Kan attraktionslagen befria mig från killens ex?

Hej Irina! Jag har ett växande problem och med tanke på att du hanterar attraktionslagen så väl undrar jag ifall du skulle kunna hjälpa mig?

Jag har blivit tillsammans med en kille vars ex infiltrerar vår vardag 24/7! Vi träffades för ca ett år sen och jag har precis flyttat in hos honom.

Min kille (Pojkvännen) och Exet var tillsammans i sju år och har ett barn tillsammans. Deras förhållande tog slut eftersom han samtidigt hade haft en relation med en annan tjej. Den relationen hann pågå i ca ett år innan Exet upptäckte att han var otrogen och lämnade honom.

Hans förhållande med den andra kvinnan tog slut rätt fort efter att Exet bröt med honom. Sen började han träffa en ny kvinna men under de sex månaderna de var tillsammans försökte han hela tiden få tillbaka Exet (bl. a genom att skicka gamla familjebilder de tagit tillsammans tidigare och så köpte han en ring värd flera hundra tusen.) De träffades för gemensamma middagar med sonen ungefär en gång i veckan och brukade också gå på bio (samtidigt som han var ihop med ytterligare en ny tjej). Han betalar underhåll för deras son, hela hennes hyra för lägenheten hon bor i (i den finaste stadsdelen) samt hyran för hennes lantställe.

Pojkvännen och Exet jobbade ihop i deras gemensamma affär tidigare men efter att förhållandet var över startade Exet upp en egen affär och Pojkvännen fortsatte med den de hade haft gemensamt. Förra sommaren lyckades han övertala henne att flytta in sitt företag i samma lokal som han driver sin firma i. Hon betalar ingen hyra, han betalar anskaffningen av de varor som hon säljer och hon får behålla vinsten. Öppettiderna för affären är 10-19 och det är de tider som jag, Pojkvännen och vår assistent jobbar. Exet, hon kommer och går som hon vill. Oftast dyker hon upp runt tolvsnåret för att gå på lunch en timme senare och sedan hem femtiden.

Hon beklagar sig jämnt för min pojkvän. I november grät hon över att hennes gamla Mac var så seg och då gick han och köpte en ny MacBook Pro för 16 000 kr. Sen klagade hon över att hon inte hade någon hemsida och det betalade han mig för att designa åt henne. Jag har hållit två genomgångar på ca 4 h / gång samt skrivit en utförlig tutorial om hur man gör blogginlägg samt hur man uppdaterar hemsidan men hon har inte gjort någonting sen dess och sist när det var dags att uppdatera gjorde jag det och Pojkvännen betalade.

Exet har en pojkvän sedan två år tillbaka (trots att hon on-and-off dejtat min pojkvän förra året). Ändå är hon väldigt bitter på Pojkvännen efter hans otrohetsaffär med den andra tjejen. Jag tror inte att hon vill ha tillbaka honom men hon vill inte heller att någon annan ska ha honom. När de bråkade sade hon att hon vill hämnas på honom och att hon tänker se till att ta en del av kakan vad gäller hans framgångar. Han är alltså fullt medveten om det här men han daltar ändå med henne som om hon var en baby.

Exets pappa har jobbat inom militären, är väldigt rik och hon har sen barndomen alltid fått allt hon velat ha. Nu lever hon rena drömlivet, hon är lycklig ihop med sin pojkvän, träffar sina väninnor om dagarna, äter lunch på dyra restauranger och shoppar i stans lyxigaste butiker. På jobbet dyker hon upp när hon känner för, vissa dagar kommer hon inte alls.

Senast hon åkte på semester lovade hon att ringa när hon kom fram så att hennes son (som vi tog hand om i en vecka) skulle veta det. När vi inte hade hört av henne på två dagar blev vi oroliga så vi försökte ringa henne på mobilen. Den var avstängd. Vi ringde även hennes pojkvän (som semestrade med henne) på hans mobil, den var också avstängd. Nästa dag tog jag reda på vilket hotell hon bodde på och ringde dit för att se om hon checkat in. Av säkerhetsskäl fick de inte lämna ut de uppgifterna men jag fick lämna ett meddelande och bad personalen att tala om för henne att hon skulle ringa Pojkvännen. Vi hörde ingenting ifrån henne under hela den dagen. Tack och lov hade inte sonen börjat undra varför mamman inte hört av sig.

Nåväl, eftermiddagen därpå hör hon äntligen av sig och lämnar ett meddelande på Pojkvännens mobil, lätt förfriskad av drinkarna på resorten, om att allt var ok och att vi inte skulle vara oroliga. Med andra ord hade hon och hennes pojkvän STÄNGT AV sina mobiler trots att vem som helst med minsta känsla för vett och etikett vet att man alltid brukar höra av sig när man reser bort, särskilt när man har ett barn. Det här fick mig att tappa all respekt för henne.

Förra veckan sålde Exet ett objekt för 300 000 kr ur Pojkvännens del av affären. Hon hade tydligen haft en dålig dag så han ringde henne och sa att hon får behålla hela beloppet. Egentligen ska hon bara ha vinsten (30%) men han gav de resterande 70% ur sin egen ficka för att göra henne glad. Och så där är det hela tiden…

Jag förstår att Pojkvännen måste betala underhåll för sin son och att han har skuldkänslor för det han gjort mot henne med tanke på otrohetsaffären, men det finns gränser. Jag jobbar med PR för hans företag, arrangerar pressmöten och styr upp reportage, vilket samtidigt gynnar Exet genom att hon får en stor bit av kakan trots att hon inte bidrar med någonting. Hon har lovat att göra en massa saker men lyfter inte ett finger.

Jag själv jobbar häcken av mig, får inte ekonomin att gå ihop på de 5000 kr / månaden som jag tjänar där och har därför frågat om jag får sälja mina egna varor i en del av butiken. Pojkvännen säger då att jag måste betala hyra – MEN han vill inte gå med på att jag hyr in mig hos honom.

Sedan jag kom in i bilden börjar saker hända för både Pojkvännen och Exet. De har haft verksamheten i över tio år men har t. ex. aldrig haft en hemsida. Jag fixade en jättebra hemsida på en månad och dessutom en blogg och en Facebook-sida. Jag besvarar klienters mailförfrågningar direkt, uppdaterar hemsidan kontinuerligt etc. Ändå har jag aldrig fått någon riktig “cred” för det jag gör och det känns som att Pojkvännen är rädd för hur snabbt jag får saker att hända.

En nära vän till mig som är insatt i problemet menar att männen i Sydeuropa (där Pojkvännen är född) är på det där sättet och att de blir rädda när kvinnor får för mycket makt. Pojkvännen kanske känner sig hotad… En gång när jag föreslog att jag skulle leta fram nya objekt som vi kan sälja sa han att det var detsamma som om jag skulle konkurrera med honom. Men Exet får göra som hon vill, han känner sig tydligen inte hotad av henne.

Inte nog med det, han ser dessutom henne som en typ av mentor. Det är alltid “Exet säger så här… / Exet tycker så där…” Han dumförklarar sig själv och vill alltid rådgöra med henne innan han tar ett beslut. Jag har aldrig förstått varför. Hon är varken framgångsrik eller talangfull, hon får dock allt hon vill ha serverat på ett fat av sina föräldrar, sin pojkvän och min pojkvän. Hon gråter och då springer alla efter henne och gör allt för att göra henne glad.

Tidigare diskuterade jag fritt med Exet, men inte nu längre när jag märkt att hon tar mina idéer som sina egna och berättar om dom för min pojkvän och han tror inte på att det var mina från början. Jag är säker på att om han hade gett mig lite friare händer så hade han nått större framgång. Jag vill ju bara hjälpa honom, inte bli hans fiende men det känns som sagt att han känner sig hotad av mig.

Exet är inte speciellt glad över att jag flyttat in i Pojkvännens hus och jag har märkt att hon drar ena lögnen efter den andra om mig bara för att få honom att bråka med mig och det är hur lätt som helst för henne för han litar blint på henne. Exempelvis så känner jag en annan egenföretagare och har tidigare jobbat på ett projekt för honom. Han är väldigt trevlig och snäll, men jag är absolut inte intresserad eller attraherad av honom så jag har alltid tackat nej när han försökt bjuda ut mig. Eftersom jag har honom bland mina referenser på min hemsida så har Exet fått för sig att vi haft en affär (Exet läser min hemsida och blogg VARJE dag) vilket inte alls är sant. Hon delade med sig av sin idé till Pojkvännen och för några veckor sedan när vi åt middag kom han med anklagelser om att jag haft ihop det med min vän. Det spelade ingen roll vad jag sa, han var tvärsäker. Exet hade även tidigare fått för sig att jag hade ihop det med en vän. Det var inte heller sant men i januari anklagade Pojkvännen mig för det.

Jag själv har aldrig sagt något fult om Exet och respekterar att hon är modern till Pojkvännens son. Trots att hon har väldigt dålig karaktär har jag hållit huvudet över ytan, för att inte sänka mig till hennes nivå, men det här börjar ta kål på mig. Hon verkar vara en gudinna, en mentor, osv. Pojkvännen verkar vara helt blind och vänder sig till henne hela tiden. Vad Exet än säger så blir det lagen och det jag säger spelar ingen roll.

Jag har inte velat ta upp det här med honom för i så fall kommer han att vända allt emot mig och skydda Exet som vanligt. Dessutom skulle han se det som att jag attackerar henne och då vet jag att han automatiskt kommer dras till henne. Jag förstår inte hur men av någon anledning besitter hon denna kraft och styr honom helt till fullo.

Jag är ingen komplicerad person, jag älskar min pojkvän men orkar inte med denna typ av dramatik som bara ger mig huvudvärk. Exet vill aldrig ha tillbaka Pojkvännen men hon är väldigt bitter och kommer göra allt i sin makt för att ingen annan ska få honom. Hon vill helt enkelt göra livet surt för honom och hon lyckas galant med det!

Irina, jag har läst samtliga dina guider men jag känner att jag behöver handfasta råd som är lätta att applicera… Vad ska jag göra för att han ska sluta vända sig till henne? När ska han sluta dalta med henne?

Egentligen vet jag svaret själv: gör slut innan det är för sent! Man kan ju tro att han är kär i sitt ex om man inte är mer insatt. Men i så fall undrar jag varför han tog med mig på en weekendresa till sin pappa och hans nya fru. Pappan presenterade mig som sin svärdotter inför alla deras vänner och under middagen diskuterade vi vad våra barn skulle heta!

Svar: Grattis, du har precis träffat ett par av dina själsfränder! Och de borde få en Oscar för den mest imponerande rolltolkning jag sett på länge. Jag ville inte ens korta ner ditt brev speciellt mycket eftersom den här historien är så fantastiskt perfekt. :D

Sorry. Förstår att entusiasmen inte svallar över på din sida och att du överhuvudtaget inte fattar vad jag menar. Förklaringen kommer strax men först vill jag prata lite om dig.

Du är besviken över att din kille låter sig utnyttjas av en annan person trots att hon har gjort sina “onda” avsikter solklara för honom. Logiken bakom hans resonemang kan vara svår att hitta, så börja med en annan fråga: varför gör DU exakt samma sak? Du anser att du är värd både erkännande och ekonomisk kompensation för dina insatser, som anställd och som flickvän, ändå påminner din vardag om något ur sagan om Askungen (innan hon fixar till sin vibration). Varför?

Känns denna fråga också svår? Då vill jag göra dig uppmärksam på följande:

STARKA KVINNOR INGER RESPEKT, INTE RÄDSLA
Din pojkvän känner sig inte hotad av dig, hade han känt sig hotad av starka kvinnor hade han blivit avtänd på Exet så fort skuggan av hennes horn träffat väggen. Din pojkvän känner ingen respekt för dig eftersom han ser dig som svag. Han respekterar personer som är lika viljestarka som han och Exet är. Trots att du tycker dig se ett hierarkiförhållande hos dem är de exakt likadana i sin attityd till livet. Båda lever i enlighet med sina ideal, en beskrivning som tyvärr inte kan appliceras på dig.

Exet: kör sitt eget race.
Pojkvännen: kör sitt eget race.
Du: försöker anpassa dig till deras framfart på banan – vilket lämnar dig i molnet av deras avgaser.

LÄR DIG AV PROFFSEN
Exet lär dig en utmärkt läxa i hur universums lagar funkar. Du har själv sammanfattat den i denna mycket insiktsfulla mening:

Hon är varken framgångsrik eller talangfull, hon får dock allt hon vill ha serverat på ett fat.

Hon får det därför att hon förväntar sig det!

önskan + förväntning = manifestering

Även Pojkvännen demonstrerar hur sunt förnuft sätts ur spel när man följer universums regler. Han förväntar sig att hans flickvänner ska älska honom och vara honom trogna samtidigt som han betäcker allt som går på två ben och klarar av att sära på dem. För mycket begärt? Inte enligt attraktionslagen.

Och så har vi dig: du följer alla skrivna och oskrivna regler. Du är omtänksam, artig och punktlig. Du utför dina arbetsuppgifter samvetsgrant, du pratar aldrig illa om andra och du låter bli att skaffa älskare vid sidan om. Du är precis allt som dina föräldrar lärde dig att du ska vara för att andra människor ska tycka om dig… och belönas med en kille som behandlar dig respektlöst samt har ett ex som torkar fötterna på ditt rena samvete.

Ja, jag vet. Det känns verkligen som att de är bovarna i dramat, men skenet bedrar. Dynamiken i ditt förhållande har endast att göra med en person: dig själv. Vill du ha bevis? Ok. Ta en titt på vad som händer med Pojkvännen i kombination med en annan person, Exet:

Han uppvaktar henne ekonomiskt.
Han uppvaktar henne romantiskt.
Han uppvaktar henne professionellt.
Han uppvaktar henne intellektuellt.

Samma kille – motsatt beteende!

Den här läxan är ovärderlig. Den visar med all önskvärd tydlighet att man kan extrahera olika saker från en och samma omgivning. Det är inte omgivningen som bestämmer vad du ska uppleva, det är du som influerar omgivningen att återspegla din upplevelse av den.

Efter att ha läst så här långt är jag säker på att följande fråga hänger i luften: måste jag bli en bitch för att få som jag vill? Svaret är nej. Men svaret är lika mycket nej om du frågar: får jag allt jag önskar mig ifall jag är trevlig och väluppfostrad?

Universum lyder inte under vett och etikettlagen, den lyder under attraktionslagen. Det spelar ingen roll om man är en riktig ragata eller världens gulligaste tjej, det är synkroniseringen med ens egna ideal som levererar resultatet. Jag upprepar: du behöver inte förändra din personlighet på något sätt. Vad du däremot måste göra är att respektera den – inte bara i teorin utan även i praktiken.

Säga vad man vill om Exet men en sak kan du inte förneka: hon LÅTER goda saker hända henne. Hon ifrågasätter inte huruvida hon är värdig ett bra liv, hon VET att allt hon önskar är hennes och att hon inte behöver förtjäna rätten till det på något sätt. Hon skulle inte drömma om att bli så distraherad av att snegla på dig och oroa sig över din reaktion att hon tappade fokus på den livsupplevelse hon önskar. Ta exempel!

BEHANDLA DIG SJÄLV SOM DU VILL BLI BEHANDLAD
Självrespekt innebär att du tar dina värderingar på allvar och vägrar kompromissa om saker som är viktiga för dig. Sök aldrig bekräftelse på dina åsikter utanför dig själv. Låt ingen övertyga dig om att deras logik är skarpare och mer korrekt än din. Istället för att försöka passa in i andra människors ramar, bestäm hur DU vill ha det och låt attraktionslagen leverera matchande komponenter till den våglängden.

Ditt enda misstag är att du inte lyssnar på dig själv. Du lyssnar på andra, även när innehållet i deras budskap låter som naglar mot griffeltavla i dina öron.

De flesta skulle säga att dina negativa känslor försöker tala om för dig vilka otrevliga människor du umgås med men det är en misstolkning. Du mår dåligt därför att du vänder bort uppmärksamheten från den du är. Du överger ditt eget vägledningssystem och börjar följa regler som skapats av andra människors vägledningssystem, och när du hamnar på fel ställe anklagar du dem.

I rättvisans namn måste jag hålla med dig om att andra människors reaktioner ibland kan vara minst sagt vilseledande. Därför ska vi nu ta en titt på en mindre känd, men ack så användbar regel:

TOLKA INTE ANDRAS HANDLINGAR GENOM LINSEN AV DINA VÄRDERINGAR
Vet du varför du blir förvirrad av Pojkvännens beteende? Därför att du observerar hans handlingar men förklarar dem utifrån din logik. Jag skulle vilja kommentera följande citat:

Men i så fall undrar jag varför han tog med mig på en weekendresa till sin pappa och hans nya fru. Pappan presenterade mig som sin svärdotter inför alla deras vänner och under middagen diskuterade vi vad våra barn skulle heta!

Era åsikter om otrohet skiljer sig åt som natt och dag. Vad får dig att tro att ni har samma syn på allvaret i att presentera någon för sina föräldrar? Om DU hade presenterat honom för DINA föräldrar hade det betytt att du hade mycket seriösa avsikter. Om HAN presenterar dig för SINA föräldrar betyder det… precis vad som helst. Men utifrån övriga observationer skulle jag tippa på ytterligare en spännande intrig i såpan “Exet & jag”.

Jag är den första att påpeka: det finns inga rätt värderingar och fel värderingar – men det finns olika värderingar. Och olika passar inte ihop. Vilket leder oss till nästa viktiga punkt:

FÖRSÖK INTE GÖRA OM ANDRA MÄNNISKOR
Hur villig är du att ändra dina åsikter om otrohet, könsroller, arbetsmoral etc. och börja leva ditt liv på samma sätt som dessa två människor gör? Av ditt brev att döma ligger entusiasmen precis under fryspunkten. Well, hur goda förutsättningar tror du då att du har ifall du försöker omvända dem till ditt “korrekta” sätt att leva på?

Ingen människa vill bli omgjord. Idén med parförhållanden är inte att tämja eller rida in någon, idén är att fira livet tillsammans med någon vars personlighet och livssyn harmoniserar med ens egen “right out of the box”.

Men nu kommer vi till det riktigt intressanta i din historia. Ibland känner man en enorm dragning till någon som enligt all logik inte alls borde intressera en. Någon som strider mot alla ens principer och gör saker som får en att se rött – samtidigt som man känner sig totalt fascinerad. Sådana personer berör en av en orsak, de är ens själsfränder.

ÄLSKA DINA SJÄLSFRÄNDER
De flesta av oss associerar uttrycket själsfrände med någon man “känner igen” redan vid första ögonkastet. Någon som avslutar ens meningar, skrattar på rätt ställe och tänker i samma banor som man själv. Detta antagande är korrekt men vad många missar är att själsfränder ofta dyker upp i form av ens raka motsats. De människor som skapar de största stormarna i våra liv är också själar vi ingått avtal med innan vi fokuserade en del av vårt medvetande i denna tid & rum -dimension. Deras uppgift kan beskrivas med följande ord:

Jag kommer att vara en katalysator för din utveckling. Mötet med mig hjälper dig skapa nya idéer, nya slutsatser och nya preferenser. Dessa nyheter blir källor till ny glädje, en passion som lockar dig framåt i din ständiga önskan att förverkliga dig själv.

Precis som din personliga tränare på gymmet skapar själsfränder det slags motstånd som behövs för att du ska uppnå önskade resultat. Så här lyder deras arbetsplan:

Jag kommer att vara omöjlig för dig att förändra. Om du vill må bra blir du tvungen att använda ditt fokuseringssinne för att betrakta mig på ett sätt som inte separerar dig från din naturliga frekvens: kärlek. Det här hjälper dig att minnas vem du egentligen är och vilken gränslös makt du har över din upplevelse av livet.

Förstår du vad allt det här innebär? Du har inte “drabbats” av Exet och Pojkvännen, du har förmånen att uppleva något som tvingar dig att skärpa din fokuseringsförmåga – och därmed lära dig att källan till välmående finns inuti dig. I skenet av denna förklaring, kan du känna hur din ilska och besvikelse börjar övergå i uppskattning?

De här underbara människorna (ok, låt oss använda ordet själar om det känns bättre) har dessutom hjälpt dig att skulptera fram en magnifik framtid. Varenda detalj du hatar i den nuvarande situationen skapar sin motsats i den verklighet som väntar på att manifesteras så fort du sliter blicken från felaktigheterna i den nuvarande. Du har skapat ett förhållande med en man som litar på dig och som värdesätter din talang och ambition. Du har skapat ekonomisk stabilitet, omtänksamma vänner och ett harmoniskt hem för dina barn. Du har skapat en version av dig själv som självsäker, avspänd och ompysslad. Och mycket mer!

När du ser Exet (inspirationen till ditt nya ideal) leva denna verklighet blir du irriterad. Men det som gör dig illa till mods är inte hon, det är din uppmärksamhet på att du själv INTE lever så. Hon är endast kontrasten som lyfter fram ditt avstånd till dina egna avsikter. Don’t shoot the messenger. Exet har utfört sin uppgift, hon har hjälpt dig utvecklas. Nu är det din tur, du måste leva upp till den nya standard du själv har skapat. För att göra det måste du släppa taget om situationen som gav upphov till den.

TA TILLBAKA MAKTEN
Det känns som att Exet gör intrång i ditt liv men sanningen är att det är du själv som håller kvar henne där. Du leker “finn fem fel” och är således starkt fokuserad på exakt det du vill slippa se. Det är som om trådarna till ditt humör har blivit fastbundna vid henne, du reagerar varje gång hon rör sig – du är hennes spratteldocka. Varenda gång du lägger märke till och fördömer hennes beteende ÄGER hon dig. Tom. de gånger du “hjälper” henne (genom att utföra arbetsuppgifter som egentligen är hennes och genom att ringa till andra sidan jordklotet för att kolla om hon är ok) gör du det utifrån en önskan om att visa hur mycket överlägsnare (vuxnare, mognare, ädlare, värdigare) människa du är än hon.

Du gör starkt motstånd till det du ogillar utan att inse hur bakvänt det är med tanke på resultatet du önskar dig. När du göder något med din energi, oberoende av om du gör det i uppskattning eller i protest, expanderar det till att ge dig ytterligare bevis på att du har rätt. Attraktionslagen har ingen chans att sammanföra dig med annat än det som matchar din aktuella frekvens.

Det spelar ingen roll hur välgrundade orsaker du har att kritisera någon eller något, när ditt fokus hamnar på negativa saker aktiverar du vibrationen av dem inom dig och orsakar därmed disharmoni med vibrationen av det du önskar, därav obehaget. När det finns en negativ vibration inom dig är du dessutom en matchande komponent till det negativa.

I praktiken innebär det att du endast har två val: ändra attityd till det du iakttar eller vänd bort uppmärksamheten helt.

Alternativ 1: Ändra attityd

“Om man inte ser något negativt i andra kan de inte vara negativa i ens ögon.”

Fokusera på den där känslan som föräldraträffen gav dig och betrakta Pojkvännen endast genom den. Slut en mental fred med Exet. Se perfektionen i hennes livsattityd istället för att känna dig hotad. Zooma ut när detaljerna i deras beteende blir obehagliga och zooma in på de detaljer som bekräftar att de är älskvärda. Om du lyckas är attraktionslagen tvungen att matcha din vibration med likartade manifesteringar. Läs denna guide för mer info.

Ändra även attityd till dig själv! Sluta be om lov, sluta förklara dig inför andra. Informera Pojkvännen om vilken lön du tänker ta ut och vilken semesterresa du förväntar dig i sommar. Umgås med vilka vänner du vill och på vilket sätt du vill. Om han vill vara en del av ditt liv är det hans uppgift att anpassa sig, i annat fall står resten av universum redo att tillgodose dina önskemål.

Alternativ 2: Vänd bort uppmärksamheten

“Det man inte vet om mår man inte illa av.”

Ifall du klarar av att lämna hela grejen bakom dig utan att grubbla på den ytterligare slutar den existera. Kommer du ihåg att den inte störde dig innan du blev medveten om den? Well, det funkar fortfarande. Läs denna guide för mer info.

Om du undrar vad jag skulle göra…

Som jag redan nämnde, jag ÄLSKAR din fråga! :) Både Exet och Pojkvännen har inspirerat mig enormt, trots att jag bara fått uppleva dem genom din berättelse. That being said, goda lärare förtjänar vår kärlek och respekt – men passar bättre i klassrummet än hemma i sängen. När jag stöter på människor av det här slaget brukar jag ta ett steg tillbaka, så långt det behövs för att kunna beundra dem utan att bli dammig av skiten de rör upp omkring sig.

Så fort jag skapat ett geografiskt avstånd till någon är det väldigt enkelt för mig att glömma allt utom det goda. Och de tabbar jag fortfarande minns, dem skrattar jag åt. Och använder i undervisningssyfte. ;) Det här är något som funkar för mig, vad som funkar för dig kan bara du ta reda på. Följ känslan av lättnad och glädje, då kan du inte hamna fel oberoende av vad du väljer.

Jag hoppas att min analys gav dig nya infallsvinklar och idéer till hur du ska gå vidare. Lycka till med allt & var väldigt snäll mot dig själv. Du vet varför. :)

16 comments
 1. Jag tror du har överträffat dig själv, i svaret på denna läsarfråga :) Jag är grymt imponerad!!
  Verkligen inspirerande, även om jag har full förståelse för att brevskrivaren inte känner så just nu…
  Jag fick själv en del aha-upplevelser, även om mina erfarenheter inte är i närheten av att vara så komplicerade som den här.

 2. Tack! Extrema situationer har en tendens att ge de skarpaste insikterna. Jag blev kär i den här frågan så fort våra blickar möttes. Sååå coola kontraster!

  Enligt tackmejlet jag fick av brevskrivaren är flaggan i topp och framtiden ser minst sagt lovande ut. :-)

 3. Jag älskar både frågan och svaret! Fantastiskt :-) Och jag bara älskar dina formuleringar, Irina! Jag blev också inspirerad av att läsa detta trots att jag inte befinner mig i någon liknande situation.

 4. Det är faktiskt formuleringarna som gör att läsarfrågorna tar så lång tid att besvara som de gör. Men hur kan jag avstå när jag får så trevlig feedback som din? Tusen tack! :-)

 5. Men herregud, man blir ju alldeles matt bara av att läsa frågan… ;) Utmärkt skrivet! Hoppas hon fixar det för sig asap.

 6. She will. :-)

  Damn, önskar att du var här nu! Försöker sätta fast lösögonfransar…

 7. P.S. Innan du sätter fast dem – kolla att de inte är för långa för dina ögon (längre än fransraden). Om du måste förkorta dem – klipp en bit från den ända där fransarna är längre, det ser naturligare ut!

 8. Heidi: Thanks, you’re an angel! Hade för bråttom i kväll så fejkfransarna fick stanna hemma. Pumpade i stället upp volymen på mina egna (som tack och lov är rätt maffiga de också) och kände mig mer än nöjd med resultatet. Den nya eyelinern från Face Stockholm är superbra btw!

  Viveka: Tack! Lovar att jag alltid utför experiment på mig själv innan jag rekommenderar humörhöjning för er andra. ;-)

 9. Måste säga att jag är imponerad över hur diplomatisk du är och klok… När jag läste frågan, så blev jag rasande. Jag hade nog bara skrivit – “lämna honom för sjutsingen, vad väntar du på!” Men måste medge att ditt svar var mer professionell ;-)

 10. Det man måste lämna är frekvensen som matchas av såna här upplevelser. Att lämna någon annan utan att justera sin egen attityd och sin självkänsla leder bara till att man råkar ut för samma situation om och om igen. Different places, different faces – men exakt samma problem, därför att man fortfarande har sig själv med sig vart man än går. Man kan inte vara full av motstånd till något utan att dra det till sig gång på gång, att hitta ett annat fokuseringssätt är enda lösningen.

  Därför ägnar jag inte speciellt mycket tid åt att kommentera andra människors handlingar, de är irrelevanta. Så fort man tar kontrollen över sig själv ordnar resten sig automatiskt.

 11. Auch, ytterliggare ett klokt och helt riktigt svar, jag tar av mig hatten och bugar. Du är enastående! Stor kram!

 12. Mina bloggläsare är värda det bästa som går att krama ur hjärnan. :-) Hugs!

 13. Hej!
  Ville bara säga att jag har börjat läsa dina blogginlägg och de är helt fantastiska! På bara fem dagar har jag lyckats vända från total ångest till otrolig livsglädje! Jag är så hög på livet! Det du skriver stämmer så bra och har hjälpt mig något enormt. Omfokusering och rätt inställning är verkligen allt!

 14. Hej & varmt välkommen hit. Vilken härlig feedback! Dina rader ger en lyckokick på precis rätt ställe. Tusen tack för att du delar med dig av smajlet! :-) Önskar dig ett riktigt gott nytt år med många trevliga överraskningar.

Comments are closed.