Om man inte är snäll, kommer universum och tar en?

En av era frågor råkade resultera i en högst oplanerad LOA-guide… Låt oss kalla det ett julmirakel! ;)

:: Kan universum ”bestraffa” dem som försöker lura andra människor på pengar?

Nej, det är bara religionen som placerar den högre makten utanför individen och tillskriver denna makt karaktärsdrag av en obalanserad människa, t. ex. hämndlystnad.

Universum är inte ett annat namn på ”gud”. Det är bara ett samlingsnamn på allting som existerar (= energi både i manifesterad och omanifesterad form) och attraktionslagen, som universum lyder under, är en helt opartisk och neutral naturlag precis som gravitationslagen.

Om du kliver utför ett stup kommer du att flyga ner ända tills du når något som stoppar din kropp. Gravitationslagen är konsekvent, du får alltid samma resultat. Oberoende av din avsikt. Oberoende om du visste / inte visste hur gravitationskraften funkar, eller att den överhuvudtaget existerar. Oberoende av om du klev över kanten för att det var mörkt och du inte såg den. Oberoende av om du försökte rädda ett litet barn och tappade balansen. Oberoende av om du försökte våldta ett barn och tappade balansen.

Gravitationslagen har ingen åsikt och gör ingen situationsbedömning av huruvida du ”förtjänar” eller ”bör bestraffas med” att dras mot jordens mittpunkt. Den är endast en naturlag som all materia lyder under. Gör du x händer y. Alltid. Attraktionslagen funkar på samma sätt. Lika energifrekvenser attraherar varandra. That’s it.

Vad som händer med lurendrejarna i din fråga beror alltså helt och hållet på deras personliga attraktionspunkt. Ingen utanför dem har makten över den, men varje person kan självklart låta sig influeras av andra och ändra den själv. Läs igenom följande scenarion så kan du enkelt känna skillnad i frekvenser och räkna ut potentialen för olika fortsättningar:

 • En person som luras och vet att det är olagligt och vet att det är möjligt att åka fast.
 • En person som luras och som inte vet att det hon gör är omoraliskt/olagligt.
 • En person som luras och som inte vet att det hon gör är omoraliskt/olagligt men som hyser en allmän känsla av osäkerhet.
 • En person som luras och vet att hon är ett proffs.
 • En person som luras och tror att hon är ett proffs.
 • En person som luras och vet att hon är ett proffs och som försöker övertyga folk som är av annan åsikt om att hon har rätt.
 • En person som luras och vet att hon är ett proffs och som är mycket stolt och tacksam över sin talang.
 • En person som luras och vet att hon är ett proffs och har ägnat en stund åt att lusläsa tidningsartikel om polisens nya, effektiva metod att spåra lurendrejare.
 • En person som luras och vet att hon är ett proffs och har ägnat en stund åt att irritera sig över dumma lagar.
 • En person som luras och vet att hon är ett proffs och har ägnat en stund åt att skratta åt dumma lagar.
 • En person som luras och vet att hon är ett proffs och är i en svår pengaknipa och måste göra sin ”grej” nu genast trots att hon inte riktigt är på humör.

Nyanser, nyanser, nyanser. Precis som med gravitationslagen kan det vara en millimeter som tippar vågen åt någotdera hållet. Vårt medvetande består av en massa aktiva variabler och det enda sättet att veta var man befinner sig i förhållande till olika saker är genom att läsa av sina känslor. (Mer info finns i boken.)

:: Men är det inte en glitch i universums ”system” att människor som kan göra hemska saker åt en inte stoppas om de inte själva tycker att de gör något fel?

Nej, universum är perfekt designad. Tack vare fokuseringsförmågan har alla total och exklusiv kontroll över sin personliga attraktionspunkt. Inget som inte matchar ens frekvens kan tränga sig in i ens verklighet därför att det är ens egna fysiska sinnen som tolkar fram ens verklighet. Allting kan alltså existera parallellt utan att någonsin mötas – om inte deras frekvenser matchar.

 • En person som är totalt övertygad om att det hon gör är till nytta för omvärlden drar inte till sig andra än sådana som håller med och finner värde i hennes bidrag. Personer som skulle anse henne vara en lurendrejare har ingen tillgång till hennes verklighet, attraktionslagen håller dem isär.
 • Samma sak åt andra hållet, är man förankrad i trygghet och belåtenhet är man osynlig för lurendrejare. Och ibland kan man tom. interagera med dem rent fysiskt utan att någonsin uppleva sådant som strider mot ens attraktionspunkt.

Dessa två är extremexempel. I praktiken är de flesta människor mottagliga för lite det ena och det andra. Perfekt rena frekvenser är ovanliga därför att vi från barnsben drillas att dela ut vår uppmärksamhet till höger och vänster, oberoende av hur det känns. Vissa blir så avtrubbade och förvirrade att de tom. kan låta så här:

Att höra folk älta historier om elaka människor som lurat dem eller läsa kvällsblaskans ”pangnyhet” om hur alla dina besparingar kan försvinna över en natt känns obehagligt och gör det av en mycket god orsak: därför att man därmed inkluderar alla hemskheterna i sin egen realitet – först i form av tankar, därefter (om man fortsätter förstärka frekvensen) i form av fullfjädrad manifestering. Kunskap är definitivt makt – makten att manifestera! De flesta människor förstår inte det här utan tror att de kan skydda sig från otrevliga saker genom att tänka på dem. Eller klaga över dem. Eller kriga mot dem. Men så funkar alltså inte ett attraktionsbaserat universum. Det man uppmärksammar EXPANDERAR. Man får MER av det som matchar ens fokusering känslomässigt. Lönar sig att vara picky, picky, picky. ;)

:: Om man inte är nöjd över en tjänst/vara som man betalat för, hur skall man göra då?

Det som känns bäst, följ minsta motståndets lag. Ibland känns det enklast och smidigast att lämna tillbaka varan eller tala om att man inte var nöjd med tjänsten, då gör man det. Ibland är det bekvämast och skönast att släppa saken, då gör man det. Målet är alltid att finna lättnad i situationen därför att det är nyckeln till allt. Vilken handling du än utför, första steget är alltid att lägga sig i linje med beslutet mentalt! Man vet att man är i harmoni med sitt mål när handlingen man inspireras till känns enkel, rätt och ger goda resultat utan blod, svett och tårar.

Du har väl inte missat mina två böcker som förklarar attraktionslagen från grunden? Besök attraktionslagen.info och ladda ner första kapitlet gratis!

Attraktionslagen förklarad enkelt. Hur man attraherar kärlek, pengar och hälsa.
8 kommentarer
 1. Behöver ställa en liten fråga ang. ditt sista påstående, att alltid följa minsta motståndets lag (även om det ju ÄR en fråga om attraktionslagen).

  Detta kan ju onekligen ställa till besvär för både sig själv och andra om man tex. lider av ”uppskjutarsjuka”. Detta kan få både krångliga och allvarliga konsekvenser i längden och som definitivt inte leder till en härlig känsla i slutänden.

  Hur ska man då ställa sig till detta om man lider av ett sådant beteende. Hur jobbar man med det som går i linje med attraktionslagen? Detta är ju också ett sätt att ”fly” verkligheten och ibland något som känns skönt och lättande för stunden.

  Tacksam för svar, och tacksam för att du fortsatt blogga – så härligt!

 2. Tack för intressant kvällsläsning! Du är en inspiration, hoppas du njuter av Stockholm ordentligt innan du åker iväg igen :)

 3. Ååå vad glad jag blev. Att du skrev lite om attraktionslagen det bästa med den här dagen faktiskt. Kvällsläsning dom jag ska njuta av TACK Irina

 4. Det som är så skönt när du skriver om attraktionslagen är att man slipper det här med att Universum ÄR Gud (helst den kristne), vilket är vad som predikas på många andra ställen på Internet som diskuterar ämnet. Det blir rätt tröttsamt med alla Hallelujah-rop i längden.
  Rent logiskt så kan ju var och en konstatera att givetvis är det så att det man ger uppmärksamhet åt kommer in i ens liv. Att sedan det här med ens största önskningar känns som mirakel är ju att de är mer picky än ”det vore trevligt med lite dagsljus i december”. ;)

 5. Tack så mycket, alla! :)

  Ann-Mari: Känslan av att vilja skjuta upp något indikerar det uppenbara: att man mentalt inte ligger i harmoni med det man önskar ha gjort. Att då tvinga sig själv till handling utan att först ha hittat lättnad / inspiration mentalt är samma sak som att försöka pressa in sig genom en skjutdörr som inte öppnats helt. Ibland lyckas man, men resultatet hade blivit bättre (inga skavsår på boobsen) och själva processen trevligare och smidigare, om man hade öppnat dörren helt först och därefter gått framåt. Det är alltså inget fel på känslan av att inte vara redo. Den är en mycket hjälpsam indikator som hjälper en hitta sitt motstånd till målet och göra något åt det.

  Exempel: om man skjuter upp tandläkarbesöket kan det vara övertygelser om att det kommer att göra ont eller att det blir dyrt osv. som ligger bakom. Självklart kan man tvinga sig att gå i alla fall men upplevelsen blir klart bättre om man först förbereder sig mentalt genom att hitta en attityd som minskar den bakomliggande oron i stället för att sitta där halvt hysterisk med borren i munnen.

 6. Tack Irina, nu har det klarnat lite mer.
  Är tacksam för svar och önskar dig lycka och en God Jul!

Kommentarer är stängda.