I’m just saying…

Karin: Haha så JÄDRA konstigt Irina! Igår var jag på en middag med studenter från universitetet som studerar samma som jag. Där träffade jag en tjej som arbetat för RL. Och jag blev genast fascinerad och kände bara DÄR VILL JAG JOBBA! Och så nu har jag hittat en annons att söka på till RL precis innan jag tittade in på din sida och så SMACK så har du nämnt RL och jobb där.

Så hur ska man tänka, gå till väga för att få ett jobb som man vill ha? Kan känna att jag failar på den punkten energimässigt. Jag får många erbjudanden och hittar dem men ibland går det inte hela vägen på senaste tiden när jag känt mig mindre inspirerad.

Svar: Grattis och välkommen till cirkusen! ;) Man gör precis som jag skrev tidigare: slappnar av, gottar sig åt att underbara saker kan dyka upp “så där enkelt” och inväntar nästa impuls. (Här, här och här finns några inspirerande läsarbrev som beskriver processen med andra ord.)

När du är rent fokuserad på det du vill ha, eller bara på känslan av välmående, så flyter allting som matchar automatiskt till dig – precis som du just märkte. Rent betyder: icke-utspätt med motsägelsefulla tankegångar (känns som tvivel, oro, “men ska jag inte GÖRA något?!”-stress och liknande). Det du upplevde nyss är början av manifesteringen du önskar dig, det kommer mer på exakt samma sätt – i takt med hur mycket du klarar av att släppa in.

Ditt nästa steg är att vänja dig vid att vara en som har ett toppenjobb. Tycker du att det är lika naturligt att faktiskt ha ett jobb du älskar som att “bara” stöta på någon som pratar om ämnet? Inte riktigt? Då måste du leva in dig i den önskade livsstilen mentalt lite till. För du kan inte uppleva saker som är övernaturliga eller för bra för att vara sanna. Att ge dig jobbet är inte svårare för universum än att ge dig de upplevelser du redan fått, men du måste vara en matchande komponent till vardagen du önskar dig. Känn dig som en naturlig del av den så blir den en naturlig del av dig.

Lycka till & go for it! :)

9 comments
 1. Haha Yes! Känns superhärligt när dessa möjligheter dyker upp. Då känner man sig så upplyft och stärkt utav livet! Det finns alltid, ALLTID möjligheter för en i livet och vad man vill bara man söker och öppnar ögonen. Resten hjälper universum till med. Min mamma försöker alltid säga att jag ska vara realist. Realist? När jag kan drömma mig bort och känna alla härligheter. Som om detta jobbet till exempel. Det är så härligt att jag redan nu kan känna hur det är att gå till jobbet varje dag… Bli inspirerad utav kollegor och kunder-det är ju underbart! Var det du som ville jobba där eller skribenten?

 2. Haha, indeed. Om man skulle köra bil lika realistiskt som vissa föreslår att man borde förhålla sig till livet, då skulle vindrutan vara monterad i golvet – så att man hela tiden kunde observera verkligheten i stället för att titta framåt på någon flummig hägring som det ryktas att man då kan styra mot och komma till. ;-)

 3. Härligt!
  Själv har jag fokuserat på att får roliga, inspirerande uppdrag som känns lätta. Och vips så dök möjligheten att få medverka i en bok som kan ge bra PR och bara någon dag efter förslag från ett kul projekt om framtida samarbete… men det första är gratisjobb och det andra vet jag inte vad som gäller ekonomiskt. Just att få pengarna att rulla in är min svaga punkt. Jag har dragit till mig många kul jobb och fått mycket beröm… men det kan jag ju inte leva på eftersom det många gånger visat sig att arbetsinsatsen inte ger de pengar som jag hade velat. Jag inser att det där är djupt rotat – ända sedan min barndom – och det är just den grejen som jag allra helst skulle vilja vända till rätt riktning. Har du något konkret tips som gör att jag kan börja närma mig högen av pengar som kan ge mig den livsstil jag vill ha? …. om du hinner och har tid…
  Tack för att du delar med dig så generöst!

 4. Det börjar med att man slutar säga “… just att få pengar att rulla in är min svaga punkt”. Allvarligt – säg aldrig det här någonsin mer!

  Börja därefter långsamt skifta inställning till att du vet mer nu än vad du visste tidigare och att det därmed kommer att börja dyka upp nya slags möjligheter, såna som matchar dina nya övertygelser om vad som är möjligt här i livet. Kom ihåg att det någon gång var din svaga punkt att knyta skosnörena själv. Fortfarande ett problem? ;-)

 5. Karin: Skribenten? Hänger inte riktigt med nu…

  Cecilia: Klarar du bara av det så har du lyckats med det svåraste. Resten är peace of cake.

 6. Hej. Attraktionslagen låter ju bra – för bra för att vara sann? Finns det inte en risk med att fokusera på sina drömmar? Nämligen denna, att du blir kvar i din drömvärld och glömmer av att ta vara på eller ta tag i det verkliga livet. Jag har en vän som spenderat hela livet med att drömma, men sällan fått “tummen ur” och verkligen gjort något. Mycket snack, lite verkstad. Jag har själv drömt mycket ända sedan jag var liten, dvs. fantiserat om vad jag skulle vilja uppnå på olika områden, men tenderar att fastna i fantasierna då. När jag verkligen har uppnått något har det ofta handlat om hårt arbete, att kämpa på. Många vittnar om att de åstadkommit saker genom hårt arbete. Men jag är lite kluven här, för jag har ändå inte åstadkommit allt jag vill på detta sätt. Jag tycks t.ex. inte kunna locka till mig kärleken – eller kämpa mig till den heller för den delen. Kan attraktionslagen hjälpa mig? Hur får man ihop drömmar och verklighet så att man inte fastnar i drömmarna? Hur förenar man attraktionslagen med en stark vilja och att satsa mot sina mål? Hur undviker man att bli passivt väntande på det som man vill attrahera?

 7. De slags drömmare du syftar på är människor som visserligen vet vad de vill men som samtidigt blockar / bromsar förverkligandet av sina drömmar genom övertygelsen om att det finns en massa yttre faktorer som inte kan förändras utan att de handgripligen förändrar dem (vilken i många fall är omöjligt). Därför upplever de inga impulser att få “tummen ur” och har inte heller s. k. “tur”, dvs. att råka vara på rätt plats vid rätt tidpunkt och stöta på rätt människor.

  Lever man med övertygelsen om att man måste jobba hårt för allting – då anpassar sig ens omgivning, i enlighet med attraktionslagen, till att uppfylla denna “önskan”. Men det finns alltså andra möjligheter.

  Ibland kan det se ut som om någon jobbar hårt för sina resultat när det egentligen är något den personen gör utifrån inspiration och därför inte alls lider av. T. ex. jag powerwalkar periodvis 25 km varje dag. En utomstående person som önskar bli smal och betraktar mig kan lätt dra slutsatsen att man måste jobba jättehårt för att gå ner i vikt – i verkligheten (min verklighet) är det här en superenkel och behaglig metod som jag fick INSPIRATION till EFTER att jag slappnade av och lät det jag önskade komma till mig i stället för att jag jagade det. Sådana här lätta / “gratis” metoder är individuella och tillgängliga för alla med rätt inställning.

  Utförligare svar på din fråga om vilken roll handling spelar i förverkligandet av ens drömmar finns i guiderna som du hittar i panelen här till höger. Happy reading. :-)

Comments are closed.