag ingen äkta ateist. Det händer nämligen för många fantastiska saker i mitt liv för att jag helhjärtat ska tro på slumpen.

Efter att i flera år varit nyfiken på hur det hela egentligen hänger ihop stiftade jag till slut bekantskap med en energilag som sägs ligga som grund för vårt universum. Och då sa det äntligen klick! De innehåller inte ett spår av politiska tillsatser utan beskriver bara helt krasst det system som råder i naturen.

Så här lyder attraktionslagen: Lika attraherar lika. Du drar till dig sånt som är aktivt inom dig. Det du fokuserar på blir din verklighet.

Den här principen är egentligen inte märkvärdigare än gravitationslagen men har som följd av massiv kommersialisering fått ett pseudovetenskapligt och oseriöst stigma. Budskapet i The Secret framställs minst sagt lummigt och nätet översvämmas av oseriösa ”experter” som lovar att vem som helst kan trolla fram pengar, bilar och drömvillor bara genom att klistra upp några bilder på sin dreamboard och tänka positivt.

Det är inte förrän man skalar bort allt new age–flum som det hela börjar låta trovärdigt. Faktum är att jag fram tills helt nyligen inte ansåg attraktionslagen vara något mer än ett slags psykologiskt placebo som gör att man, så fort ett specifikt mål blivit fastställt, söker sig till det medvetet och undermedvetet, lägger märker till fler möjligheter och tar större risker. Denna teori känns både logisk och trovärdig… på alla sätt utom ett. Den ger ingen tillfredsställande förklaring på alla konstiga sammanträffanden man råkar ut för när man sänder ut ett önskemål till universum på det sätt som attraktionslagen föreskriver. Hur kommer det sig att personer och situationer bortom ens kontroll plötsligt dyker upp i precis rätt tid på precis rätt plats? Det kan nästan beskrivas som magiskt och gör att man blir nyfiken på vad som egentligen pågår bakom kulisserna.

För några veckor sen gjorde jag äntligen slag i saken och började sätta mig in i påståendet att alla s. k. mirakel kan förklaras med ”enkel” kvantfysik. Här kommer resultatet:

Attraktionslagen = kvantfysik?

Kvantfysiker forskar i hur de minsta beståndsdelarna av vårt universum beter sig och till min stora förvåning visade sig deras teorier vara minst lika flummiga som new age:arnas. Trots att det utan problem går att förutsäga och räkna ut sannolikheten för olika fysikaliska system finns det en hel del fenomen som man inte kan förklara, vilket ligger som grund till följande påstående: ”om du tror att du förstått kvantmekaniken så har du inte förstått någonting.”

Här har vi i alla fall det man lyckats ena sig om:

1.) I sin grundläggande form består allt i universum av ren energi.
2.) Energi kan inte skapas eller förintas, men den kan omvandlas.
3.) Energi vibrerar på olika frekvenser och identiska frekvenser attraherar varandra.

Och nu kommer det som fick mig att spetsa öronen lite extra:

4.) Atomens beståndsdelar (elementarpartiklar) följer av någon anledning inte alltid den klassiska fysikens lagar vilket bl. a. illustreras av följande förbryllande faktum: en elementarpartikels vågfunktion kollapsar till en klassisk partikel när man fäster uppmärksamhet på den.

På förenklad svenska betyder det att atomens minsta beståndsdelar förvandlas från vibrationer till materia när en forskare iakttar dem. Ja, det är precis så fantastiskt som det låter! Man har alltså på vetenskaplig väg bevisat att det går att förvandla osynlig energi till något vi kan uppfatta med våra sinnen. Och det enbart genom ens personliga förväntningar och övertygelser. ”Man ser det man vill se”, med betoning på SER, känns plötsligt skrämmande vetenskapligt (i alla fall på kvantnivå).

Och det är exakt detta som förespråkare för attraktionslagen tar fasta på. De hävdar att vår personliga energi kan attrahera annan energi som befinner sig på samma frekvens och att man dessutom kan omvandla denna vibrerande energi (där ens drömvilla inte gör någon nytta) till partiklar (alltså materia som vi kan uppfatta med våra sinnen). Ni som är intresserade hittar en mycket långradig men utförlig beskrivning här.

När jag slog ihop det som attraktionslagen hävdar (att man kan manifestera önskemålen i en form som våra sinnen uppfattar) med det jag precis lärt mig om kvantfysik (att elementarpartiklar ändrar form utifrån forskarens förväntningar) insåg jag att attraktionslagen kräver en bättre förklaring än den vi hittills har fått. Så här tror jag att det ligger till:

Lika attraherar lika, vi får alltså mer av den slags energi vi själva vibrerar. Och sen omvandlar vår uppmärksamhet den automatiskt till för våra sinnen ”synliga” symboler. Dessa symboler är subjektiva och motsvarar det man själv förknippar med energin i fråga.

Låt oss säga att en grupp olika personer befinner sig i ett lyckorus. Svarsenergin de får från universum (på ”lyckorusfrekvensen”) kommer att manifestera sig i enlighet med deras individuella övertygelser: en hittar sitt livs kärlek, en annan får bilen han drömt om, den tredje blir överöst av omgivningens tacksamhet och uppskattning, osv. Energin de fick tillbaka är alltså identisk – men varje individs uppmärksamhet förvandlade den till precis sådan ”synlig” form som personen i fråga ansåg vara symboliskt för lycka.

Denna teori förklarar också varför man alltid drar till sig det man fruktar mest då man är rädd. När svarsenergin (i form av ännu mer rädsla) kommer, antar den automatiskt formen av den korrekta symboliska motsvarigheten i vårt medvetande. Och vem har skräddarsytt denna symbol för rädslan? Jo, man själv.

Ok, detta vara min personliga tolkning men låt oss nu övergå till den klassiska läran om attraktionslagen. Man måste ju känna till grunderna för att kunna filosofera sig fram till egna tolkningar.

Attraktion och manifestering steg för steg

Nybörjare som precis hört talas om det här med att ”tänka positivt” försöker självklart framkalla den obligatoriska lottovinsten redan samma dag. Om ni fortsätter läsa kommer ni att förstå varför de misslyckas och vad som krävs för att omsätta teorin i praktiken.

För att attrahera och manifestera det man önskar sig här i livet måste man fullfölja dessa tre steg:

1. Önska: Bestäm exakt vad det är du vill och varför du vill ha det. Det räcker med att önska en gång, precis som på en restaurang där du inte rabblar din beställning om och om igen utan förlitar dig på att servitören redan har hört dig. Universum har minst lika bra hörsel.

2. Tro: Ha tilltro till att processen funkar. Känn dig fullständigt övertygad om att det du önskar dig redan är ditt. Universum speglar tillbaka vår aktuella verklighet, därför måste du tänka, bete och känna dig som en person som redan har det hon önskat sig. Bry dig inte om hur det kommer att hända, det är inte din uppgift.

3. Motta: Låt bli att blockera manifesteringen genom oro, tvivel och mindervärdighetskomplex. Finn istället ro i din nuvarande situation, frekvensen av uppskattning går inte att fejka. Försök också leva dig in i hur du kommer att känna dig när din önskan slår in. Var uppmärksam och reagera på alla nya möjligheter som plötsligt dyker upp i ditt liv.

Jag ska nu förklara vad varje steg innebär rent konkret. (Och här finns en bra beskrivning på engelska.)

1. ÖNSKA

Låt oss öva lite. Vi börjar med skräckexemplet:

”Jag vill inte längre vara fattig.” Detta är ett katastrofalt dåligt formulerat önskemål eftersom du inte säger vad det är du vill. Istället har du precis önskat dig mer fattigdom eftersom ordet ”inte” är helt betydelselöst. Så länge du fokuserar på ”fattig” är det precis vad du drar till dig. Tänk endast i positiva termer.

”Ok, jag vill ha pengar”, korrigerar du dig själv. Bättre, men fortfarande fel. Du måste vara specifik i dina önskemål. Vad betyder rik? Vad vill du ha och hur mycket?

”Jag vill ha 10 000 kr.” Ja! Nu låter det bättre. Endast ett problem kvar. Attraktionslagen säger att det vi fokuserar på expanderar. Många tror felaktigt att det betyder att vi får mer av den energi vi vill ha i vårt liv. Men sanningen är att vi inte attraherar det vi vill ha utan det vi redan anser att vi har. Du drar till dig exakt den verklighet du tror dig befinna dig i. I detta fall kommer du alltså att attrahera en vilja att få 10 000 kr. Och det var ju inte riktigt det du menade. Använd inte uttryck som ”jag vill” ”jag ska” och ”jag behöver”.

Men hur gör man då? Jo, så här ska det låta: ”Jag har 10 000 kr”. Förstår du? Du måste försätta dig i ett sinnestillstånd där du känner att du redan har det du önskar dig. Glöm det där med att ”jag tror det när jag ser det”. Det heter:

Om ovanstående känns för magstarkt kan jag erbjuda en annan formulering som enligt min åsikt funkar lika bra: ”Jag väljer att manifestera 10 000 kr. NU! Jag accepterar detta eller något bättre.” Låter som något ur Harry Potter, eller hur? Men vad gör det så länge du kan skratta hela vägen till banken… ;-)

Genom att använda ordet ”nu” påminner du dig själv om att den enda tidpunkt som existerar är detta ögonblick, det förflutna och framtiden är en illusion. (Om du har en linjär syn på tiden kan denna artikel vara mycket förvirrande men minst lika intressant. Jag citerar ett exempel:

You get to create everything, nothing happens by chance – and you truly can have anything you desire. This is what Law Of Attraction is all about. For instance, championship football teams don’t first win the Super Bowl, then play like champions, then imagine being champions, do they? (That would actually be past to future.) No, they picture themselves as champions first (creating their future), then they play like champions (in the present) – and only then do they win the Super Bowl (and in that moment, winning the Super Bowl becomes their past).

So if you want something, you must first create it in your future. Allow yourself to see, feel, and experience already having it. Then, in the present, take action as though you are already living in the future you created. And guess what will happen? You’ll get extraordinary results, which will ultimately become your past. So you see, you actually get to create your past too!

Bli alltså inte lurad av att du inte ser dina tiotusen – du har precis skapat dem på energinivån (genom att klargöra för dig själv vad det är du egentligen vill). Hur de manifesterar sig i fysisk form framkommer ur punkt två och tre.

Lägg alltid till ”jag accepterar detta eller något bättre”. Det händer förvånansvärt ofta att universum överraskar en med extra bonus, något man inte ens kunde drömma om att önska sig. Lämna alltid utrymme för den möjligheten.

Innan vi går vidare till nästa steg vill jag ge ett råd utifrån egna erfarenheter. Önska dig inte sådant du egentligen inte vill ha men känner dig tvungen att nöja dig med eftersom du inte tror dig få det du innerst inne vill. Ett exempel: du önskar att du får ett jobb som musiklärare, men innerst inne längtar du efter att vara en berömd musiker. Antingen lyckas du aldrig få lärarjobbet (eftersom ditt undermedvetna bromsar dig) eller så får du det och fortsätter vara missnöjd eftersom dina behov fortfarande inte är tillfredsställda.

Och så en sak till. Gå hela vägen ner till grundbehovet när du formulerar ditt önskemål. I exemplet ovan är det förmodligen inte en bunt sedlar du egentligen behöver. Att du önskar dig dem beror troligtvis på helt andra orsaker t. ex. att du vill känna ekonomisk trygghet eller glädjen av en ny LV -väska som råkar kosta precis så mycket.

När du identifierar det verkliga behovet kan du lättare simulera rätt känsla. I detta fall en känsla av trygghet eller en känsla av glädje. Tanken på det du verkligen vill ha t. ex. LV –väskan kommer att göra dig mer entusiastisk än tanken på pengarna som du trodde att var nödvändiga för att få den (det är de inte). Självklart kan du även fortsätta vidare och fundera över vad den där väskan representerar för dig. Ett säkert tecken på att du nått ner till grundbehovsnivå är att du plötsligt känner dig rörd, du kan tom. brista i gråt. DÅ tänker du på din egentliga dröm.

2. TRO

Nu kommer den svåra biten som gallrar bort amatörerna från proffsen. Att tro betyder att man är övertygad bortom allt tvivel. Du måste vara lika säker på att det du önskat dig redan är ditt som att solen kommer att gå upp i morgon.

Vill du ha ett exempel på blind tro i en situation där man ännu inte ser resultatet? Föreställ dig då att du kör bil i mörkret. Du kan bara se några meter framför dig, den sträcka dina billampor lyser upp. Ändå tvivlar du inte på att du kommer fram om du fortsätter köra. Och under hela den tid du befinner dig i rörelse lyser dina lampor upp meter efter meter hela vägen fram till målet.

Vi tar ett exempel till. Tänk på hur du beter dig i trädgården. Brukar du gräva upp fröna du planterat för att kolla att de verkligen gror? Självklart inte. Istället vattnar du dem och förlitar dig på att naturen tar hand om resten.

Och nu kommer det viktigaste:

För att lyckas attrahera något får din önskan inte strida mot dina övergripande övertygelser och förväntningar om vad som är möjligt. Dessa fungerar som ett filter för din verklighet och släpper inte igenom något som står i strid mot dem. Om du undermedvetet är övertygad om att det är omöjligt för dig att bli rik kan du ”tänka positivt” tills du blir blå i ansiktet utan att det händer något. En önskan som står i konflikt till en starkare övertygelse eller förväntning har ingen chans att manifestera sig.

Förstår du nu varför en lottovinst inte är det lämpligaste att öva på? Enda sättet att lära sig attrahera saker är att börja på en nivå som är tillräckligt trovärdig för en. När man väl fått bekräftelse där kan man avancera uppåt.

Här hittade jag en bra lista över vanligt förekommande mentala hinder som bromsar upp manifestationen av ens önskemål.

Hur upptäcker man då sådana här blockeringar hos sig själv? Observera dina känslor. En begränsad övertygelse skapar känsla av tvivel, rädsla och oro. Tänk på något du önskar dig men hittills inte lyckats få in i ditt liv. Observera dina känslor så upptäcker du troligtvis en övertygelse om att det inte kan eller kommer att hända. En mildare variant av samma sak är övertygelsen om att något är svårt att förverkliga. Eller övertygelsen om att något annat måste hända innan det du önskar dig kan bli verklighet.

Kom ihåg, dina övertygelser kommer att blocka manifestering av vartenda önskemål som står i konflikt till dem. Det är upp till dig att ändra på antingen det förstnämnda eller det senare.

Här kan jag ge ett utmärkt exempel ur mitt eget liv. För två år sen vägde jag 20 kg mer än jag gör idag och ville gå ner i vikt. Enligt manifesteringslagen måste man känna sig smal på förhand innan det kan bli verklighet och den självklara frågan blir då: HUR ska man känna sig smal när spegeln reflekterar en kropp som föreställer raka motsatsen? Jo, genom att resonera sig fram till något man verkligen tror på och fortsätta framåt på denna blinda övertygelse tills man uppnår önskat resultat.

Jag började med den lätta biten – innerst inne har jag alltid älskat min kropp och trots det bedrövliga tillstånd den befann sig i kunde jag ändå se potentialet. Med ovanstående som utgångspunkt insåg jag snart att spegeln visade resultat av mina tidigare övertygelser. Den föreställde något jag VAR – personen som hävdar att det krävs ett dagligt intag av chips, godis och kakor för att livet ska vara värt att leva samtidigt som hon saknar övertygelsen om att sådan kost inte sätter sig runt låren. Dålig kombination.

Det där med godiset hade börjat kännas mindre viktigt med åren, däremot fanns det en annan övertygelse som skapade problem. Jag hade aldrig gått ner mer än två kilo i hela mitt liv, hatade sport och var följaktligen säker på att en viktnedgång skulle bli både svår och plågsam. Att helhjärtat tro på goda resultat med en sån inställning i bagaget är omöjligt.

Jag började söka efter något som kunde ändra min attityd och efter en ordentlig inventering av hjärnan upptäckte jag till min förtjusning att där fanns en fast övertygelse om att allting i naturen från början befinner sig i perfekt balans (harmonilagen). Och att naturen strävar till återställning av denna balans så fort man ger den en chans.

Plötsligt gick det upp för mig: jag behövde ju inte göra någonting! Jag skulle istället låta bli att sabotera naturen – vilket direkt kändes mindre ansträngande rent psykologiskt. Om jag bara slappnade av och började bete mig som den perfekt balanserade individ jag var i barndomen skulle allt ordna sig automatiskt. I praktiken innebär det triviala saker som att endast äta när man är hungrig och aldrig mer än vad som krävs för att bli mätt. Och känna glädjen av att man lever i harmoni med naturen.

Den nya övertygelsen vände upp och ner på min tidigare attityd. Jag såg plötsligt viktnedgången som en reell möjlighet och DÅ hände något magiskt. Det var som anorexi, men omvänt. Jag såg mig själv i perfekt form varje gång jag mötte spegelbilden. Jag hörde mig själv säga att ”det var hur enkelt som helst att gå ner i vikt”. Jag ägnade timtal åt att prova fina kläder som snart kunde användas och började tom. promenera bara för att det kändes så skönt att lufta den ”nya” kroppen. Inom några månader hade alla extrakilon försvunnit och spegelbilden förvandlades till det jag hade förväntat mig.

Denna historia visar med önskvärd tydlighet hur ”omöjliga” saker kan göras möjliga genom att man ändrar sina övertygelser och börjar leva sin framtid på förhand.

Nu ska vi prata om vikten av fokusering.

Så här brukar det låta när personer som inte känner till attraktionslagen önskar sig saker: Jag vill ha en löneförhöjning, jag har jobbat som en slav hela året och förtjänar verkligen en… Hur det nu ska gå till, vi är ju inne i ekonomikrisen och allting… Nåja, jag ska i alla fall fråga. Chefen verkade gilla min senaste presentation. Fast… såg han inte lite sur ut idag? Tänk om han säger nej bara för att han har bråkat med frun. Skulle vara typiskt mig att ha sån otur!

Varenda tanke vi tänker är en avsikt – oberoende om vi på det medvetna planet vill att den ska förverkligas eller inte. Och en avsikt är förstås samma sak som energi, därför gäller det att vara konsekvent. Att blanda tankar som bekräftar ens önskan med sådana som motsäger den är lika produktivt som att försöka koka upp vatten på en spisplatta genom att vrida av värmen varje gång vattnet närmar sig kokpunkten för att därefter börja från början. Och att flera timmar senare klaga på hur omöjligt det är att koka upp vatten på en spis.

Låt oss komplicera det hela ytterligare. Att tänka positivt då och då räcker nämligen inte för att åstadkomma någon märkbar förändring. Här kommer ett belysande liknelse:

Som vi alla vet händer inget speciellt när en vattendroppe träffar en sten. Ändå är vi alla överens om att vatten kan nöta stenar om dropparna blir tillräckligt många och träffar stenen tillräckligt länge. Energin i våra tankar uppför sig på precis samma sätt. Och tack och lov för det! Annars skulle vi ju manifestera varenda idiotisk idé som dyker upp i skallen på oss. Tänk vad flyktiga tankar typ ”Vad pinsamt, jag skulle vilja sjunka genom golvet!” skulle ställa till med.

Det finns en intressant teori om hur mycket energi våra tankar egentligen är ”värda” omräknat i fysiskt arbete. Enligt den motsvara 17 sekunder tanke 2 000 timmar fysiskt arbete.

Jag har tyvärr inte hunnit sätta mig in denna teori tillräckligt bra för att ge något utlåtande men tänker så fort jag hinner testa 17-sekunders -leken som påstås bekräfta den. Så här går den till:

1. Tänk på tre föremål som du endast har neutrala känslor för. Välj inte sånt du behöver eller har några slags fördomar om (exempelvis pengar). Detta för att inte blockera processen med undermedvetet motstånd.
Förslag på neutrala föremål: en röd boll, en gul fjäder, Tintin osv. Välj sånt vars existens inte motsäger dina inre övertygelser men ändå något distinkt. Du blir knappast övertygad om du tänker på en bil och därefter ser just en sådan.

2. Koncentrera dig på varje föremål i 17 sekunder utan avbrott (svårare än man tror!). Använda så många sinnen som möjligt (lukt, känsel, hörsel, smak, syn) och simulera känslan av att ha detta föremål framför dig. Föreställ hur du känner på föremålet, hur det ser ut osv.

3. Förvänta dig att se dessa föremål i verkligheten. Släpp tanken.

4. Var uppmärksam, de kommer snart att dyka upp i din vardag.

Vissa hävdar att man måste koncentrera sig i hela 68 sekunder (17 x 4) för bästa resultat. Välj själv.

Kom ihåg, för att lyckas attrahera det du önskar krävs mental (du vet vad du vill), emotionell (du känner att det är ditt) och fysisk (du agerar vid behov) fokusering. Låt oss nu övergå till nästa steg där vi bl. a. kommer att prata mer om den fysiska fokuseringen.

3. MOTTA

Om steg två var svårt så är detta överkurs. Att motta innebär nämligen att du måste göra en mental omställning och börja leva utifrån perspektivet av att redan ha fått det du önskar dig. Du måste känna en genuin glädje och uppskattning, precis som man gör när man interagerar med den fysiska ekvivalenten av sina drömmar.

Låt mig belysa med ett exempel:

Föreställ dig att du försöker attrahera en kärlekspartner. Du har en uppfattning om hurudan person du önskar träffa, du intalar dig själv att du förtjänar kärlek och du har insett att det faktiskt finns hur stor chans som helst att stöta på någon som är rätt för dig. Men när du inte är upptagen med dessa aktiviteter sitter du och beklagar dig för kompisarna om hur ensam du känner dig, hur komplicerade killar är och hur svårt det är att hitta någon vettig människa på krogen. Befinner du dig i mottagningsskedet då? Nej!

Varje gång du klagar, blir frustrerad eller fokuserar på något negativt bekräftar du det för dig själv och får följaktligen mer av samma sak. Kom ihåg att varje tanke är en avsikt. Varenda en! Investera dina lika förståndigt som du investerar pengar.

Men vad ska man göra då? Ska man ignorera sånt som man är missnöjd med i sitt liv? Rent generellt: ja. Men självklart inträffar det akuta kriser ibland och då varken kan eller bör man ignorera dessa. Låt oss t. ex. anta att du har fått en oväntad faktura och inte har råd att betala den. Att slänga den eller gömma den i skrivbordslådan är ingen bra idé. I denna situation bör du vidta alla nödvändiga åtgärder och försöka lösa situationen på bästa sätt. Men behåll lugnet och försök att inte bli känslomässigt påverkad. Förflytta därefter fokus tillbaka på tanken att du har allt du behöver i ditt liv.

Att ställa om sig i mottagningsskede innebär också att man slutar oroa sig över huruvida universum har mottagit ens beställning.

 • När du har önskat dig något – släpp kontrollen. Känslor som desperation, rädsla, oro, otålighet och fixering sänder ut signaler om att du inte har det du önskar dig. I enlighet med attraktionslagen speglar universum då tillbaka mer av just detta. Var glad och tacksam istället.
 • Försök inte lista ut HUR du ska få det du önskat dig, det är inte din uppgift. När din inblandning behövs får du ett tecken från universum och då ska du självklart följa den instinkten. Känner du ingenting behöver du inte själv anstränga dig för att hitta på vad du ska göra. Bekymra dig inte utan var säker på att din beställning är på väg.

Men hur vet man då om och när det verkligen krävs aktivitet från en själv? Jo, du får en s. k. knuff från universum. Den dyker oftast upp i form av en oväntad möjlighet och du är tvungen att agera snabbt för att utnyttja den. En universuminspirerad handling gör dig uppspelt, uppgiften verkar enkel och snabbt att utföra. Jämför detta med att sitta med pannan i djupa veck och försöka tvinga dig själv att göra något som känns svårt och utdraget så förstår du skillnaden. Handlingar av det senare slaget bottnar i önsketänkande eller oro över att din önskan inte kommer att manifestera sig ifall du inte gör något.

Manifesteringens anatomi

I enlighet med attraktionslagen skapas det vi tänker på i samma ögonblick – men på en högre energinivå än den vi klarar av att uppfatta med våra fysiska sinnen. I början kan vi endast förnimma denna vibrerande energi i form av känslotillstånd, men om man fortsätter göda tanken med energi börjar även dess fysiska motsvarigheter dyka upp i ens erfarenhet.

Hur lång tid det tar varierar självklart beroende på alla de variabler jag nämnde tidigare i texten men själva processen finns beskriven på ett mycket bra sätt i denna artikel. Här får ni en sammanfattning på svenska:

Säg att man har fokuserat på hundra tusen kronor. Inom ett par dagar kommer alfareflektionen, något som kan betecknas som ett sammanträffande. I just detta fall hittar man kanske några mynt på golvet. Eller så hör man ”hundra tusen” nämnas flera gånger under samma dag.

Därefter går det en tid utan att det händer något alls, i alla fall inget man kan uppfatta med sina sinnen. Detta skede kan bäst beskrivas som lugnet före stormen och det är precis då de flesta tappar fokus, bli otåliga och i värsta fall slutar tro på hela idén.

De som är envisa och håller kvar sin vision upplever så småningom en betareflektion. Den är mer påtaglig men motsvarar fortfarande inte det man önskat sig. Däremot blir det nu möjligt att gissa på vilket sätt pengarna kommer att manifestera sig. Betareflektionen dyker vanligtvis upp i form av idéer, möjligheter och resurser – man kanske får ett nytt jobb, blir erbjuden att sälja någon ägodel man inte trodde att var värdefull, osv. Även här gäller det att behålla fokus och inte tro att universum har ”jobbat klart”.

När den egentliga manifesteringen äntligen kommer är det ofta som följd av någon sorts handling från ens egen sida. Denna handling känns enkel, logisk och bekväm eftersom universum gör 90% av jobbet och man själv bara 10%.

Av egen erfarenhet kan jag säga att både alfareflektionen och lugnet före stormen känns otroligt frustrerande, speciellt då man inte är fullt övertygad (vilket förstås blockerar manifesteringen). Det känns som att universum driver med en eller som att man begått något fel i sitt sätt att önska. Jag har gett upp vid flera tillfällen, men de gånger jag verkligen lyckades bita ihop och uppbåda äkta glädje och tacksamhet över något som bara befann sig på önskestadiet har jag inte blivit besviken.

För att boosta min energi och bygga upp rätt slags känsla brukar jag göra något som kallas att skriva succéhistorian baklänges. Jag låtsas helt enkelt att jag i ett brev berättar för någon hur jag lyckades få det jag vill ha och hur fantastiskt det känns nu. Kan varmt rekommendera denna övning eftersom den ”bevisar” att drömmen faktiskt gick att förverkliga (hjärnan är förvånansvärt enkelt att manipulera) och dessutom gör en hemmastadd i en verklighet som man inte är van vid, vilket undanröjer undermedvetna blockeringar. Dessutom ger den resultat!

Hittade en blogg vars författare har testat både 17-sekunders leken och en alternativ version av skrivövningen jag precis nämnde. Läs om hans goda resultat här.

Vad händer om man inte tror på attraktionslagen?

Enligt attraktionslagen får man mer av det man redan har. Lever man i övertygelsen om att det är slumpen, ödet, gud eller andra människor som skapar ens verklighet får man följaktligen resultat som motsvarar denna övertygelse. Vilket paradoxalt nog bevisar att attraktionslagen gäller.

Vad händer om man tror?

Nu undrar ni självklart vilka konkreta resultat jag själv har uppnått med hjälp av attraktionslagen. Hur många som helst. Bland favoriterna finns min viktnedgång på ca 20 kg, några ”mirakellägenheter” samt Torbjörn, som jag drömde om i flera år innan det äntligen slutade lyckligt. Och det finns fler, mina dagböcker innehåller en hel del historier om mycket märkliga sammanträffanden och händelser som motsvarar tidigare önskedrömmar med häpnadsväckande precision.

Trots vissa framgångar anser jag mig ändå vara långt ifrån expert på området. Precis som alla andra har även jag en massa begränsande övertygelser och förväntningar som sätter käppar i hjulen. Det krävs ett väldigt starkt psyke för att lyckas förkasta tidigare inlärda och allmänt vedertagna principer om hur saker och ting funkar. Och det är jättesvårt att släppa kontrollen över sånt man desperat behöver nu genast, trots att man fattar att det just är denna fixering som bromsar upp processen. Säger som Albert Einstein:

Även mina kompisar brukar använda attraktionslagen när traditionella metoder inte räcker till. Heidi har på rekordtid attraherat en lägenhet mitt i centrala Helsingfors. Albin, som inte kände till något om attraktionslagen innan jag lärde honom förra året, har redan lyckats attrahera en ny kärlek. Torbjörn har bl. a. attraherat ett par drömbilar och sin drömkvinna (hans egna ord) ;). Och Olga slår oss alla med häpnad, hon attraherar allt från designerväskor till rätt personer på löpande band.

Jag hoppas att ni har fått ut något av denna guide, om det så bara är underhållning. Är det något ni undrar över – fråga. Ska försöka svara efter bästa förmåga och utifrån de kunskaper jag har. Lycka till med livet och tveka inte att önska STORT! Jantelagen har ingen chans mot överflödslagen.

PS. Ni som inte blivit tillräckligt förvirrade – ta och läs om subjektiv verklighet eller om polaritet och polarisering. Ger perspektiv på livet.

Du har väl inte missat mina två böcker som förklarar attraktionslagen från grunden? Besök attraktionslagen.info och ladda ner första kapitlet gratis!

Attraktionslagen förklarad enkelt. Hur man attraherar kärlek, pengar och hälsa.
65 kommentarer
 1. Vilket fantastiskt inlägg, mycket inspirerande. Du är verkligen helt grym på att förklara det hela och att du dessutom drar paralleller till kvantfysiken gör det hela lite mer verkligt.
  Snyggt!!

 2. Tack, tack! Du är grym!! Var tvungen att dela med mig av ditt kloka inlägg och har skickat länken till din guide till mina vänner och lagt upp den på min blogg :-) Hoppas det är ok att jag lånat din bild!
  Jag är helt övertygad av attraktionslagen och jag kommer gå igenom din steg för steg- guide och använda den ännu mer.

  Har du sett filmen The Compass?
  http://www.youtube.com/watch?v=YboyRujx6e4

  Ha en underbar helg!
  kram!

 3. Solli: Vad kul att du gillar den. :-) Tack för länken och självklart går det bra att använda bilden.

  Har inte sett The Compass ännu, men det är bara en tidsfråga.

  Heidi: Har knappast skrivit något som du aldrig hört tidigare men det skadar ju aldrig med en sammanfattning och uppdatering. ;-)

 4. hej, ojoj vilken bra förklaring och metoder du kommit fram till. Jag har länge trott och kommer alltid tro på attraktionslagen, och jag har fått många nya tankar av detta inlägg;)

 5. Härligt att höra! :-) Vill gärna veta hur det går för dig (och alla er andra också) som resultat av denna livsfilosofi. Blir så glad av success stories.

 6. Hej,
  Fint skriven grej.
  Som en vetenskaplig teori skulle jag gärna prova hur vattentät den är; eftersom inget händer slumpmässigt, och man drar till sig lika energi etc. så måste jag alltså endast försäkra mig om att någon är en troende och anything goes?

  Oberoende av vad jag gör har den andra ändå på någon nivå själv dragit allting på sig? >:-)

  Det att glada människor drar till sig andra glada är okej, men om jag vill ha en mörkblå bmw så måste jag ju dra till mej någon som vill –bli av med– en mörkblå bmw, och inte någon som också vill ha en. Hur fungerar det?

 7. Om du utgår ifrån teorin om subjektiv verklighet så finns det ”i verkligheten” ingen annan som vill bli av med en blå BMW eftersom allting bara är en projicering av dig själv. Din verklighet är som en dröm och du skapar vad du vill i den.

  Den mer traditionella teorin går helt enkelt ut på att när du ställer in dina tankar på samma frekvens som en BMW så är det en BMW du drar till dig. Att någon vill bli av med en sån får du kanske som biresultat men bilen kan också komma till dig på såna sätt som du inte har kunnat räkna ut på förhand. Om du absolut vill att det ska finnas någon person som vill bli av med en BMW måste du tänka på just det.

  Personligen tror jag, precis som jag skrev i inlägget, att den sistnämnda teorin funkar för att man själv skapat symbolen för tillståndet man känner (i detta fall: lycka = BMW). Man drar alltså inte till sig BMW:n utan mer lycka – men ens medvetande förvandlar denna vibrerande och ”osynliga” energi till något som ens sinnen kan uppfatta.

  För mig funkar det bäst när jag visar att jag menar allvar genom att ta något litet steg mot målet. Konstigt nog börjar det inom kort hända märkliga saker t. ex. i form av sammanträffanden och sånt som man i vardagligt tal kallar ”tur”. Har varit med om det så många gånger att jag inte med gott samvete kan skylla det på slumpen – men inte heller säga att jag själv gjorde allt jobbet eftersom mycket stod bortom min kontroll.

 8. Otroligt inspirerande! Den här guiden kommer jag skriva ut och läsa om och om igen tills jag får in det i huvudet! :) Dessutom blir man ju så mycket gladare av att vara positiv!

 9. Härligt att höra! Lycka till med manifesteringarna. Och med allt positiv mellan dem. :-)

 10. Hej! Riktigt riktigt snyggt skrivet! :) Snubblade in här när jag satt och funderade på hur jag skulle kunna skriva nåt liknande själv… Du gör det mycket bättre än jag skulle gjort!

  Jag funderar på att starta nån slags studiegrupp runt Law of Attraction i Varberg, och satt och surfade runt efter en bra introduktion på svenska (har mest läst och pratat på engelska om det här själv). Jag tänkte lägga upp en Facebooksida eller liknande för intresserade. Är det OK om jag lägger upp en länk till din sida för nyfikna som vill ha en introduktion?

  Maila mig gärna!

 11. Tack! Det går jättebra att länka hit till mig. Vilken kul idé, det där med studiegrupp. Berätta gärna hur det går för er sen när ni kommit igång. :-)

 12. Ok, tack, va kul! Ja, jag ska berätta när det blir nåt! Ännu mest på fundera-stadiet, får se vad som blir resultatet! :)

 13. Skulle vilja använda attraktions- och manifestationslagen för att attrahera till mig en viss man. Tror du att det går? Har du några specifika tips på det området?

 14. Intressant fråga! :-) Ska faktiskt ta ett och skriva ett inlägg om det så fort jag hinner (kan ta ett par dagar). Håll ut!

 15. Hej! o tack för en grym text, har precis blivit anhängare av konceptet o håller på att sätta mig in i det. Men detta med att agera som om jag har tagit emot min önskan redan blir lite knasigt när folk frågar t.ex. har du träffat någon? ska man då ljuga o säga ja, jag har träffat kvninan i mitt liv. Eller om ens barn frågar har vi råd med detta, ska man då ljuga o säga självklart har vi det?….har du eller någon annan ett bra svar att ge?
  Oz

 16. Tack! :-) Ska skriva ett inlägg som svar på din fråga så fort jag hinner. Har själv funderat mycket på det där och tror mig ha kommit fram till en fungerande lösning.

 17. Hej och tack för att du tog dig tid att skriva allt detta. Jag tror att det fungerar så här eller på nåt liknande sätt. Mitt problem tror jag är att jag egentligen inte vet vad jag vill ha. Attraktionslagen, life coaching och alla andra liknande filosofier och metoder verkar gå ut på att alla har någon slags djup stark önskan eller livsdröm. Var (i sig själv eller annat) kan man hitta sin ”livsuppgift”, vad man verkligen vill, vill ha etc? Tips mottages tacksamt. Det är lätt att tro att man vill ha något men oftast känns det som att jag bara är påverkad av omgivning, kultur och min egen historia. Mvh Hans

 18. Mycket bra fråga och dessutom en som jag själv har grubblat över i jättemånga år. Ska ta och skriva ett helt inlägg om ämnet så fort jag hinner. Håll utkik här i bloggen mot slutet av veckan.

 19. Läste igenom denna och blir så intresserad över allt du skrivit. Attraktionslagen har verkligen även funkat för mig. Jag har utan att ha vetat om det använt mig av den ett tag, och faktiskt fått precis som jag velat så många gånger så det spårrat mig att fortsätta. Det som är lite roligt är att jag inte vetat om att det heter attraktionslagen först i somras när jag var i Vitryssland och träffade en person som lixom du lever med massa kunskap inom ämnet. Hon har lärt mig en del och gjort det klart för mig hur man ska gå till väga. Jag har då insett att jag faktiskt till en viss del länge levt så. Har lixom alltid tänkt precis vad jag vill ha inte behöva ha eller kanske kommer att ha utan hur det är när jag väl har det. Har ibland till och med hela ”dagdrömmar om hur allt är när jag redan fått som jag vill” Senaste sådan känsla var när jag länge gått och tänkt jag ska bo i Stockholm. Jag ska flytta från Norrtälje. Så pang säger det en dag och min sambo som inte ville flytta i 2 år säger att han är redo att ta nästa steg. Vi går på visning, pang vi blir kära i en lägenhet. Jag tänkte då . Denna lägenhet är lägenheten vi bor i. Vi har vunnit budgivningen och vi har börjat packa upp flyttkartonger. Jag visualiserade allt i huvudet. Och hur omöjligt det än må verkat vara löste sig allt på 3 dagar trots att jag skulle åka utomlands på onsdag, och vi var på visning på måndag, utan lånelöfe. Så ordnades allt. Idag, ett par månader efter allt det där,bor vi i vår nya lägenhet, jag tänker på allt jag föreställde mig då, och önskade mig och det blev exakt så som jag föreställde mig.
  Efter att ha läst denna artickel blev jag ännu mer intresserad av det hela, kan nog bli bättre på det, och eliminera, negativa tankar, som faktiskt trots att jag försöker, kan dyka fram i huvudet.
  Tack för att du delar med dig av så mycket intressant info. Har massor att läsa här på din blogg!

 20. Wow, vilken underbar succéhistoria! Älskar såna. Och du är verkligen jättesnabb med att manifestera dina önskemål.

  Jag bruka bokföra alla mina framgångar för att ha något att bli inspirerad av nästa gång något verkar omöjligt att uppnå. Det hjälper verkligen och jag märker att jag hela tiden blir mer ”avtrubbad” och vågar drömma om allt större saker. Rekommenderas! :-)

 21. hej irina!

  jag hittade inget annat sätt att kontakta dig på och fråga så postar på ett vad som verar vara flera år gammalt inlägg..

  men jag läste din nya guide om attraktionslagen som du precis lagt ut i pdf format. och hoppas jag inte missat min egen fråga någonstans. men jag blev väldigt nyfiken på hur du ställer dig till frågan att ex.. säg mamma som lever i ett krigsdrabbat land med en familj på kanske tio barn varav hälften dött innan dom blev två år ens, och vi säger rent hypotetiskt att hennes egna son blir värvad som barnsoldat och skjuter henne när han är tio år gammal.

  är det här någonting som du anser att den här individen då.. ”tänkt sig”? och hur tänker du när du skriver att ”inget av det du upplever i din fysiska verklighet har gjorts tillgängligt för dig på någon annans bekostnad eftersom allt vi uppfattar som fysiskt egentligen är en tolkning av vibration.” när det gäller tex barnarbete och olönat arbete i stora delar av världen som vi i västvärlden.. såattsäga.. lever på..?

  jag tycker det är en väldigt intressant teori men måste undra hur ni som förespråkar tänker kring sådana här saker.

  hälsningar caroline

 22. Precis vad det är. Enda skillnaden är att man nu vet vad som händer bakom kulisserna och förstår när man visualiserar målet och när man visualiserar målets avsaknad. Och inser att själva processen är det allra roligaste i livet (eftersom man, tack och lov, alltid får syn på ett nytt mål så fort man uppnått det förra).

 23. Jag har en fråga. Jag tror jag drog till mig en kille som jag träffat nu hela sommaren genom attraktionslagen. Dock undermedvetet. Jag har nämligen läst en tjejs blogg under flera år som jag alltid har ”sett upp” till. Hon hade en pojkvän också som hon gjorde slut för ett år sedan ungefär som jag tyckte var väldigt snygg. Vi bor väldigt långt ifrån varandra, men när vi var på besök i sthlm för ett halvår sedan där han bor så träffades vi av en slump. Det var verkligen sjukt. Vi kände ingen, verkligen ingen. Vi stod utanför en nattklubb och helt plötsligt kommer några killar fram och pratar med oss och tvingar med oss in på en klubb. En av killarna var den här killen men det kom jag inte på förrän senare. Jag tyckte bara att jag kände igen honom till en början men när det gick upp för mig vem han var tyckte jag det var ett jättekonstigt sammanträffande. Jag pratade inte med honom under den kvällen men han fick kontakt med en av mina kompisar och de bytte nummer. De fortsätter och pratar hela detta halvåret och nu i somras så bestämde vi att vi skulle hyra hans lägenhet i sthlm. Trots att det var de två som hade flörtat under hela denna tid så blev det han och jag som fann varandra och träffades nästan varje dag under den månaden vi var i sthlm. I början var han jättekär i mig, det märktes, han var som ett plåster på mig. Sedan började jag oroa för att jag skulle förlora honom utan någon egentlig anledning egentligen. Detta blev värre och värre och mycket riktigt så är han nu så gott som borta ur mitt liv. När jag åkte hem i samma veva som han åkte på semester utomlands en vecka så hade jag bestämt att jag skulle ta upp och fråga hur det skulle bli mellan oss nu. Vi hade ända träffats väldigt intensivt en månad och alla hans killkompisar kallade mig för hans tjej. Vi hade ju betett oss som ett par så gott som. Dock vågade jag aldrig ta upp det. Jag har hört av mig en del efter detta men vi gled ifrån varandra och har inte setts sedan dess. Jag orkar inte vara den som hela tiden håller kontakten så jag har slutat nu. Så nu är min fråga: kommer jag kunna dra honom tillbaka till mig igen med hjälp av attraktionslagen? Jag tycker verkligen så himla mycket om honom och det kändes genuint även från hans sida innan han plötsligt gled bort från mig. Skulle vara tacksam om du inte gjorde ett inlägg om detta för historian är så pass speciell så att någon kanske läser och förstår vem jag är. Tack för en bra blogg! :-)

 24. hejsan Irina,
  du är grym på att förklara och tydliggöra attraktionslagen!!!!!

  Jag har omedvetet klankat ner på mig själv i hela mitt vuxna liv. Därav är jag en ”late bloomer”. Nu äntligen står jag inför teoriprov och uppkörning och håller på att bli galen. HUR skall jag tänka för att klara dess tester? Kort och koncist.

  Tack.
  Mvh Petra

 25. Anonym: Sorry, inga fler frågor. Kolla här.

  Petra: Kort och koncist:

  a) kedja aldrig fast välmåendet vid sånt du inte har kontroll över
  b) se dig själv som en vinnare
  c) försök hitta en inställning som förvandlar varje grej du gör till ett nöje – då blir både processen och resultatet trevliga

  Lycka till!

 26. Hej Irina!
  Jag googlade på attraktionslagen och hittade ditt inspirerande inlägg. Jag fick se the secret filmen för några år sedan och blev helt betagen, att känna till lagen om attraktion har verkligen berikat mitt liv. Det enda jag har haft lite svårt att applicera den på är min vikt, tills alldeles nyligen då jag insåg att allt jag behövde göra är att lyssna till min inre balans. Precis som du gjorde. Det är ju fortfarande väldigt nytt för mig och att läsa ditt inlägg och se att det fungerar gjorde mig så glad. Och jag ville bara säga Tack för att du delar med dig! Ha det så gott! Vänliga hälsningar Julia

 27. Grattis till framgångarna & välkommen hit! :-)

  Jag gillar läran om attraktionslagen därför att den har bidragit med det viktigaste jag *någonsin* lärt mig: att man ska utföra jobbet i huvudet först – istället för att kämpa mot sina egna övertygelser med blod, svett och tårar som resultat. Finns många andra filosofier som försöker förklara fenomenet, men den här är den enda som lyckades göra det så enkelt, tydligt och logiskt att jag reagerade. Sunt förnuft på steroider!

 28. Tack! jag hade egentligen tänkt se en film på tv:n men blev fast i din blogg hela kvällen! det är fantastiskt att läsa alla dina ambitiösa svar på läsares frågor om attraktionslagen! det behövs såna som du!

 29. Hade ingen aning om att intresset skulle bli så stort när jag nämnde den här grejen för några år sen. Sen dess har det strömmat in både frågor (har för närvarande ett femtiotal obesvarade som jag plockar ifrån när inspirationen slår till) och feedback från läsare som vill dela med sig av sina framgångar och äventyr. Blir jätteglad själv när jag läser deras berättelser, så det funkar åt båda hållen. :-)

 30. Det är ju så det ska vara! ett utbyte! det låter himla bra. Sunt att du svarar på frågor när du känner för det. jag tittar in här snart igen, har tipsat min lillasyster också:) god jul!:)

 31. hej Irina! Här kommer lite feedback från mig ;)…önskade att flytta till egen lägenhet i januari…tittade på en igår kväll som kändes helt rätt och som jag ville ha …och idag fick jag reda på att jag fått det =)

  Kram!

 32. Wow vilket inlägg, så välskrivet och bra formulerat. Jag har själv skrivit om LOA i min gamla blogg, och det svåra tyckte jag var att beskriva och förklara på ett bra sätt det jag lärt mig och även fått in i min erfarenhet.

  Både jag och min man lever i stark tro om LOA och försöker hela tiden lära oss mer, utvecklas, utmana oss själva då det är en stor utmaning att ändra så många inlärda uppfattningar och åsikter.

  Det är otroligt skönt att hitta inspiration hos andra en del dagar och här kommer jag kika in ofta. La till mig på bloglovin för enkelhetens skull :)

  Är glad att jag hittade hit via healthywealthywellness som länkade hit :)

  Önskar dig en bra dag!

  Penny

 33. Välkommen hit! :-) Jag tycker också att förklaringar av känslotillstånd och fenomen endast relevanta med resten av ens unika livsupplevelse som bakgrund är svåra att återge i ord. Dessutom är befintlig terminologi inom ämnet ofta ”misshandlad” av allehanda tolkningar som inte alls motsvarar det jag menar.

  Men det går bra ändå. Jag skriver på mitt eget sätt och bara så länge det känns kul.

  Hoppas att du kommer att trivas & önskar dig en riktigt härlig vår!

  PS. Just denna guide är en av de första jag skrev om attraktionslagen. Jag har sen dess lärt mig en massa nytt (både genom teori och genom egna experiment) och därför tycker jag själv att t. ex. den här guiden är tydligare.

 34. Det här var oerhört inspirerande, tack så mycket!

  Jag undrar däremot en sak – I mitt fall är det snarare mina föräldrar som sätter käppar i mina hjul. T.ex. så vill jag gå ner i vikt, men de skulle aldrig gå med på att jag t.ex. skulle äta mindre portioner mat etc… Min största dröm är att få bli artist i ett annat land, men de tillåter mig inte att få åka dit… Vad kan jag göra då?? Det är inte så att jag skyller på dem direkt, för de gör så för att de oroar sig över mig, men lite surt är det…

 35. Om du läser de andra guiderna om attraktionslagen (de finns i panelen här till vänster) så tror jag att du inser att varken föräldrar eller andra människor är något riktigt hinder för att man ska få uppleva precis det man önskar. Lycka till och ha en riktigt fin höst! :-)

 36. Det som står om alfa- och betareflektionen var lite aha-moment för mig och jag har börjat förstå och se det mer och mer. Speciellt det här att det känns som Universum driver med en, men så minns jag det du skrev och tänker ”Ah, det är på g”, så kopplar jag av :)

  (Fyllde år i helgen och det hände en hel del och jag skulle vilja ha din åsikt på det, men känns för privat att skriva det här. Men ja, maybe some other time ;) )

  Men jag undrar, jag ska ju iväg till New York och plugga men nu plötsligt känns allt pappersjobb tungt och jobbigt. Varför kan det ha vänt från att proceduren kändes lätt och enkel? Jag vill ju fortfarande mer än gärna åka. Jag är accepterad på skolan och så vidare, men nu ska jag ta placement test i matte och vill (fokusera på vad jag vill nu…) bara läsa dom kurser som hör till mitt ämne. Jag fick en provtid som är innan min ambassadtid i Sverige och nu hurricane Sandy, men hallå?? Vad e detta? Jag skrattar lite samtidigt men kom igen!

  Kram och tack :)

 37. Det dyker upp nya ”hinder” därför att du ska få nya möjligheter att slappna av och uppleva samma sak som antagandet till skolan gav dig: glädjen över att lyckas. Inte för att det finns någon högre makt utanför dig som försöker göra dig tuffare genom att ge dig motstånd utan av följande orsak:

  Varje gång du förverkligar någon av dina planer (t. ex. att du blir antagen till drömutbildningen) hamnar du på en ny ”plats” mentalt, dvs. ser nya saker att önska utifrån din nya situation och kunskap. Önskan om enklare pappersjobb hade t. ex. inte kunnat födas utan att du först manifesterat resan till New York. Nu gäller samma sak som gällde tidigare: relaxa, förvänta dig att det går bra och haka på sköna impulser som kommer att leda dig dit du vill komma på det enklaste och roligaste sättet.

  Det finns ingen anledning att vänta på ”rätt” tillfälle att slappna av och ha kul därför att följande gäller hela livet igenom: du kommer ALLTID att önska något nytt som inte ännu har hänt och som verkar svårt. Kontrast är nödvändig för att framkalla sin motsats, du måste först förnimma ett problem för att kunna förnimma dess lösning, och uppenbarelsen av lösningen är just den där ”kicken”, dvs. livsglädjen som är meningen med hela vår existens. Så fort du blir van att allting alltid ordnar sig för dig börjar du se vartenda ”hinder” för vad det är: en orsak att få känna hur duktig, värdig och framgångsrik du är och hur coolt det är att ha ”tur” i livet. Du är aldrig längre än en optimistisk fokusering ifrån allting du önskar dig. :-)

 38. Jag har en spännande fundering som jag satt o filosoferade på igår.. Både jag och många jag känner upplever ofta ”världen är liten” händelser. Det spelar ingen roll om de handlar om grannstaden eller andra sidan jordklotet, träffar du någon ny person finns det en samhörighet på ett eller annat sätt, den känner nån som känner nån som på nått sätt involverar i ditt liv. Senast förra veckan var jag på en random studentfest en bit utanför Göteborg. Och de visade sig vara ett par killar från min lilla håla i norra Norrland som hade festen. Såna saker händer hela tiden. Hur förklarar man de? Är det så att det redan är en bestämd hög man är sammanlänkade med? ;) som mitt ex och jag, vi bor på varsin sida landet och träffades via Internet. Sen visade det sig att våra liv blev mer o mer sammankopplat i relationer runt omkring. Spännande som attan! :) eller min nya klass på högskolan, alla verkar ha en länk med varandra redan trots att vi aldrig träffats innan :D skulle kunna skriva hur mycket som helst :p men ska Avrunda där ;) kraam!!

 39. Å, jag är så glad att jag har hittat din blogg, Irina! Jag har själv praktiserat attraktionslagen i ett par år nu, men jag saknar verkligen vänner att dela mitt intresse med. De flesta tycker, vilket jag ibland kan förstå, att det hela känns flummigt! :) Dessutom vill de inte sitta i timmar och diskutera kvantfysikens effekter. Så tack för alla fina guider och ha en fin vecka!

 40. Det lät lite på mitt inlägg som att jag ser dig ssom värsta helgonet som kan svaret på allt :p inte så jag menade. Även om jag personligen avgudar dig ; p ville bara dela med mig utav lite tankar och se om du hade nån teori ;)

 41. Matilda: Förstår du nu varför jag är intresserad av kvantmekanisk sammanflätning (quantum entanglement)? Varenda partikel i universum är del av en enda helhet, däremot har vårt fysiska medvetande inte tillgång till allt samtidigt. Det som vi i vår fysiska dimension definierar som separata ”klumpar” (separata människor osv.) är alltså ett enda medvetande som bara tar sig uttryck i olika form och vibrerar på olika frekvens. Attraktionslagen grupperar medvetande (energi) utifrån dess frekvensharmoni och du har alltså i praktiken tillgång till precis allt i hela universum men upplever fysiskt endast det som du för tillfälle ligger på samma ”kanal” med.

  Jag återkommer självklart så fort jag kan förklara grejen tydligare än så här. Under tiden får vi nöja oss med den glada insikten att vi har hela universum till vårt förfogande och varken begränsas av tid eller rum. Good enough? ;-)

  Stina: Tack och välkommen hit till mig. Läran om attraktionslagen kan definitivt verka flummig i början men det är ju bara naturligt med tanke på att man, för att förstå den, måste inse att allt fysiskt har sina rötter i det icke-fysiska. De flesta människor kan på motsvarande sätt inte heller förklara exakt hur bilden hamnar i deras tv-ruta men har inga problem att se film ändå. Enda fördelen med extra kunskap i ämnet är att man då vet hur man byter kanal. ;-)

 42. Så intressant!
  Jag måste förra veckan ha gjort en omedveten handling/tanke som har med attraktionslagen att göra.
  Det är så att vi alltid haft många katter, pendlat mellan 3-5st. I augusti försvann en och har ej kommit hem så vi har haft 2 st nu och saknar honom mycket.

  Förra veckan då fick jag en stark tanke/längtan efter att skaffa en till katt,en gosig med mjuk yvig päls och kände riktigt den där känslan av att ha den. Sen kom tankarna att den måste vara kastrerad så man slipper detta igen med kostnader, bestyr (alltså en äldre, kastrerad) sen kom tanken att det blir väl inte då vi inte vill KÖPA nån och inte aktivt leta efter en äldre katt med de kriterierna och att det vill nog inte maken heller men vad skönt det skulle vara att fylla detta tomrum efter Svartis som försvann! Sen släppte jag detta efter ca dryga halvminuten det tog att tänka/känna detta.
  Ja vad händer!? Jo ett par dagar efter att jag tänkte detta så ringer en mamma till vår sons klasskompis och har fått sån astma att hon måste göra av med djuren.
  Hon har kvar en gosig, snäll honkatt som är steriliserad och ser ut som en tiger med fluffig lång päls! Kan ni ta emot henne frågade hon? Vi sade ja!

  Det var min omedvetna beställning till universum och jag fick det jag ville!
  Nu vet jag hur det känns när DET funkar! Så naturligt det löste sig :)

 43. Irina! Vilken underbar sida, har suttit och läst och läst och får aldrig nog. Men det är lite svårt att få grepp om ibland hur man kortfattat ska gå tillväga. Såg att du inte svarar så långa frågor just nu så du får svara när du har tid och lust.

  Jag skulle vilja veta hur jag gör för att vända mina negativa tankar som gör att attraktionslagen inte fungerar.
  Mitt förhållande började för snart 5 år sedan. Han levde då i familj sedan 20 år tillbaka men vi blev kära och han valde att lämna sin sambo. Redan efter 3 månader hade han flyttat. Men då började problemet. Hon blev vansinnig såklart och han fick dåligt samvete. Till saken hör att han haft en trasig uppväxt så han är otrygg i sig själv och har ett enormt stort behov av trygghet och familjen (tonårsbarn) så han kunde inte riktigt släppa dem. Jag blev hemlig trots att hela stan visste om vår romans så erkände han inte mig som sin flickvän. Vi träffades bara på hans villkor men vi var inte ihop. Jag bad honom sluta höra av sig och försökte gå vidare många gånger. Kunde han inte stå för mig i ett förhållande så ville jag inte träffa honom. Så höll det på i 3,5 år. så för ett år sedan vågade han äntligen ta steget och bli tillsammans med mig offentligt.
  Hans val för att han älskar mig säger han och jag har ju inte kunnat släppa honom på alla åren för jag älskar ju honom…nu borde allt vara guld och gröna skogar tycker man. Men så enkelt är det inte. Hans beteende utgår hela tiden från rädsla och att han är jätterädd för att släppa in mig i sitt hjärta till 100% fast vi är ihop så känns det inte som att vi är ett par fullt ut. Han är ego i sitt sätt att vara och tänker inte ”vi” utan ”jag” hela tiden. Vad än saken gäller.
  Så det blir att jag går hela tiden med en osäkerhet -tycker han om mig? -vill han verkligen detta? -kommer han en lämna mig? -vill han hellre ha sitt ex tillbaka? (för han är ff mkt hos dom för hans barn vill ej vara hos honom så mkt fast dom är 18 o 19 år.
  När jag tar upp detta och frågar om han älskar mig och gör detta för att HAN vill det så blir han arg och säger vill han men han ska inte behöva gå och säga det hela tiden. Småsaker som händer som gör att jag blir osäker och när jag tar upp det så säger han så här: -men skit i mig då för faaan, gå och hitta någon annan istället.
  När jag säger att jag älskar honom och hade jag inte velat ha honom hade jag aldrig väntat på honom under dessa år.
  Vill han göra slut så vill jag att HAN ska säga orden, så kan jag ta det och gå vidare. (vägrar vara ihop med någon som inte vill ha mig till 100%) har gått igenom en jobbig skilsmässa för 9 år sedan så jag vet hur det känns att bli lämnad och att man en dag kommer över det.
  Men då säger han bara nej han vill inte att det ska vara slut heller.
  Han är också VÄLDIGT negativ, tror INTE på tankens kraft. Han har stundtals dåligt med pengar och säger att hans lott i livet är att vara fattig (han har haft gått ställt före skilsmässan)
  Om jag nu är så duktig på tankens kraft säger han…..varför har du inte mycket pengar då? och kan fixa allt du vill ha?
  Han har mkt ångest också och mår ganska så dåligt. Men försöker bekämpa den med hård träning, vilket blir bättre stundtals men en fest helg kan göra att allt raseras över en natt.

  Jag känner mig så ensam i vårt förhållande med att försöka få ordning på kärleken och få in bra ekonomi så han slipper må dåligt över det.
  Och bland det enda jag önskar mig är att han ska bekräfta mig och visa i handling att han älskar mig över allt på jorden så jag slipper gå med oroskänslor hela tiden om han verkligen vill detta.

  Hur kan jag göra för att vår kärlek ska hamna på samma attraktionsnivå? Det känns som om han träffar mig bara för att göra mig till lags hela tiden, inte för att han VILL träffa mig.
  Han har så mkt att göra hela tiden så jag kommer sist på listan hela tiden. (vi bor alltså inte ihop) Det är ju då jag undrar varför han vill vara ihop med mig när tiden inte finns till mig.

  Hur kan jag attrahera in hans kärlek till mig? för jag tänker att om han inte älskar mig och om det inte skulle vara vi så borde han väl inte vara ihop med mig? då hade det ju varit enklare att vara själv eller flytta tillbaka till sitt ex?
  Eller tänker jag fel??

 44. Oj, vad mycket text… :-) Välkommen hit, jag är glad att du trivs.

  Attraktionslagen funkar hela tiden, precis som gravitationskraften. Frågan är alltså ”vad matchar du själv” – vilket är exakt det den grupperar dig med. Om du känner dig ensam och oälskad passar du ihop med omständigheter, situationer och andra människor som kan ge dig bekräftelse på det du är inställd på.

  Läs de övriga guiderna (i panelen här till vänster) så kommer du garanterat att få svar på din fråga mer ingående. Speciellt denna guide kan vara av intresse. Happy reading! :-)

 45. Tack Irina!
  Har läst dessa du tipsade om nu, och börjar kanske få lite mer grepp om daken.
  Ska bara förtydliga att jag inte vill göra slut med honom för jag älskar verkligen honom, är svårt också i en liten stad som denna då vi se varandra dagligen. Han älskar ju mig också säger han och kommer inte sluta höra av sig.
  Det är ju bara det att han har svårt att ge bekräftelse och speciellt öppet bland andra människor.
  Jag läste på ett ställe att man inte ska lägga fokus på det jag inte vill ha och inte älta det som han gör emot och inte gör emot mig hela tiden. Jag ältar ju mer de saker jag inte är nöjd med bland mina vänner än de fina saker han gör…så jag låter ju det jag inte vill ha ta över i mitt fokus och då är det ju det som jag attraherar.
  Tänker jag fel om jag tänker så här?: att jag slutar älta det jag inte vill ha i hans beteende med mina vänner och inför mig själv utan fokuserar på det bra och fina han gör..och tänker på hur jag VILL ha vårt förhållande…skulle det fungera så att jag får det jag vill ha i vårt förhållande med den här mannen som jag älskar över allt?

  Vi är ju rätt olika men jag ser inte det som en nackdel utan som berikande. Hur kul är det att vara tillsammans med sin tvilling?
  Vi har enorm attraktion (sexuellt) till varandra och har haft det från början.

  Tack igen för denna helt underbara sida…kommer hjälpa mig mycket känner jag, har en hel läsning kvar :)

 46. Tack!!! från och med nu ska jag jobba med att fokusera på det positiva och det jag vill ha i livet :D

 47. Oj!
  Jag vet inte ens vart jag ska börja.

  Det finns en man, en kärlek i mitt liv. Vi är inte ett par men åtminstone från min sida finns det starka känslor. Vi brukar inte höras av på helgerna men vi jobbar ihop.
  Efter att ha läst på din blogg om LOA bestämde jag mig för att testa.
  I söndags längtade jag efter honom mer än vanligt och jag ville träffa honom så jag tänkte en stund på att jag ville att han skulle ringa mig och vilja ses.
  Det tog inte mer än en kvart så ringde telefonen, det var han, och han ville komma över på en fika. Wow!

  Dagen efter, på måndagen så skulle jag på en kurs och skulle inte jobba.
  Provade än en gång, tänkte att jag ville att han skulle åka förbi med jobbets bil så att jag fick träffa honom. Fem minuter senare så kommer han och åker förbi precis där jag går och jag får skjuts in till stan.
  Himla turligt eftersom tunnelbanan strejkade och det var busstrejk.
  Hela den dagen satt jag med ett leende. Varför har jag inte vetat om detta tidigare?

  När jag tänker efter så har hela livet varit fyllt av såna här saker.
  Jag sa att jag ville bo på ett speciellt ställe, men tänkte att det antagligen skulle få stanna vid ett önskemål, men efter ett lägenhetsbyte först till en större bostad och sen ett mer eller mindre påtvingad byte igen pga jobbiga grannar så hamnade jag så klart i en av de önskade lägenheterna på mitt favoritställe.
  Hela tillvaron knuffade på för att jag skulle kunna flytta in i min drömbostad medan jag gruffade över grannjäkeln.

  Så fort jag tänkt tanken att jag ville vidare i yrkeslivet så nästan snubblar jag över en broschyr med en utbildning som verkar spännande. Jag sökte och kom in och jobbar nu med det som i många år varit min hobby.

  Nu ska jag finslipa detta ytterligare och jag längtar efter att få uppleva wow-känslan när allt bara klaffar.

  Häftig blogg, tack för att du berättar om detta.

  /Misse

 48. Hej! Efter att ha läst igenom din blogg från början till slut samt köpt och läst båda dina böcker, så är det en inlägg jag såg men nu inte hittar (!). Det handlade om man skulle säga upp sig från jobbet eller ej, innan man hade ett nytt. Jag klickade upp denna i min iphone, men hade redan 8-9 sidor av rosa glasögon öppna och så råka jag stänga ner den utan att hunnit läsa den. Om du kan länka vore jag dig evigt tacksam.
  KRAM!
  P.S. släpp din smaskiga chick-lit som delvis utspelar sig i St.Pete snart.

 49. Hej !
  Fantastiskt bra om attraktionslagen !
  Jag vet att den funkar. Fick min man på detta sätt !
  Nu till min svårighet.

  Vi sitter fast i skuldfällan !
  Skulle behöva 5 miljoner för att komma ur den.
  Jag visualiserar att vi har det så bra som vi skulle ha dem redan men detta är mycket svårt när man knappt har mat för dagen!
  Har du något råd om hur jag sak tänka el något jag ska läsa så vore jag väldigt tacksam !
  Kram !

Kommentarer har stängts av.