Hur ignorerar jag en trist arbetsplats?

Alice: Tusen tack för en helt underbar blogg! Jag försöker verkligen leva efter LOA men jag har ett problem och det är att jag har för många dåliga dagar på jobbet. Jag vet att det är mina tankar och känslor som ställer till det för mig men jag trivs verkligen inte med mina arbetsuppgifter och på arbetsplatsen med för tråkiga och stela tekniknördar? Hur intalar jag mig själv att det är roligt det jag gör medan jag låter universum jobba på att ge mig ett roligare och mer kreativt jobb? För jag vet att jag måste må bra och ha roligt i nuet för att attrahera till mig något som jag hellre vill göra… Jag hade blivit oerhört tacksam om du ville ge mig några kloka tankar och ord på vägen. Tack igen för en helt fantastisk blogg!

Svar: Du må vara fast där fysiskt men du är fri i dina tankar. Checka ut mentalt! Jag har också tillbringat en hel del tid på ställen som definitivt inte varit i min stil (längre). Då slår jag på autopiloten och fantiserar bort mig till rätt slags miljö och sysselsättning. Ju tristare omgivning jag befinner mig i desto bättre uppslag får jag till vad jag vill (och snart ska!) uppleva i stället. Och sen börjar intressanta möjligheter dyka upp i verkligheten, just tack vare att jag haft orsak och tillfälle att bilda mig en stark åsikt om vad jag föredrar.

Jag blir fortfarande lite chockad över hur effektivt och exakt universum levererar. Exempel: tidigare i år hade jag av någon anledning börjat överväga att söka jobb på Ralph Lauren. Stod och funderade på saken på mitt dåvarande jobb. Inom kort dök det upp en kund framför mig – som pratade i telefon med någon kompis och berättade att hon precis varit på intervju i den nya Ralph Lauren-butiken och att de söker fler expediter. Och sen redogjorde hon för en massa viktiga detaljer som jag hade undrat över! Jag fick det jag behövde utan att lyfta ett finger.

Underskatta alltså inte din förmåga att befinna dig på ”rätt” plats bara för att du inte kan lämna ”fel” plats rent fysiskt.

Glöm inte heller bort fördelarna som din nuvarande arbetsplats ger dig medan du befinner dig i övergångsskedet. Jodå, såna finns! Annars hade du slutat redan idag. Du gör det du gör nu frivilligt därför att du anser det vara smartast rent strategiskt. Så känn uppskattning över att du t. ex. har en inkomst som befriar dig från oro över ekonomin. Det är mycket enklare att höja humöret då man bara har tråkiga kollegor att behöva ignorera än om man inte vet vad nästa hyra ska betalas med.

Ett annat av mina favoritord i situationer som din är tillfälligt. Så fort jag påminner mig själv att jag inte kommer att behöva göra det jag gör länge slappnar jag av och tankarna flyter automatiskt vidare till nästa skede i mitt liv. Och mer än så behövs inte.

Lycka till med allt och grattis till det nya roliga & kreativa jobbet redan på förhand! :)

Du har väl inte missat mina två böcker som förklarar attraktionslagen från grunden? Besök attraktionslagen.info och ladda ner första kapitlet gratis!

Attraktionslagen förklarad enkelt. Hur man attraherar kärlek, pengar och hälsa.
12 kommentarer
 1. Hej Irina!

  ”Lustigt” att jag häromdagen fick svar från Jenny/HWW på min jobbfråga där hon också länkade till din sida. Och nu kommer du med ett perfekt komplement!
  Kanske (nej, troligen!) kommer nya jobbet också….. ; ))

  Tack igen för en underbart peppande blogg!

 2. Haha, så det kan gå… ;-) Tack själv för att du tittade in och lycka till med kommande överraskningar!

 3. Haha så JÄDRA konstigt Irina! Igår var jag på en middag med studenter från univ som studerar samma som jag. Där träffade jag en tjej som arbetat för RL. Och jag blev genast fascinerad och kände bara DÄR VILL JAG JOBBA! Och så nu har jag hittat en annons att söka på till RL precis innan jag tittade in på din sida och så SMACK så har du nämnt RL och jobb där.

  Så hur ska man tänka, gå till väga för att få ett jobb som man vill ha? Kan känna att jag failar på den punkten energimässigt. Jag får många erbjudanden och hittar dem men ibland går det inte hela vägen på senaste tiden när jag känt mig mindre inspirerad.

 4. Tusen tack Irina för ditt inspirerande och alltid så kloka svar! Jag återkommer till dig om mitt nya roliga jobb som jag kommer få snart:)

 5. Hej Irina!
  Är det så att man alltid ska hitta positiva aspekter av sin nuvarande verklighet? Jag har fått akne (har alltid haft normal hud tidigare) och jag har svårt att visualisera min normala hud utan att bli ledsen över min nuvarande. Och jag har också svårt att hitta något positivt i att jag ser ut så här just nu. Ska man alltid ändå försöka se något positivt i det – fast det känns jobbigt att tänka på hur det är nu?

 6. Hej på dig. :) Svaret finns i guiderna jag redan har skrivit. Besvarar inga fler frågor om attraktionslagen längre.

 7. Hej igen och tack för ditt svar. Menar du guiderna här på sidan? Är det någon särskild jag bör läsa i så fall?

Kommentarer har stängts av.