Vad som händer när man slappnar av

På tal om ämnet utbildning… Det finns ett mycket inspirerande läsarbrev som jag inte hunnit publicera genast när det droppade in. Första delen låter så här:

Narcissa: Har min första tenta på måndag och är såååå inställd på IG. Och du om nån fattar hur farlig den inställningen är… Huur tänker jag om? Jag vet att jag inte pluggat tillräckligt…

Så här såg mitt svar ut:

Steg 1: sluta kämpa emot IG. Hitta vilka tankar som helst som lugnar dig, t. ex. att du kan göra om tentan senare eller att du faktiskt kan klara den ändå eller att du inte är beroende av resultatet i långa loppet eller… precis vad som helst som får dig att slappna av.

Steg 2: (efter att spänningen släppt) Antingen får du lust att plugga mer, och kommer tack vare inspirationen att ta in maximalt mycket info på minimalt kort tid, eller så är tentan urenkel… eller tom. inställd. Du vet, ibland händer det konstiga saker utan att man fattar hur man kan ha sån tur… ;)

Eller så får du IG – and life goes on. Really, it does. Det krävs mycket mer än fel svar på ett ”viktigt” papper för att hindra dig från något du vill ha.

Och i maj fick jag ta del av fortsättningen. Tusen tack! Alltid lika kul med succéhistorier, speciellt såna som illustrerar att det aldrig är för sent att få som man vill. Så fort man hamnar i mottagningsskede, då händer det saker!

Narcissa: Du hjälpte mig något så sjukt i höstas. Eller, du hjälpte mig hjälpa mig själv ;) Inte säkert att du minns men jag hade en tenta jag var så sjukt orolig för och mina enda tankar var att jag skulle få IG. Jag fick ett mejl på skolportalen där det stod att jag fått ig. 4 löjliga poäng ifrån godkänt. Efter beskedet släppte all press (alla negativa tankar) och jag kände mig bara glad och tacksam över att allt var över… Önskade tyst att läraren skulle ha rättat fel eller alternativt göra ett undantag. Natten innan jag ska få se min tenta så drömmer jag att läraren har missat en hel fråga som självklart var 4 poäng. VILKEN lycka. Och vilken besvikelse när jag vaknar. Jag går till skolan i alla fall, väl där får jag tillbaka min tenta. Och gissa vad? Läraren hade missat en hel fråga, 4 poäng. Godkänd på en sekund, precis som i drömmen.

Har du varit med om detta? Att du önskar något, drömmer om det och sen händer det?

Jag kommer ihåg mina drömmar väldigt sällan så svaret är nej. Däremot har det hänt att jag i vaket tillstånd råkat uppfatta omanifesterad energi innan den spelat ut sig i verkligheten. T. ex. att jag tänkt på någon person och så har den personen ringt mig en minut senare. Här är ett annat exempel.

Jag brukar också ta initiativet själv och sporta med att överrösta redan manifesterade sanningar med nya sanningar – såna som är trevligare. Det är så jag förvandlar ”har ingen lägenhet i innerstan” till ”har en jättefin lägenhet i innerstan”. Om jag bara klarar av att fokusera och därefter släppa kontrollen finns det inga gränser för vilken otrolig ”tur” som kan drabba mig. Här finns lite mer info om ämnet.

Du har väl inte missat mina två böcker som förklarar attraktionslagen från grunden? Besök attraktionslagen.info och ladda ner första kapitlet gratis!

Attraktionslagen förklarad enkelt. Hur man attraherar kärlek, pengar och hälsa.
3 kommentarer
 1. Jag har skrivit här förut och varit lite frustrerad och otålig ang. mitt jobb. Men nu har jag verkligen hållt mig på gott humör och bara slappnat av vad gäller jobbet. Släppt alla olustighetskänslor över att jag inte trivs och att jag har tråkigt. Släppt mina egna krav på att hitta nåt annat att göra. Låtit chefens dåliga humör åka rakt förbi mig och varit min egen chef ett tag. Jag har verkligen slappnat av vad gäller jobb-tankar. Vissa dagar har det ändå kännts som om det inte funkar och då har en bil med reg, nr LOA dykt upp. Ett tag senare har jag misströstat lite och då har en annan bil med LOA parkerat sidan om min bil. Detta har hänt med tre olika bilar i höst.

  Gissa vad som händer… jag har fått frågan om jag vill vikariera för min chef 3,5 månad när han är sjukskriven. Jag blir vd för hela företaget!!!!!

  Say no more…

 2. Hejhopp, gjorden en skrivövning idag som gick ut på att skriva My great lifestory. Så jag skrev mitt liv från början till slut. Och kom fram till att allt kommer ordna sig. Jag hittade på framtiden. Ur kaos kommer det till slut skapas ordning och allt blir bra. Tittade in i min egen kristallkula så att säga och bestämde mig för vad jag ville se.
  Det kändes så himla bra, det som jag kom fram till! Satte på lite good music, i detta fall en spellista med Enrique Iglesias:-) Ställde mig och diskade medan jag lyssnade på musiken och tänkte på vad min skrivövning gett, vad jag skrivit ned. Började grina som den hormonkänsliga människa jag för tillfället är(!) Kände mig så lättad, fasen va skönt!..det kommer ordna sig till slut ändå……Går ut på toa o snyter mig, kommer tillbaka till disken och nästa låt på spellistan med Enrique är Everythings gonna be alright……! Vilken bekräftelse:-) Vilken matchning:-)
  Jag säger bara det….till mig själv iaf…slappna av, var glad, det kommer ordna sig….å så grinar jag lite till…av glädje. :-)
  C.

Kommentarer har stängts av.