Hur kan man vara ytlig om man är djup?

Ann-Mari: Hej härliga du! jag skriver för första gången här, och jag har läst så mycket av ditt underbara sätt och förhålla dig till livet. Men jag har lite svårt och förstå vissa saker (precis som du vill veta varför o hur) med dig, för mig så är du en stor kontrast till allt du ger ut om attraktionslagen o hur du så ”enkelt” kan vara så djup och ha svar på livets ”problem” på ett UNDERBART sätt. för det är så självklart att ta till sig. du slår hammaren i huvet på mig i alla fall. och har hjälpt mig att förstå mig själv ta makten över mitt liv etc. Kontrasten ligger i att du för mig upplevs ytlig samtidigt.. med mode, skönhet..vad som ligger i tiden mm… ha ha ha det är ju inget fel med det men det verkar så meningslöst med den ytligheten när du har skatten inom dig, och har allt det där dom flesta söker. Jag vet inte om jag försöker få nån helhetsbild av dig som blir knas i mitt huvud. Du finns verkligen 100% inom alla områden. Jag menar det att har man funnit sig själv och känner meningen med sin existens som du, så varför bryr man sig så mycket om det yttre då?

Svar: Därför att mitt ”själv” är fokuserat i den fysiska dimensionen och för att meningen med ens existens är glädje, vilket i denna dimension även tar sig uttryck i ytliga (= materiella) symboler. Till exempel pixlar. :) Och Chanelväskor.

”…det verkar så meningslöst med den ytligheten när du har skatten inom dig”.

När man har skatten inom sig (vilket vi alla har) och är medveten om den, då är det omöjligt att inte finna den även utanför sig själv.

:: Läs resten av den här guiden i min bok #attraktionslagen. Du hittar den här. ::

Du har väl inte missat mina två böcker som förklarar attraktionslagen från grunden? Besök attraktionslagen.info och ladda ner första kapitlet gratis!

Attraktionslagen förklarad enkelt. Hur man attraherar kärlek, pengar och hälsa.
27 kommentarer
 1. Wow. Jag har just gjort min morgonyoga, krupit upp med en chai latte i soffan och tycker att livet denna fredag morgon är alldeles underbart :))
  Tar min padda i knät och läser din eminenta guide som harmonierar 100%-igt hur jag mår just nu ;)

  *** Irina, you rock ***

  Lots of smileys and hugs ;))
  Mia

 2. Det här blev även min morgonlektyr – gav mig en så mycket bättre start än dagstidningen ;)
  Tack!

 3. Tack! Jag har väntat på ett sånt här inlägg och nu kom det! Jag får en rysning av det du skriver.Det är så mycket som flyter nu och jag blir riktigt känslosam när jag tänker på att det är så här jag vill ha det så ofta som möjligt. Ha en super trevlig helg! Kram

 4. Du är fantastisk!(vilket du alltid får höra efter guiderna, ha ha)

  Jag undrar när människor som man verkligen vill ska svara eller höra av sig inte gör det. Vad är det man ska lära sig eller hur ska man tänka då? Detta återkommer till mig om och om igen och då blir impulsen så stark när jag vet att det egentligen inte spelar någon roll. När ska man ge och när ska man inte ge till andra? Uppskattning, höra av sig, komplimanger o.s.v. Har ofta märkt att den kombinationen är svår. Fredagskramar!!! =)

 5. Hej,
  läste ditt upplysande alster imorse och lyckades vända en pest-dag till en mycket bra dag. Enbart läsandet verkar ha fixat en del svårigheter! Problemet för min del är att hålla FOKUS och inte falla in i gamla uppkörda spår. Ska nu satsa kommande helg på just Fokus och ignorera den ”negativa kören”. Blir spännande…..

  Ha en underbar helg för det tänker jag ha!! ; ))

 6. Du ger ytligheten ett anikte !!! Tack för ditt svar det har bara varit berikande och underbart o läsa. Jag tror att man på något inlärt sätt har uppfattningen att man är antingen djup eller ytlig, dvs är man ytlig så är det som någon kompensation för bristen av självkänsla, ett sökande om vem man är, behov av yttre bekräftelse osv. Är man djup så är man ”nöjd” med det och behöver inte det ”ytliga” livet i form av glitter o, kroppsfixering, snygga skor osv. Man kan ha sin bikini på stranden sen 70-talet och se ut som 50 när man egentligen är 34. Som om man måste välja sida !!! Du är unik Irina att kunna behärska helheten på ett korrekt sätt måste jag säga då. Du är ytlig på ett sant sätt och din känsla bakom är förlängningen av DIG. Det är nog få förunnat att leva sitt liv som du. Dina pilar bekräftar ju att man kan ju vara ytlig på ett djupt och naturligt sätt ha ha. Det beror på känslan bakom som du säger. Då är det ju faktiskt jätteskönt., Du djupa ensamvarg bland alla sökande människor. Men allt ”patetiskt” omkring oss gör du säkert till guld bara för att du är Irina :)

  kram

 7. Irina, Irina. Alltså, hur bra får man vara? Ibland när jag läst dina inlägg sitter jag som en fågelholk, stum av beundran. Du är så klok, smart, vis, witty, välformulerad ok – jag kunde fortsätta for ever. OCH som om det inte var nog har du en fantastiskt tjusig ”presentförpackning”. Hur är det man brukar säga? Gud måste ha haft en bra dag när han skapade dig! Sluta aldrig blogga. Lova.

 8. Underbart! Din blogg ger mig glädje, igenkänning och en spark i baken ibland när jag behöver det.Förtsätt njuta!

 9. Irina!! du är helt fantastiskt makalös på att förklara allt på ett lättförståligt sätt.Du får mej,som själv som tycker att jag förstår LOA väldigt bra men har svårare att uttrycka det i skrift,att förundras och glädjas i hur lätt du klär alla dina visa tankar i ord.Det var ett tag sedan jag var in och läste din blogg nu men jag är glad att jag tittade in i dag för den är såå bra =)))
  Kram

 10. Hej Irina!

  Jag har en fråga gällande en tokig släkting som jag hoppas/önskar kunna få lite feedback på utifrån attraktionslagen. Hon är 10 år yngre än mig och är kusin till mig. Då vi var yngre umgickas vi en hel del och hade en relativt fin relation, hon såg nog mig lite som en storasyster. Nu då vi blivit äldre har det framgått att hennes pappa haft alkoholproblem större delen av hennes uppväxt vilket resulterat i att han varit frånvarande som far och inte gett henne den uppmärksamheten och bekräftelsen som hon behövt. Hennes mamma har heller inte mått bra av situationen men heller inte kunnat sätta stopp för problemen utan det hela fortlöpte under större delen av min kusins uppväxt. Sen ledde det ena till det andra och det framgick att han hade problem med alkoholen så idag är han nykter alkoholist vilket givetvis är väldigt bra och strongt gjort av honom, dock kan de fortfarande inte prata särskilt mycket om detta i hennes familj vilket resulterat i att hon sökt mycket stöd i min familj istället. Inledningsvis tyckte jag inte detta var några större problem då jag förstod att hon haft det tufft.. men nu har det gått 2 år .. och hon har fortfarande väldigt stort behov av min famij. Detta visar sig genom att hon ofta är hemma hos oss, har oerhört stort behov av att prata om sig själv och behov av att bli påtankad med energi, hon kommer även regelbundet med små presenter till mina föräldrar och det känns peiodvis som att hon vill
  ” flytta in i våran familj och ta min plats”. Jag känner också periodvis att hon ser mig som någon form av hot eller att hon är avundsjuk på mig för att jag har en familj och ett stöd på ett sätt som inte hon har.

  Inledningsvis försökte jag vara den barhärtiga samariten och acceptera att hon haft det svårt.. och detta ledde till att jag gav henne utrymme och space.. men i och med att detta nu pågått i två år är mitt tålamod slut. Jag känner att hon är hemma hos mina föräldrar nästan var enda gång jag är hemma, hon tar plats och breder ut sig, hon har ingen självinsikt och varje gång jag är hemma hos mina föräldrar blir jag bara på dåligt humör och det blir bråk mellan mina föräldrar och mig. Detta då jag tydliggjort för mamma att jag mår dåligt av situationen och att jag tycker det gått till överdrift. MIn mor och min far kan till viss del se problemet men de finner det givetvis inte lika jobbigt som jag… detta tror jag också beror på att de inte berörs lika starkt av det. De tycker istället att detta är en sak mellan mig och min kusin och att de är något vi ska reda upp. Jag har försökt att prata med min kusin om problemet i anlsutning till att det började uppstå.. men hon har oerhört svårt att se utanför sig sig själv och kan inte se att hon kanske går över andras gränser.

  Jag har försökt att tänka på detta utifrån attraktionslagen genom att hålla mig ifrån henne och fokusera på annat.. samtidigt kan jag känna frustration över att jag måste hålla mig borta från mitt ” eget / mina föräldrars hem” bara för att hon är där och tar plats och jag mår dåligt av det. Jag vill ju kunna vara hemma i mina föräldrars hem och trivas, precis som jag gjorde förr.. men nu känner jag att hon jagat mig ur mitt eget hem…och att nästan hon ” tagit över´” dotter rollen.

  Jag vet inte hur sjutton jag ska tänka i denna situation.. känner att jag behöver alla goda råd jag kan få.

  Tackar dig det varmaste på förhand!

 11. Awww, ni är ju bara för underbara. :-) Tack så hemskt mycket för allt ni har skrivit, varenda en av er! Och tack för att NI är min inspiration. ♥

  G och Nina: Jag lägger till era frågor i mitt ”frågearkiv” så att innehållet i framtida guider ska omfatta även de ämnen ni tar upp.

 12. Aaaah ser jag fram emot… Älskar dina härliga frågesvar!

  Men kan du säga lite generellt hur jag ska göra i sådana situationer… Är lite akut haha :-)

  Stor kram i det mysiga höstrusket :-)

 13. Hej Irina!

  Jag har tagit en titt på din 101 guide och på din blogg. Jag har sedan jag var 16 experimenterat med attraktionslagen men först nu vid 18 års ålder har jag förstått alla delar och den sanna innebörden. Det är nu alla mirakel har börjat ske; min akne har magiskt försvunnit (jag har tidigare provat massa mediciner som inte funkad), jag växer flera cm varje månad, jag får mer muskler, och jag mår alltid bra. Jag vill bara säga att det är bra att såna som du finns så att fler kan få uppleva det de verkligen vill. Jag vet hur det är att sträcka efter sina drömmar och inte få tag på dem. I själva verket får vi inte dem för att vi gör upp en illusion där vi bestämmer att specifika saker ska vara svåra.

  Jag vill dela med mig av mina knep som jag använt för att förverkliga mina drömmar.

  1) Att vara tacksam. Att be till sin gud eller om man är ateist blunda en stund och berätta för sig själv hur tacksam man är för sin familj, vänner, sitt liv men framför allt sig själv. Jag brukar göra detta när jag mediterar. Att resonera med kärlek är det främsta man kan göra för att rensa bort allt ”blockage” som saktar ner manifestation.

  2) Att vara förlåtande. Återigen måste man vara kärleksfull. Det är först när ni kan förlåta era ex, föräldrar, osv som ni kommer att märka hur mycket bättre ni mår och hur snabbt ni manifesterar era viljor.

  3) Var alltid glad. Hitta musik som framkallar glädje, gör sånt du tycker är kul. Se på dig själv i spegeln och le och betrakta hur bra du mår!

  4) SLÄPP TAGET. Detta är extremt viktigt. Om du försöker attrahera något måste du önska det men kunna acceptera att inte leva med det. Som det står på många engelska sidor, ”Want it, but know that you don’t need it”. Genom att klänga vid något eller fästa sig viberar du rädsla, och du kommer inte uppnå dina drömmar. Detta gäller SPECIELLT om du vill attrahera ett EX. Man skickar vibrationer av kärlek men genom att släppa taget undviker du att sända känslor av rädsla och desperation. Mitt favoritcitat förklarar allt; ”Let go and let God.”

  5) Meditation! Lär er visualisera. Jag hade svårt med detta först, men varje dag blundade jag och bara föreställde mig massa saker. Dagdrömde om man vill säga det så. Efter en kort tid blev jag bra på att föreställa mig saker och började meditera aktivt (jag använde mig av metoderna som anges av The Silva Method).

  Jag önskar er alla mycket kärlek och visdom. Må era välsinnade drömmar bli sanna.

 14. G;
  Jag har tyvärr ingen blogg. Kanske får starta en i framtiden! Men jag känner att jag har massvis med tips och sånt som jag borde dela med mig av i kommande tider!


  Jag undrar när människor som man verkligen vill ska svara eller höra av sig inte gör det. Vad är det man ska lära sig eller hur ska man tänka då? Detta återkommer till mig om och om igen och då blir impulsen så stark när jag vet att det egentligen inte spelar någon roll. När ska man ge och när ska man inte ge till andra? Uppskattning, höra av sig, komplimanger o.s.v. Har ofta märkt att den kombinationen är svår. Fredagskramar!!! =)

  Känns som om du vill få in en person i ditt liv. Och om du fortsätter som du gör nu så kommer personen i fråga inte attraheras tillbaka. Varför? Jo, titta på det jag skrev innan. Det är två grejer du måste fixa. Jag har själv vart i en liknande situation.

  1) Önska djupt inom dig att du vill ha denna person igen i ditt liv. Se framför dig att ni håller varann i handen, kramas, osv. Sen, släpp taget. TÄNK INTE mer på det. Du kan önska och visualisera då och då, men sitt inte och tänk på det hela tiden. För visst blir man rädd och ångerfull när man tänker för mycket? Tänk om han/hon inte gillar mig längre. Tänk om.. bla bla bla, och där har vi redan förstört det för oss! Så, vet med dig själv att du vill ha denna personen, men var redo att acceptera att det inte blir så. Let go and let the universe do it’s magic! :) Om det är menat att det är ni så blir det ni. Släpp taget och lita på att det du vill ha kommer till dig, men bli inte besatt för då blockar du framsteg! :)

  2) Lev ditt liv. Ha så kul du kan. Dra ut, träffa andra människor! Du kommer att utrstråla en sån otrolig livsglädje och energi, att den andra personen kommer dras till dig mer. Jag märker att mina gamla fling och ex alltid hör av sig när jag mår som bäst och är ute och har så mycket kul jag kan! Om det nu gäller ett förhållande så kan du även träffa nya killar/tjejer! Det spelar ingen roll. Visa att du har ett liv även utan den andra personen.

  Bortsett från attraktionslagen så gäller detta jag sagt även med vanlig psykologi. Tro mig, om du släpper taget, och har kul så kommer du utstråla en oemotståndlig personlighet.

  Följ dessa steg och du kommer märka att en viss person plötsligt vill träffa dig. ;)

  Om det är så att du inte är ute efter mer än att en viss person ska höra av sig, så tycker jag att du ska fokusera på vad du verkligen vill. Att fokusera på att en person ska skriva är som att drömma om 5 % av slutresultatet. Om jag drömmer om en ny bil så ska jag ju se det framför mig. Hur jag kör i den, hur jag njuter av mitt nya fordon. Jag ska ju inte fokusera på den dagen då jag jobbar för att tjäna pengar till fordonet, eller hur? Så tänk inte på hur du ska göra nästa steg, eller att du vill att ni ska kramas eller kyssas eller vad saken nu gäller. Se och önska dig det färdiga resultatet. Vad det än är. Var ärlig med dig själv! :)

  Jag hoppas och vet att du kommer klara av att nå ditt mål! Skriv igen om du undrar något! Lycka och kärlek,

  J

 15. G: Ser ut som att allting ordnat sig i min frånvaro. ;-)

  J: Tack, vad kul att ”Introduktion till universum” ledde dig hit till bloggen. Välkommen! :-)

 16. Åh vad bra! Dina guider är ALLTID bra, men den här var något extra! :) Har jag sagt att jag älskar din blogg?

  Angående det här med att shoppingen kan vara en handling inspirerad av glädje kom jag att tänka på något program på Kunskapskanalen eller i Vetenskapens värld jag såg för några år sen där två tvillingsystrar fick se på varsin film – en sorglig och en rolig. Sen fick de gå ut och shoppa. Systern som sett den sorgliga filmen köpte inget alls medan den andra som sett den roliga filmen köpte massor. Jag vet att en del shoppar för att muntra upp sig, men hur mycket jag än vill ha något kan jag bara inte köpa det om jag är nere. För jag är ju inte inställd på det, och då kan jag inte ta emot det, trots att jag står där med pengar i fickan och varan mitt framför näsan på mig.

 17. Irina och Johannes:

  Hm… Känner att jag behöver en guide för känns inte som fått svar på min fråga. Hoppas på en guide i fortsättningen om du inte vill ge svar här i kommentarsfältet Irina!

  Happy day to all of you!

 18. Jenny: Awww, tack! :-) Jag har också varit med om det där med att inget duger… är man inte på humör så är man inte. Shopping kräver inspiration precis som allt annat.

  G: Kommer garanterat fler guider i framtiden men inte förrän på nästa års sida.

 19. Ny kraft Irina efter en ny guide !! Jag har redan skrivit kommentar på ditt svar om ytlighet, väldigt berikande för mig att läsa säger jag återigen, ytligheten som man vill manifestera från sitt inre beror såklart på vem man är , o i vilken ålder man är i! kan jag tänka mig. . Jag kan inte låta bli o kommentera alla dina kommentarer efteråt det blir sådan rekyleffekt efteråt i alla möjliga former. Jag MÅSTE reagera på det ! ”Nya inspirerade bloggare” som vill visa sig o marknadsföra sig på din Irinas bekostnad, ”MAN KAN SJÄLV JU” , eller dom som kopierar material från dig och använder dom i ett syfte som bara blir …Error..Hon kanske vill bli hårfrisörska istället ? ha ha, ja där kan man kopiera vilka frisyrer som helst. Eller alla som får mersmak i sin frustation…..o frågar ännu mer !…helst igår ! Alla har vi våra skäl till att skriva. Jag ville nog bara dela MIN åsikt om ditt fina sätt att dela med dig din kreativitet, för hur många latte har det druckits när du komponerade din senaste guide?, tusentals tankar som farit i ditt huvud som ska passa dig framförallt !! men även att du alltid måste ta hänsyn till alla dina läsare så att dom berörs ! Det är verkligen en konst, som är mer värt än alla chanelväskor o allt vad senaste mascaran heter ! (jag respekterar allt det du tycker men är lite ointresserad själv så därför säger jag så) Jag tänker på din resa mer än ditt mål därför skriver jag detta, för dom som bara ”glufsar” i sig ditt resultat. som föder ännu mer behov…..men det är väl så när man är som DU ha ha !
  kram på dig o dina fysiska manifestationer . Jag själv är i perioden ” jag har gjort allt o det är bara o vänta tills universum leverar o jag ska bara vänta o släppa taget, så märker jag NÄR det händer”

 20. Djup —- > Ytlighet, skulle gärna vilja ta ett exempel med Ingenjören som tog jobb som städare. om nu ingenjören står för onekligen mycket kunskap om sin värld runt omkring sig jämfört med många andra människor, o är en biff på arbetsmarknaden ! plus en stor kunskap om sig själv ( för att kunna klara av en sådan utbildning)….men som ändå söker sig till en ”enkel tillvaro” utan komplicerade uppgifter och bara vill städa ! och finner det simpla o enkla så rogivande o meningsfullt ! E man runt ett buffebord så kan man ju välja precis vad man vill ha ! O det kanske inte är oxfilen !
  Vem städar bäst? den som valt yrket eller den som tog jobbet för det fanns inga alternati? Känslan bakom det man gör alltså !

  Kram

 21. Jag älskar när man läser en guide som man absolut inte trodde skulle innehålla ett budskap med ett råd man behöver… :) Underbart! Tack!

  Hoppas du njuter av sommaren. Kram

Kommentarer har stängts av.