Attraktionslagen 2.0

Som ni vet är jag en person som hatar flum och som gärna vänder på förpackningen för att läsa innehållsförteckningen istället för alla flosklerna på framsidan. Jag ser ingen mening i religiösa ritualer och ratar alla teorier som antyder att jag måste vara någon till lags för att förtjäna rätten att existera. Mitt liv är mitt. Att lasta över ansvaret för det på någon annan ligger inte i min natur eftersom lyxen att kunna skylla bakslag på utomstående aldrig kommer att överväga tillfredsställelsen av att ”äga” sina framgångar.

Jag har egentligen aldrig sökt stöd för det här sättet att se på tillvaron men blev ändå jätteglad när jag för några år sen upptäckte att det finns något som heter naturlagar och en livsfilosofi som bygger på kvantfysik. Vad kul! Det kändes som att vara mitt inne i ett spel som man börjat lista ut reglerna till för att därefter få sina gissningar bekräftade av en instruktionsbok.

Attraktionslagen kan bäst beskrivas som sunt bondförnuft spetsat med kvantfysik. Här kommer några rader för att påminna er om grunderna:

Vi skapar vår egen verklighet genom att bjuda in (attrahera) olika element till den då vi fäster uppmärksamhet på dem. Det spelar ingen roll om vi tänker på något i form av ”vill ha” eller ”vill inte ha” – attraktionslagen gör att essensen av våra tankar drar till sig fler av samma slag och att tankar som förstärks av känslor och tro manifesteras i det vi uppfattar som verkligheten.

De flesta människor styr inte medvetet sina tankar mot sånt de verkligen önskar sig utan iakttar istället bara det som pågår runt omkring dem. De ägnar sig alltså åt oavsiktligt skapande vilket resulterar i att de attraherar lite av allting och följaktligen även negativa erfarenheter. Trots att det inte finns någon som avsiktligt önskar sig fattigdom, sjukdom eller annat slags lidande manifesterar många det i alla fall eftersom de inte förstår hur viktigt det är att vända bort uppmärksamheten från sånt som är negativt. Barn låter sig ofta influeras av vuxnas tankevibrationer och är därför inget undantag.

En annan grej som skapar missförstånd är det här med arbete. Många har upplevt obehaget av att verkligen vilja något och att arbeta mycket hårt för att försöka uppnå det, bara för att se det förbli utom räckhåll på grund av att de sänt ut fler tankar som handlade om avsaknaden av det än som handlade om mottagande av det. Med tiden kommer de därför att förknippa mottagandet av önskade saker med hårt arbete, kamp och besvikelser. Vad de inte förstår är att man skapar med tanken och njuter med handling. Vår fysiska kropp finns till för att uppleva resultatet av det vi manifesterar, inte för att skapa det.

Universum kan bäst beskrivas som ett stort kök med alla ingredienser man kan tänka sig och det är upp till var och en av oss att mixa ihop vad vi vill av dem. Det vi manifesterar sker aldrig på någon annans bekostnad eftersom godsakerna finns i obegränsad mängd och är tillgängliga för alla utan undantag.

Efter att ha läst The Secret började jag leta efter mer information och konkreta exempel på hur man kan modifiera sin verklighet. Jag är ute efter fakta (även om dagens vetenskap inte klarar av att bevisa dem till 100%), vilket innebär att jag strävar till att skala bort allt ovidkommande new-age -nonsens som tyvärr förekommer i det mesta som skrivs om detta ämne.

Typiskt nog hittade jag en bok som motsvarade mina krav för bara ett par dagar sen (i samband med att jag författade detta inlägg). Ni som också gillar tydliga förklaringar och klockrena formuleringar, läs Attraktionslagen av Esther och Jerry Hicks. Den är synnerligen välskriven och har besvarat varenda en av mina frågor.

Under de senaste månaderna har jag haft tillfälle (och god orsak) att finslipa mina färdigheter i det som kallas avsiktligt skapande. Ni som gillade min ”grundkurs” i attraktionslagen kan nu ta del av allt nytt jag lärt mig genom följande nio punkter som sammanfattar det viktigaste. Hoppas att denna information leder till att det dyker upp en massa glada överraskningar även i era liv. :-)

Observera att jag av gammal vana använder ordet universum när jag förklarar mina teorier. Den “högre makt” jag egentligen syftar på är ens eget inre, det är vi själva som manifesterar vår verklighet (i enlighet med naturens lagar), men eftersom de flesta av oss blir överväldigade av ansvaret som all denna makt innebär känns det tryggare att rikta sina önskemål utåt. Att göra så funkar precis lika bra så länge man kommer ihåg att det inte finns någon “där uppe” som dömer en eller har en åsikt om vad man borde eller inte borde önska sig.

1. Var 100% redo att få det du önskar dig

De flesta av oss lider av något som kallas inflexibilitetens arrogans och kan med handen på hjärtat lova att vi kämpar stenhårt för att uppnå våra mål… samtidigt som vi står på bromsen så det gnistrar om det. Orsaken till detta beteende är att varenda förändring, oberoende av hur positiv den är, medför en rubbning av rutinerna och utgör därmed ett hot mot vår komfortzon.

Den som får en miljon blir plötsligt tvungen att ta itu med skattefrågor, den som träffar kärleken måste plötsligt ta hänsyn till en annan persons åsikter, den som blir frisk har ingen sjukdom att skylla på när hon inte vill ta ansvar osv.

Varenda framgång medför nya ”utmaningar” och så länge man inte aktivt accepterar även dessa kommer manifesteringen att utebli.

Här kommer ett konkret exempel: en av mina bekanta ville hitta drömprinsen men när hon började dejta en lämplig kandidat kände hon sig småirriterad över att deras träffar ibland lämnade för lite tid för hennes sportande. Av någon anledning valde hon att fortsätta tänka dessa negativa tankar istället för att helt enkelt organisera sin tid bättre.

Det här räckte för att universum skulle tolka motståndet som att hon inte var redo för ett förhållande och killen försvann plötsligt utan förklaring. När hon senare fick tag på honom och frågade vad som hade hänt berättade han att han faktiskt blev kär i henne men fick intrycket av att hon inte var intresserad av något seriöst förhållande. Han valde därför att ta avstånd för att inte kära ner sig ytterligare i någon som inte besvarade hans känslor.

Detta exempel visar tydligt vilka konsekvenser ens mentala motstånd kan få på både energetisk och reell nivå. Det funkar helt enkelt inte att önska sig något i samma andetag som man oroar sig för hur manifestering av denna önskan ska krångla till ens liv.

2. Lägg in din beställning som ett proffs

Till skillnad från vad religionen förespråkar ber man inte om något av naturen, man beställer. Alltså inga: ”Snälla, snälla om jag bara får det här så lovar jag att aldrig be om något annat i hela mitt liv, amen!”.

Dina önskemål är inte till besvär för universum och du är inte skyldig några gentjänster. Universum har inte heller något ego som blir smickrat av din inställsamhet. Tänk på hur gravitationslagen funkar: hoppar du ner från ett tak landar du med huvudet före helt gratis bara för att du förväntar dig att göra det. Samma gäller attraktionslagen, den är inget annat än simpel kvantfysik och funkar enligt samma principer oberoende av vem som tillämpar dem.

När man har att göra med naturen kommer man längst genom att känna harmoni, tilltro och respekt. Respekt är inte samma sak som rädsla. Respekt betyder att man ödmjukt accepterar att det finns något som är större och visare än man själv men samtidigt inser att man är en del av denna storhet – och alltså precis lika värdefull.

Så fort man förstått allt det här går det lättare att hitta rätt tonläge och hålla ”konversationen” på saklig nivå istället för att växla mellan amatörytterligheterna fjäskare och översittare.

För att demonstrera hur chockerande lätt det kan vara ibland ska jag avslöja en av mina nyaste framgångar. Minns ni att jag berättade om hur jag tvättade vinter- och sängkläder häromdagen? Well, jag utelämnade en liten detalj eftersom jag var tvungen att ”smälta” den först.

Det finns två tvättrum i mitt hus och jag hade bokat det ena. Tyvärr är en torktumlare på tok för lite när man vill avverka två täcken, två kuddar, ett lakan, fem handdukar och ett par vinterjackor på tre timmar. Det andra tvättrummet var upptaget av min granne och dessutom har torktumlaren i det varit trasig i över en månad nu (inget ovanligt i det här huset).

Jag beslöt av någon anledning att ignorera alla hinder och slängde iväg följande önskemål: ”När jag kommer tillbaka hit vill jag att grannen har tvättat klart och så vill jag att torktumlaren i det andra rummet funkar. Fast jag klarar mig självklart bra i vilket fall som helst.” (Det sista som bekräftelse på att undertecknad inte är desperat.)

När jag kom ner för att ladda in ny tvätt upptäckte jag att det andra rummet var tomt. Och att ”Trasig!” -lappen på torktumlaren hade försvunnit. :-)

Tillfällighet? Kanske. Men hur många tillfälligheter ska man råka ut för innan man får börja misstänka att det kanske finns någon annan förklaring?

3. Sluta vara ett kontrollfreak

De som är perfektionister (speaking from experience) har en tendens att oroa sig för att deras önskemål kan ”missförstås” av universum och att resultatet blir felaktigt på något sätt. Som följd formulerar såna människor sina beställningar med inslag av en massa if, buts and maybes vilket självklart injicerar tveksamhet, oro och negativ energi i det annars helt felfria önskemålet.

Så här kan det låta när man önskar utan att släppa kontrollen:

”Jag vill ha en partner som är stilig, intelligent, framgångsrik och bra i sängen. Men han får inte vara en sån som tittar på andra tjejer så att jag måste vara orolig hela tiden. Och så ska han inte vara alltför upptagen med sin karriär för då hinner vi inte umgås. Och så måste han absolut vara moderat, annars kommer mamma inte att tycka om honom. Och det får absolut inte gå som förra gången när jag plötsligt tröttnade efter ett par dejter. Och… bla bla bla bla bla…”

Allt det där svamlet på slutet sänder ut extremt starka negativa vibrationer. Allvarligt, om du beställde så på restaurang hur tror du att hovmästaren skulle reagera? Finns det verkligen anledning att förtydliga sin beställning med följande information: ”Soppan ska inte vara skållhet så att jag bränner tungan och det får absolut inte finnas några flugor i den. Och kan du se till att notan blir korrekt för jag vill verkligen inte betala för mycket.”

Släpp kontrollen, människa! Om du mot förmodan inte blir 110% nöjd kan du när som helst lägga in en ny beställning. Det är helt ok att formulera sig tydligt men varken restaurangpersonal eller universum gillar att bli idiotförklarade.

För mer info om vett och etikett i universums lyxrestaurang läs Steve Pavlinas inlägg där han förklarar hur man beställer utan att skämma ut sig.

4. Programmera om din autopilot

Många människor verkar ha en inbyggd rädsla för att lova för mycket (precis som om man var skyldig någon någonting), glädja sig i förtid eller må bra överhuvudtaget. Låter det här bekant?

* Jag har sökt in till högskolan men jag kommer säkert inte in. (Hallå, varför har du sökt in då?)
* Jag sa ja när Micke friade men jag vet inte om han menar allvar. (Really? Borde du inte ha svarat nej i så fall?)
* Jag har precis vunnit en miljon. Faaan, varför måste det regna hela tiden? (Oh. My. God!)

Att hoppas på ett positivt resultat samtidigt som man sänder ut negativa signaler är höjden av vansinne. Och även om vår avsikt egentligen är god – negativa tankar används ofta som skydd mot besvikelser enligt modellen ”om jag redan på förhand visste att det skulle gå dåligt blir chocken lindrigare om de faktiskt händer” – så kan man tyvärr inte sitta på två stolar samtidigt. Om du fokuserar på det du vill ha, attraherar du det du vill ha. Om du fokuserar på frånvaron av det du vill ha, attraherar du mer av frånvaron.

Bestäm om du vill lyckas eller misslyckas och bete dig i enlighet med ditt val. Du kan inte förhindra negativa tankar men du kan korrigera dem, speciellt när du uttalar dem högt – då finns det verkligen ingen ursäkt för att inte rätta sig omgående.

Varenda gång du säger eller tänker något negativt om dig själv eller dina mål – kör över med ett positivare påstående! Att vara ”realist” går att vara på ett optimistiskt sätt istället för att uppehålla den där inlärda offermentaliteten som största delen av befolkningen gillar så mycket. Du behöver inte överdriva genom att tänka tankar som känns löjligt Pollyanna -aktiga men det finns få sammanhang där det är omöjligt att hitta på något som får dig att framstå som bättre än en hopplös loser!

Här kommer ett förslag på en universalformulering: ”Jag vet inte ännu hur det här ska lösa sig men det kommer att gå bra. Bara för att jag inte nöjer mig med mindre än bra.” Ett annat förslag är att be någon annan säga att allt ordnar sig. Jag brukar ringa upp Torbjörn och be honom lugna mig. Han säger då att ”allt blir bra” och det hjälper att höra de orden trots att jag vet att varken han eller någon annan människa egentligen kan garantera något. Samtidigt har det aldrig hänt att han sagt att allt ordnar sig och att det inte har gjort det. Aldrig någonsin!

Som om inte det var nog att intala sig själv om vilka brister man har väljer många att häva ur sig en massa kontraproduktiv information för omgivningen. Om du vill uppnå goda resultat, visa inte din tvekan för omvärlden – speciellt inte för dem som försöker hjälpa dig! Människor vill samarbeta med vinnare och personer som vet vad de vill, inte med någon som å ena sidan ber dem om hjälp men som samtidigt kommer med tusen argument till varför det säkert inte kommer att lyckas. Tänk efter, vem skulle du själv vilja bistå med din tid och energi: en pessimistisk gnällspik eller en optimistisk äventyrare?

5. Förlova dig med din dröm

Egentligen tar det inte längre tid att manifestera ”oviktiga” saker som en fungerande torktumlare i tvättstugan än ”livsviktiga”, typ en lägenhet innanför tull i Stockholm. Men eftersom både jag och de flesta andra tror att det ändå förhåller sig så gäller det att utveckla strategier för att orka hålla fast vid drömmar som kräver veckor, månader och tom. år att förverkliga.

Den bästa liknelsen jag kan komma på är den med ett frieri. Du deklarerar din avsikt att ”gifta” dig med din dröm och investerar positiva känslor och glad energi i den trots att du inte ännu har fått ett ”ja”. Och trots att ni inte ”träffas” dygnet runt är du din dröm trogen och tänker i varje situation på vad som bäst gynnar ert gemensamma liv tillsammans.

Det är skrämmande att försätta sig i ett sårbart läge där man erkänner att man vill ha något jättemycket utan att få några garantier på en lycklig framtid, men det är ett måste. När jag hade bestämt mig för att jag absolut ville ha en lägenhet i centrum backade jag upp genom att inte låta mig frestas av andra alternativ. Jag besökte mina blivande hemtrakter så ofta jag kunde och kände mig hemma där trots att jag fortfarande inte flyttat dit.

6. Visualisera ögonblicket precis efter manifesteringen

Attraktionslagens grundprincip lyder: du ser det när du tror det. Det gäller alltså att leva sig in i sin önskade framtid för att skapa den.

Jag tycker att det här steget är det absolut svåraste eftersom man instinktivt hyser motvilja mot alla slags vanföreställningar. Att psyka sig själv till att uppfatta sin verklighet på annat sätt än det ”normala” är ju som att köpa en enkelbiljett till dårhuset. Det är allt annat än lätt att plötsligt tvinga sig själv känna hur man bor i en lägenhet man inte har, befinner sig på platser man inte har besökt och umgås med människor man inte har träffat.

Tack och lov går det att komma undan med mindre (troligtvis på bekostnad av att manifesteringen tar längre tid). Man ”får” tro att man fortfarande inte har det man vill ha så länge man är tillräckligt starkt övertygad om att man håller på att få det och att det dyker upp när som helst.

Och istället för att visualisera hur det känns att ha det man önskar sig kan man med fördel föreställa ögonblicket precis efter att man fått det. Fokusera på det som händer precis efter att du fått det du vill ha. Vad händer och hur känns det? Jag koncentrerade mig på hur jag skakade hand med hyresvärden och tackade för kontraktet. Ju fler gånger jag föreställde mig det där scenariot desto enklare blev det att tro på att det faktiskt kunde hända på riktigt. Precis det som är meningen!

7. Ge manifesteringen en chans att inte framstå som övernaturlig

Som följd av den där pinsamma historien med jultomten har de flesta av oss bestämt att livet blir mindre dramatiskt om man låter bli att tro på mirakel. Därför gäller det att maskera sådana genom att skapa en situation eller omständighet där manifestering av ens önskemål inte skulle framstå som något ur Harry Potter.

Rent teoretiskt är det möjligt att manifestera drömprinsen hemma i sitt vardagsrum medan man sitter framför tv:n i mysbyxor och en lermask i fejset. Problemet är bara att ingen av oss tror på det här och då får vi självklart motsvarande resultat – att det är omöjligt.

Istället för att försöka vända upp och ner på hela din verklighetsuppfattning, anpassa dig efter den. Vidta nödvändiga åtgärder och förflytta dig till en miljö där det i alla fall känns någorlunda möjligt att uppnå ditt mål.

8. Gläd dig åt synkroniciteter (”minimanifesteringar”)

Lika attraherar lika. När man fokuserar på något speciellt börjar det dyka upp i ens verklighet, men inte genast i den form man önskar. Låt oss t. ex. säga att du vill ha en ny bil. Plötsligt ser du just det märket och den modellen överallt – den dyker upp i tidningsannonser, ute på stan, i samtal mellan andra människor, i filmen du ser på bio, osv. Det här fenomenet kallas synkronicitet eller sammanträffande på vanlig svenska.

Det vanliga reaktionen hos dem som inte är insatta i attraktionslagen är nedstämdhet och irritation. Det känns så retsamt att vilja ha en grej och se den överallt utan att få den, i synnerhet när någon annan berättar att han eller hon har skaffat sig precis det man själv önskar sig. Många reagerar då med mer eller mindre väldold missunnsamhet och avundsjuka. FEL!

Att det du tänker på börjar dyka upp i ditt liv är ett tecken på att du befinner dig på rätt vibrationsnivå. Attraktionslagen funkar ju så att den hittar allt som motsvarar dina tankar och för det till dig. Ju längre du fokuserar på något desto fler bevis på det dyker upp i ditt liv.

Den som i ovanstående situation blir nedstämd och irriterad antyder på energinivå att hon inte har det hon önskar sig och kan följaktligen inte heller manifestera det i sin verklighet. Och då bekräftas förstås hennes övertygelse om att alla andra får vad de vill ha utom hon. En känsla av brist manifesterar brist i verkligheten.

Så fort jag började leta lägenhet dök det upp en massa flyttbilar överallt. Och plötsligt började flera av mina bekanta prata om att de ska flytta till bättre lägenheter än de bodde i nu. Jag valde att tolka det som ett mycket gott tecken och fördrev ”väntetiden” med att skriva upp namnet på de flyttfirmor vars personal verkade professionell. Som ni vet har jag nu fått användning för dessa anteckningar… :)

9. Känns det för jobbigt? Önska att det blir lättare!

Du har en Joker att spela ut. Ibland vet man vad man vill ha men får inte ihop detaljerna (som man egentligen inte borde bry sitt lilla huvud med). Allt känns bara som ett enda kaos med alldeles för många faktorer att ta ställning till.

I såna här situationer brukar jag vara helt ärligt och sända ut följande: ”Gör det enklare!”. Ja, det är sant. Man kan verkligen önska sig vad som helst. Att komma till klarhet och få mer hjälp är precis lika ok att önska sig som andra saker. Tänk på en konkret situation som ger dig huvudbry och önska att den blir enklare.

Jag minns en riktigt jobbig kväll på Royal Vikings toalett (av någon anledning hamnar jag där varje gång jag stöter på en motgång). Jag kände mig fullständigt maktlös, stod och tvättade händerna trots att de redan var rena och sände ut ett ynkligt SOS rakt ut i tomma intet: ”Gör det enklare! Ge mig ett tecken på att allt kommer att ordna sig.”

Plötsligt blev jag medveten om låten som börjat spela i högtalarna och de första orden jag uppfattade var dessa:

…but then I hear a whisper that this too shall pass
I hear the angels whisper that this too shall pass
my ancestors whisper that this day will one day be the past
so I walk in faith that this too shall pass

All of a sudden I realized
that it only hurts worst to fight it
So I embrace my shadow and hold on to the morning light

this too shall pass…

Jag kunde inte hejda tårarna eftersom lättnaden jag upplevde var så påtaglig. Två minuter senare smådansade jag ut från den där toaletten med ett belåtet smajl fastklistrat i nunan och så fort jag vaknade morgonen därpå började saker och ting gå spikrakt uppåt.

Det finns en hel del mer att säga om attraktionslaget och alla möjligheter den ger upphov till men jag sätter punkt för denna gång och överlämnar ordet åt er. Berätta gärna om egna erfarenheter och dela med er av era tankar. Jag är nyfiken. :)

PS. Medan jag skrev det här inlägget satt jag på Le Café. Precis när jag med ett leende på läpparna tänkte på hur det känns att få in en riktig lyckostöt fick jag ackompanjemang av en gammal Travolta-låt:

I got chills, they’re multiplyin’, and I’m losin’ control.
Cause the power you’re supplyin’, it’s electrifyin’!

Kunde inte ha sagt det bättre själv. Precis så känns det! :)

21 kommentarer
 1. Thanx :) Sitter som bäst här i en ”mental grop” och funderar på vad jag egentligen vill ha. Började också läsa Pavlinas ”How to order”, och blev förstås hungrig. ;) Så nu ska jag äta lite, läsa den med omtanke och få iväg min beställning på precis rätt slags jobb och rätt slags äventyr.

  Kram på dig, vi återkommer!

 2. Bra att aptiten vaknade. :-) Beställ det dyraste på menyn och förbered dig på ett riktigt skrovmål. Jag håller tummarna och väntar på att skåla in framgångarna med dig så fort vi ses. Kram tillbaka!

 3. Tack för alla visa ord, Irina! Jag har precis sänt ut en liten önskan till Moder Universum…så tack för the little helpers (dina ord). HUG

 4. My pleasure! :-) Tänkte faktiskt på dig och sättet du fick ditt jobb på… du måste vara en naturbegåvning för precis så ska man gå till väga. Den här guiden borde inte annat än bekräfta det du redan vet. Enjoy!

 5. Hej på dig, igen – det börjar bli en (o?)vana!:)

  Det var spännande att läsa dina formuleringar kring den lag jag under-/övermedvetet levt hela mitt liv efter, och först på senare tid fått veta mer ”fakta” om. Jag har inte ens sett the Secret, kanske för att jag är mer dragen åt Esther och Jerry eller ännu hellre mina egna inre självklarheter.

  Jag har en rätt schysst lista på vad som manifesterats hittills. Mitt nuvarande jobb (och nästanpå det förra också för den delen) uppfann jag själv genom att tänka ut var jag ville jobba och vad jag ville göra. Sen ringde jag upp och övertygade min blivande arbetsgivare om att de behövde mig innan de visste om det själva.:)

  Mitt liv tog för en period en märklig vändning då jag i mitt förra jobb åts upp av andras negativa energier. Jag började må väldigt dåligt utan att inse att det egentligen var andras känslor jag bar, och inte mina egna. Flummigt – förstår du? I samma veva började jag manifestera negativa saker eftersom mitt fokus låg så fel, och spiralen spann tillfälligt(!) iväg åt fel håll. Allt var faktiskt riktigt skitigt där ett tag, och jag hade fullt sjå med att dölja det för alla.

  Då fick jag faktiskt hjälp från något utanför mig själv tror jag, för att på ett helt mirakulöst sätt se en utväg. Då jag väl tagit den hade jag samtidigt vänt myntet, och kände över en natt kraften återvända. Den stannade till min stora lycka, och växte sig sakta men säkert starkare än någonsin. Jag var i det närmaste euforisk då jag kände förändringen, och har inte slutat med euforin än. (Jag vill vara euforisk över livet.:))

  Iallafall, den första dagen jag insåg hur lycklig jag var igen och att molnen hade skingrats, sprang jag en mil på ren överskottsenergi. Sista sträckan spelades i lurarna en låt jag aldrig hört förut, och dess text/tecken/symbolik var så fantastisk att jag var tvungen att stanna på vägen. Jag kände tårarna rinna nerför kinderna på mig, och jag sträckte armarna mot skyn och skrattade högt som en annan galning. Jag förstår precis din känsla på toaletten där på Royal Viking. Texten löd ”It’s a brand new day and it’s taking me higher, I’m not afraid to fall when I’m walking a wire” osv (har glömt resten). Det var bekräftelsen jag behövde på att jag hade återfått mitt lyckliga, tillitsfulla liv, och att jag skulle lämna det skruttiga bagaget på perrongen. Det gjorde jag, och JAG ÄR SÅ GLAD FÖR DET.

  Jisses, vad jag snackar… Men som sagt (eller hittills osagt): Tack för guiden, Irina! Kul och peppande läsning.:)

  Kram!

 6. Tack själv! Blir väldigt glad av att läsa det du skriver och tycker att det är hur fascinerande som helst med succéhistorier av det här slaget.

  Vad kul att du delar min livsfilosofi, medge att vardagen blir roligare när man vet att glada överraskningar kan dyka upp när som helst. Och känslan av att vända på spiralen så att den börjar går uppåt istället för neråt är verkligen det häftigaste som finns. Man får tusen gånger bättre självförtroende efter att ha lyckats med en sån grej.

  Kram och ha en underbar påsk i ehh… sommarvärmen (kan inte låta bli att önska det av bara farten)! :-)

 7. Ja, vardagen blir verkligen mycket roligare om man förväntar sig det. Jag får små gliringar ibland för min optimism, men vad betraktare lätt förbiser tror jag, är att jag verkligen helt på riktigt känner att livet är jättetoppen. Det är liksom ingen ansträngning, ingen show för gallerierna. Ju mer jag ser underbara fakta och fenomen omkring mig, desto lättare får dessa fenomen sällskap även nästa dag, och nästa, och nästa. Lätt som en plätt!:)

  Det här funkar förresten som en smidig energireserv också, eller hur? Jag kan vakna rätt osoven en morgon och för en sekund känna mig helt klubbad. Sen ler jag brett inombords och tänker/känner: ”Vad skönt! Vilken tur ändå att jag har all den energi jag behöver.” Voila!:)

  Vad jag däremot behöver öva på är att ordna konkreta saker som det du gör, med lägenheten t.ex. Wow… En dag så. Ska bara veta vad jag vill först.

  Ha en underbar påsk du också! (I sommarvärmen.)

 8. Precis så där känner jag mig också. Tom. om jag har en riktigt dålig dag när jag lider av sömnbrist och råkar vistas på samma plats som en massa gnälliga tråkmånsar känner jag att allt det där bara är tillfälligt. Och precis under ytan finns mitt ”normala” humör som ligger på en helt annan nivå är det nuvarande. Bra att veta för då kan man liksom slappna av och flyta med utan att fästa någon större uppmärksamhet på småsaker som irriterar just då.

  Ha ha, att ordna konkreta saker är en stor utmaning för mig också. Får ibland in en fullträff (tack och lov när det är superviktigt) men är för övrig lite dålig på att uppbringa tillräckligt mycket fokuserad energi för att manifestera något specifikt (då är allt bara bra i största allmänhet). Eller så blir jag tvärtom så ivrig att jag inte kan sova om nätterna vilket inte heller är bra eftersom otåligheten lätt slår över i desperation. Men jag övar vidare. Kan i alla fall inte klaga på att det råder brist på bevis på att den här attityden funkar. :-)

 9. Tack för guiden, Irina. Jag har haft svårt med visualisering eftersom man ska inte känna att det fattas saker när man önskar sig. Ex, man kan inte önska sig regn om man känner torkan eller pengar om man känner sig fattig. För då ”beställer” man mer av sånt istället.
  Nr 6 & 8 är jättebra tips, det ska jag öva på, så nu kommer det blir fart på den fronten :)

  Har ”beställt” jobb & hus tidigare och det gick försvånansvärt snabbt :D De flesta tycker att man ha ”tur”. Ibland kanske man inte får exakt det man vill ha, men nånting i närhet istället. Då ser jag det som att ”universum” vet bäst och vad man kommer att klara av just nu.

 10. Ha ha, jag brukar också få höra vilken tur jag har. Men det är lugnt, så länge jag får det jag vill ha (eller bättre) på beställning så bjuder jag på det nöjet. ;-)

  Att önska sig saker samtidigt som man inte känner brist kan faktiskt vara knepigt. Jag har nyligen hittat ett nytt verb som hjälper mig. Jag ÅTRÅR nu sånt jag vill ha. Det ordet associerar i alla fall inte jag med att något fattas mig utan tolkar som något enbart inriktat på att vilja ha. Kanske du (och alla ni andra) också har användning för det.

  Att du lyckats få fram både jobb och hus är ju fantastiskt bra. Nu gäller det bara att ”smälta” insikten om att det faktiskt är DU själv (och ingen annan) som har berikat ditt liv med dem, vilket betyder att du kan få vad som helst annat också. Lycka till med önskelistan!

 11. Vilken bra guide!! Och du skriver basta bloggen! Yes, attraktionslagen ar spannande…. och verkar fungera forvanansvart bra…

 12. Åh tack, dina ord värmer verkligen! Lycka till med allt och ha en superglad påsk. :-)

 13. Jättefin sida har du, njuter av att läsa den!! :) Du som verkar så bra på attraktionslagen, har en fråga till dig. Hur ska man gå till väga att lyckas attrahera något man saknar så mycket att känslan av saknad kommer i stället för glädje när man börjar visualisera? T.ex. jag har blivit singel nu och vill gärna har ett nytt förhållande som känns helt rätt. Så när jag börjar visualisera de sakerna jag vill ha så tänker jag på de lyckliga stunderna som man tyckte om i det förra förhållandet och som man gärna vill uppleva igen… och mitt i visualiseringen och lyckoruset kommer känslan av saknad och sorg för att man inte längre har det! :( Några tips hur man ska göra?

 14. Tack, vad kul att du trivs här! :-)

  Frågan du ställer är jätteintressant och jag vill gärna skriva ett helt inlägg som svar. Har fullt upp med jobb hela helgen men håll ögonen på bloggen i mitten av nästa vecka. Då ska jag tänka igenom det här problemet ordentligt och göra lite research, för även om jag lyckats åstadkomma ett och annat mirakel i mitt liv är jag långt ifrån någon fullfjädrad expert. Vill man ha något jättemycket händer det väldigt lätt att tankarna spårar ur åt det negativa hållet.

 15. Tusen tack! Du har gett mig kraften att skapa mitt liv. Jag har läst the secret men nu vågar jag tro fullt ut!
  Jag kommer aldrig kunna tacka dig nog, men tack, tack tack!!!
  Frida B

 16. Om vi inte hade kontrollen över våra liv skulle vi inte må så dåligt de gånger vi försökte motsäga det. Du vågar tro därför att du redan vet allt det här.

  Lycka till & have fun! :-)

 17. Hej !:) Jag tycker verkligen att din blogg är jättebra där du skriver om hur man ska tänka osv.. och jag håller verkligen med dig om att man ska tänka positivt. :)

  Nyligen önskade jag mig 10 000kr så jag kunde gå fler kurser och boom.. gissa om jag fick dessa pengar? Några dagar efter ger en nästan främmande (lite bekant) mig 10 500kr. Detta utan att jag behövde ge några gentjänster eller anstänga mig.. Jag blev helt paff! 10 000kr (som jag önskade mig) PLUS dessutom 500kr extra :D ! Inte dumt…

  Innan hade jag BARA tänk att ; ”tänk vad kul det skulle vara att gå kurserna jag vill gå… tänk vad jag skulle göra, hur skulle livet se ut” osv… jag såg det framför mig och såg fram emot att gå kurserna. Jag tänkte att ”jag kommer att gå kurserna någongång. Vi får se när.” ungefär så !:)

  Sen om man tror på attraktionslagen eller inte spelar inte så stor roll men jag brukar tänka positivt för att det gör livet lättare. Ofta när jag tänker positivt brukar livet bli mer positivt. :) Oavsett om man tror på attraktionslagen eller att det var en slump var det en cool händelse. :)

  Fortsätt blogga! Du rockar !:)

  / miassecrets.blogg.se/

 18. Hej!

  Jag upplevde igår en slags tomhet, nästan sorg över att ha mist något, när jag insåg, att det som jag under många år har önskat så desperat, endast kommer komma till mig när jag inte längre är desperat efter det. men vad är det då för mening med det? det känns som att jag har förlorat viljan att önska mig något, för det känns meningslöst eftersom de starka känslor som jag känner när jag verkligen verkligen önskar mig något, måste försvinna för att jag skall kunna ta emot det, men vid det laget har jag ju släppt önskan redan och insett att jag egentligen inte behöver det för att må bra. Hoppas du förstår vad jag försöker formulera. Har du upplevt liknande?
  MVH

 19. ps. jag tror absolut att jag kommer vara glad, tacksam och kanske lite lättad, men framförallt lugn och tillfreds och harmonisk , när jag redan är glad och nöjd och ser hur saker faller på plats. men vad jag menar är att jag tror att jag kommer att känna en tomhet efter de där starka känslorna av att tro att jag måste ha det eller det för att bli lycklig. jag har nog helt enkelt varit en ”känsloknarkare” och när jag nu är på väg att bli mer ”balanserad” i mitt känsloliv, så känns det lite tomt, som att en del av mig försvinner. jag vet att det är till det bättre i längden, men ändå.

 20. Håller med Katarina och har också funderat mycket på det där!

  Har lyckats undkomma ”begär” efter det mesta här i livet, gällande t.ex. materiella ting och upplevelser och jag känner mig otroligt nöjd med ”minsta lilla” eller vad man ska säga… Det är som att jag förstått vad lycka handlar om, från att ha varit en sån som verkligen hängt upp sig på detaljer i tillvaron och känt mig miserabel över det mesta… :)

  MEN fortfarande har jag en strävan som liksom hela tiden finns där, och det gäller kärlek och romantik. Jag kan liksom inte hitta ett sätt att ”slappna av” kring det, och jag tror att det är för att jag älskar att vara kär.
  Att faktiskt längta och vilja ha det. Men det gör ju också att jag samtidigt känner den där miserabla känslan när jag INTE får det…
  Och ja, jag har inte hittat en lösning kring det. :) Men är övertygad om att det kommer på nåt sätt…

Kommentarer har stängts av.