Sjukdomar: vad är de och hur försvinner de?

Sanna: Hej Irina! Jag har läst lite på din blogg om hälsa och om oro. Jag har nyligen fått diagnosen endometrios som är så kallat obotligt. Min fråga till dig är: tror du att man kan tillfriskna från även obotliga åkommor, utan behandlingar? För endometrios finns enbart smärtlindring + hormonbehandling och jag vet inte om jag är så sugen på just hormoner då det kan ge biverkningar. Känner mig orolig för hur jag ska göra (eller ska jag rent av inte gör något alls??) Ska träffa en läkare på måndag och diskutera ev. behandling.

Har du tips på hur jag ska tänka och bemöta läkaren och hennes funderingar (råd och statistik)? Ska jag bara släppa taget och försöka tänka på annat och hoppas att ett mirakel sker och att jag faktiskt blir frisk (trots att det enligt läkarna inte går). Jag har hittat en tjej på nätet som tillfrisknade från samma sjukdom genom att skifta tankar och livsstil och läkaren nämnde förra gången vi sågs, att ”denna sjukdom kan komma och gå för att sedan blossa upp igen”, det måste väl innebära att de kan försvinna helt, hoppas jag ju ändå… Tack för en underbar blogg!

Svar: Huruvida du äter medicin eller inte är mindre viktigt, det viktiga är att det val du gör KÄNNS bra för dig. Följande två alternativ kommer inte att funka:

 • Du tar medicinen men är orolig för din hälsa.
 • Du låter bli medicinen men är orolig för din hälsa.

:: Läs resten av den här guiden i min bok #attraktionslagen. Du hittar den här. ::

Du har väl inte missat mina två böcker som förklarar attraktionslagen från grunden? Besök attraktionslagen.info och ladda ner första kapitlet gratis!

Attraktionslagen förklarad enkelt. Hur man attraherar kärlek, pengar och hälsa.
11 kommentarer
 1. Well said..!
  Som vanligt blir jag grymt imponerad över dina kloka och klockrena förklaringar!!!

  Hugs och ha en jättefin helg! ♥
  Mia

 2. Tack Irina för denna guide. Känns skönt att höra när man inte mår så bra eftersom det får en att må bättre.

  Jag har funderat lite på det här med sjukdomar och kvantfysik och undrar lite hur det kom sig att Jerry Hicks gick bort utav cancer? Han, om någon, borde ju veta detta men det kanske var livets gång? Vad tror du hände där?

 3. Mia: Tack! :-) Hugs tillbaka.

  Karin: Glöm inte bort att Jerry var ”frågeställaren”, den som inspirerade fram Abrahams svar. Hans nyfikenhet och drive hade till stor det att göra med att han sen unga år varit ”den vite riddaren” som ville rädda världen trots att han rent intellektuellt förstod Abrahams budskap om att det varken var hans uppgift eller att världen ens är trasig och behöver lagas överhuvudtaget. Men han pushade ändå rätt hårt mot läkarkåren för att de skulle satsa mer på att behandla roten till sjukdomar i stället för att bara bedöva symptomen. Bl. a. cancer var ett ämne han ofta diskuterade och debatterade med topparna inom medicin i sina välmenande försök att bidra till en bättre framtid.

  Och så har vi Esther, inte Abraham-Esther, utan Esther. Trots alla åren som Abrahams ”simultantolk” hade hon ändå alltid varit jätterädd för att förlora sin älskade Jerry. Abraham berättade redan för flera år sen hur upprörd och skräckslagen hon blev när han hade skadat benet och hur hon rullade fram skräckscenarion om sättet hans far hade dött på.

  Poängen är att vi alla, även då vi förstår hur universum funkar i teorin, är fysiskt fokuserade medvetanden med förmågan att både uppfatta och haka upp oss på kontrast. Och attraktionslagen funkar klockrent på samma sätt som gravitationslagen: det man ägnar uppmärksamhet åt blir större och spelar ut sig i ens verklighet. Inga undantag. Esther hade inte ”släppt” Jerry utan en mycket ”god” orsak. Och Jerry lät sig, förutom det jag nämnde ovan, även influeras av hennes rädsla och släppte därför inte taget om sitt fysiska liv förrän det blev tillräckligt obekvämt. Path of least resistance.

  (Abraham fick såklart den här frågan under ett seminarium tidigare i år och jag gillade verkligen svaret. Både utförligt och logiskt as usual.)

 4. Förra året hade vi besök av ett par tvillingbröder från USA, vilka både var starka anhängare av law of attraction -tankesättet. Härliga typer, förstås. :)

  Senare kom det upp information på facebook om att en av dem insjuknat i en allvarlig form av cancer, som spridit sig överallt i hans kropp. Folk som känner till saken sade att han knappast kommer att klara sig. Bröderna bad om hjälp via nätet, samlade in pengar och fick på köpet en massa positiv energi av folk runtom i världen, som de träffat på sina utbildningsresor.

  Som det nu ser ut, har cancern så gott som försvunnit från hans kropp. Jag är inte överraskad. :)

 5. Jag är ganska ny på detta område. Men det känns så himla rätt !! jag blir glad varje gång jag läser nåt som du skrivit ! Ha en härlig helg !

 6. Hej! Jag har en fråga i ämnet om sjukdomar som kanske du Irina, eller någon annan kan klargöra. Jag vill gärna tro att man kan tillfriskna från sjukdomar själv, men hur är det möjligt att Jerry Hicks dog av cancer? Där hade han ju liksom ”chansen” att visa att LOA verkligen fungerar. Han borde ju leva som han lär. Eller, tänker jag fel? Jag får inte riktigt ihop det…

 7. Tips ang. Placebo! effekter :)
  Såg vetenskapens värld igår, och nu börjar det dyka upp alltmer vetenskapligt starkt stöd för utbredningen av placebo effekter. Kom på mig själv med att vara helt paralyserad och lite smått chockad av vad de berättade, och då är förväntanseffekter inte nåt jag tror lågt om :) Men att kroppen kan gå så långt som att stänga ner funktioner och nästan dö till följd av ett självmordsförsök av sockerpiller…. ;) Spännande detta kan jag bara säga! Och spännande hur denna kunskap kommer förvaltas i framtiden i samhället och i vården.

  Tips för dig och alla intresserade på ämnet, för er likt mig som gillar att mysa ner sig inomhus i detta blåsiga höstrusk med en god kopp te och några goda chokladbitar och bara få bli hänförd av intressant ny kunskap. Just lovely! Tror jag måste göra detta till en återkommande aktivitet <3

  Avsnittet finns nog på svtplay nu, från 28/10 alltså, ungefär första halvtimmen :)

Kommentarer har stängts av.