Önskelistor – varför de funkar och inte funkar

Min absoluta favoritgrej med att driva den här bloggen är alla succéhistorier mina underbara läsare skickar som feedback. Idag hittade jag följande i inboxen:

Hej Irina, jag bara måste komma med nästa rapport! Det här är så sjukt så jag fattar det knappt själv! Såhär skrev jag ned en önskan:

”Jag önskar mig välbetalda, stimulerande och flexibla arbetsuppgifter, mitt drömjobb. Jag vill längta till jobbet varje morgon och söndagkväll, jag vill åka från jobbet med känslan av att vara energifylld och lycklig och helt enkelt grym på det jag gör! Det här jobbet tar mig till min fulla potential på ett lustfyllt, spännande och roligt sätt. Arbetsplatsen är på perfekt cykelavstånd hemifrån och jag får arbeta hemifrån om jag vill det. Dessutom har jag flexibla arbetstider som jag styr själv. Jag väljer att manifestera det här i mitt liv NU. Jag accepterar det här eller bättre!” Och: ”Jag önskar mig betald utbildning, som gör mig till den bästa på mitt drömjobb. Jag väljer att manifestera det här i mitt liv NU. Jag accepterar mitt drömjobb, eller bättre!”

Ovanstående skrev jag någon gång i februari i år. Följande har hänt:

Jag hittade en annons där de sökte lärare till Universitetet, inom det ämnesområde som jag jobbar med. De flesta tjänster på universitetet lockar flera hundra sökande och det var inte ens säkert att jag skulle vara behörig att söka, eftersom jag aldrig slutförde mitt examensarbete, dvs inte har examen. Väl medveten om detta slängde jag ändå in en ansökan, som tyvärr gick iväg först ett par minuter efter att ansökningstiden gick ut. Sedan tänkte jag inte mer på det.

Nån vecka senare ringer de och vill ha mig på intervju(!). Dels hade de hunnit förlänga ansökningstiden innan min ansökan gick iväg, så den var inte sen trots allt. Dessutom är jag den enda sökande som är intressant för tjänsten!! Efter intervjun är de redo att anställa mig på stående fot. Jag kände mig överrumplad och inte helt redo, så jag slängde in ett löneanspråk som kändes som en fantasisumma, nästan i hopp om att de skulle tacka nej. MEN DET GJORDE DE INTE! Nu har jag alltså följande erbjudande:

Jag kommer att få
– en fast anställning med en lön som är åtskilliga tusenlappar högre än det jag har idag,
– fri flextid
– får jobba hemifrån om jag vill det (förutom de timmar jag undervisar, och det är bara 7-8 timmar i veckan),
– lagom cykelavstånd till jobbet,
– en vecka mer semester än jag har nu,
– slutföra mitt examensarbete på betald arbetstid och får dessutom lönen höjd med ytterligare 1000 kr när jag slutfört exjobbet. Som grädde på det moset så har min gamla handledare från Universitetet hört av sig och erbjöd sig självmant att fortsätta handleda mig igenom exjobbet!

DESSUTOM har jag fått gå en utbildning på mitt gamla jobb som är värd ca 40 000 kr, under betald arbetstid, som gör att jag har den högsta behörigheten inom området.

Allt det här är alltså nästan ordagrant ur min ”LOA-kravspecifikation”, till och med bättre än jag kunnat föreställa mig. :) Det som ännu inte är uppfyllt är sådant som inte kan infrias förrän jag väl börjat jobbet. När jag gjorde den här önskningen så gjorde jag precis som man ska: jag önskade mig, såg det framför mig och sedan glömde jag faktiskt bort det! Och sedan bara kom allt till mig. Puh!

Ha det bra i vårsolen och hoppas du också känner hur magiskt underbart livet är att leva!

Svar: Oh yes, jag har definitivt märkt hur magiskt livet är. Och det ligger en och annan lista bakom mina ”mirakel” också. Tusen tack för ditt fantastiska brev! Loved it! :)

Med risk för att aldrig bli trodd igen när jag säger att jag inte skriver LOA-guider längre vill jag ändå förtydliga en sak för er som är nya här och precis börjat leka med attraktionslagen: att skriva en önskelista är INTE vad som skapar ens önskade verklighet.

:: Läs resten av den här guiden i min bok #attraktionslagen. Du hittar den här. ::

Du har väl inte missat mina två böcker som förklarar attraktionslagen från grunden? Besök attraktionslagen.info och ladda ner första kapitlet gratis!

Attraktionslagen förklarad enkelt. Hur man attraherar kärlek, pengar och hälsa.
6 kommentarer
 1. Åh, måste få berätta! På sistone har LOA visat sig på sådana klockrena sätt i mitt liv att jag inte kan låta bli att le:

  Dejtade en kompis som jag blev kär i, men som inte klarade av att ta steget. Och är det lite lätt är det inte rätt, insåg jag bittert, fortfarande rätt arg över att det inte ska bli den här fantastiska varelsen och jag.

  Trots en del tårar så hyser jag den starka övertygelsen om att det alltid står något bättre runt hörnet (vilket gång på gång också visar sig. Så klart!), och bestämde mig för att jag tänkte älska allt fint med honom oavsett om det är besvarat eller inte. Så jag valde att uppskatta allt som är fantastiskt med honom och sedan önska mig någon som också har allt det han ändå saknar för att vara perfekt. Hade också en otroligt stark och detaljerad bild av hur vår första kyss skulle vara, som jag i processen bara fick släppa.

  Så stod det still i två månader.

  Men i morgon ska jag på femte dejten med en så dreamy kille att jag tror jag håller på att smälla av! Och blir det inte han och jag för alltid, för att jag ska få någon som uppfyller de smådetaljer den här inte gör, så är någon superman på gång. Och sådant kan man ju leva med!

  Och ni kan säkert gissa hur det blev med första kyssen! Matchade visionen på 10 punkter av 10!

  Är så sväva-på-moln-lycklig just nu att jag har en feeling av att jag bara kommer råka manifestera någon förbättring på något annat plan i mitt liv!

  Tack för tipset om Deliberate Receiving också! Har gjort saknaden efter uppdateringar här lite mer uthärdlig! ;)

  Hugs!

 2. Wiiiiiiiiiiiiii!!!! Förlåt noicet men det är mitt vårtjut av glädje för du är tillbaka! Har sagt det förut men finns ingen bloggare som jag läser hellre än dig. (Hoppas att du inte har så bra koll på google analytics, besöksstatistiken plus IP-nummer och ser att jag loggat in typ varje dag sedan du tog semester för att se om något kul har hänt. Jasså det har du?!! Kunde tro det, hehe. Nåväl, ´m not much of a stalker, but … have been missing you a lot! :) Allt gott // T

 3. Awwwww… med då har vi ju stalkat varandra! :D Jag saknar mina bäst-i-hela-världen läsare precis lika mycket när jag håller bloggsemester och brukar i svaga stunder sitta och titta på statistiken. Känner mig närmare er då. Ja, det är patetiskt. Men på ett förtjusande gulligt vis, eller hur? :)

 4. Du har en jättebra blogg. Kan du kopiera in fler texter som folk har skickat till dig angående vad de har manifesterat?:) Vore roligt att läsa.

  Ha det bra! Kram på dig.

Kommentarer är stängda.