Vad är “skälig tid” för attraktionslagen?

Fredrika: Tack för en fin blogg och en bra inspirationskälla! Jag funderar lite… Jag har hållit på med det här med attraktionslagen ett tag nu och många saker jag har önskat mig har inträffat. Jag börjar få ett liv som jag verkligen vill leva och det känns som jag är topp. De första jag önskade mig för att se om de funkade var att få en gratis kopp kaffe, jag gick och fundera på när de skulle inträffa. Tänkte mig in hur gott kaffet skulle smaka och hur varmt de var etc. De hände inte och jag slutade tänka på de. De gick veckor men en dag när jag gick och köpte kaffe på ett café fick jag en kopp kaffe gratis! De var en häftig känsla! Sedan har jag önskat mig mer viktigare saker i livet och fått det! Men grejen är att de tar så långt tid, de kan dröja fler veckor ibland 2-3 månader innan de inträffar, då har jag nästa glömt bort att jag har önskat mig det och nu undrar jag om de går att snabba på de hela? Är de normalt att de ska ta så lång tid?

Svar: Det är just därför att du glömde bort det hela som det hände. :)

Varenda idé som dyker upp i huvudet på dig ÄR i samma sekund som du tänker den – men den kan inte manifesteras i din fysiska verklighet förrän du:

a) slutar notera dess fysiska frånvaro och
b) ställer in dig på samma frekvens (= humör, sinnesläge, attityd) som du skulle befinna dig på om du redan hade förverkligat den.

Hur länge det tar innan du själv blir en matchande komponent till ditt önskade tillstånd (inkl. alla detaljerna) beror alltså inte på klockan utan på hur fort du kan skifta från sinnesläget frånvaro & längtan till närvaro & uppskattning. Och det är precis därför man inte ska spilla tid på att analysera bristerna i nuläget och rabbla sin “framtidsönskan” om och om igen. Allting är redan klart! Now relax & receive.

Jag är den första att medge, vissa “utmaningar” är svårare att sluta analysera än andra, men det går. Och så fort man kopplar loss humöret från dem, då händer det helt fantastiskt stuff. Man behöver inte ens använda samma ämne som ursäkt för ett gott humör, vad som helst duger!

Obs! När man försöker tvinga sig själv att slappna av befinner man sig inte i ett avslappnat tillstånd. Jag testade häromdagen… ;)

28 comments
 1. Jag har varit inne på precis samma spår: Hur lång tid ska det ta!?!?!? Samtidigt som jag försökt intala mig själv: Jag ska sluta tänka på det här, jag ska sluta tänka på det här, jag ska……

  För även om jag förstått teorin i det hela är det känslorna och tillåtandet som varit dom riktiga utmaningarna. Men det är så bra beskrivet här ovanför, som vanligt :)

  Men när man väl knäcker “koden” så går det undan! I dag tog det ca 2 timmar från det att jag tänkte en tanke om att “det här skulle vara roligt att få göra” tills att telefonen ringde och jag blev ombedd att vara med på en utbildning i morgonkväll för att lära mig det hela.

  Life is good when you let go and just enjoy yourself! :)

 2. Ha ha, kom ihåg hur det känns att titta på mjölken i kastrullen och fråga: hur lång tid ska det ta innan den börjar koka? Och sen väntar man en eeevighet utan att något händer. Och så ringer telefonen… ;-)

  Jag håller verkligen med om att det går undan när man intar “det skulle vara roligt om…” attityden. Då när man inte är helstirrig och desperat utan bara flyter runt och njuter samtidigt som man ivrigt noterar nya saker som man också vill “leka” med. Guldläge!

 3. Det är väl det som är hemligheten… att knäcka koden. På vissa områden har jag gjort det med glans, utan att egentligen förstå att jag knäckt koden, men på ett par områden kämpar jag och undrar “hur länge ska det ta”…

  Jag får väl sluta kämpa nu då, men då känns det å andra sidan att man ger upp? Lite tudelat i mitt huvud…

 4. Vad man ger upp (då när man distraherar sig från problemet) är det mentala motståndet, dvs. övertygelsen om att det man vill ha är frånvarande. Sin önskan och sina preferenser kan man inte ge upp – de är en del av en. Vilket förklarar varför tankar som motsäger existensen av något man önskar sig känns obehagliga. Smärtan indikerar motstånd till något som redan ingår i ens “konsistens” och som kommer att materialisera sig på samma sätt som resten redan gjort, så fort man slutar blocka det.

 5. Alltså, det svåraste tycker jag är att inte tänka på det man inte ska tänka på. Jag har läst vad du skrivit om det, men ändå får jag inte riktigt till det i verkligheten. Jag gillar ju att äta godis. Jag borde inte äta godis, för jag vill gå ner i vikt. Då ska jag ju tänka på min smala kropp osv osv, men jag tänker på godis ändå, för det är ju gott, suck! Starkt förenklat, men du förstår säkert hur jag menar.

 6. Hej Irina! Tack för inlägget! jag tänker på precis det här! jag tror att det kan vara just detta som gör att vissa saker manifesteras lätt som en plätt i mitt liv medans vissa inte gör det. Jag vill bara se om jag har förstått det rätt.
  Om jag har önskat mig något, visst är det då okej att visualisera min önskan och låtsas som det redan hänt? Det är så jag har förstått det från början, när jag läst om attraktionslagen lite här och där, då har jag förstått det som att man måste visualisera sin önskan och helst mycket, det kan kännas lite kravfyllt. Samtidigt som jag senaste månaderna sett hur små saker som jag liksom mest önskar mig i bara farten, utan att tänka på igen eller lägga någon större vikt vid kommer till mig, lätt och snabbt.
  Det är så sjukt intressant det här!:)
  Vänliga hälsningar
  Julia

 7. Molly: Tanken “jag gillar godis” känns bra. Tanken “godis är dåligt eftersom det gör mig fet” känns obehaglig. Sluta alltså se godis som en fiende, om du gör det fortsätter du bara att kämpa emot det och får följaktligen allt mer att kämpa emot. Slut fred med att du tycker om godis.

  Jag älskar också sötsaker (och brukar med stolthet i rösten kalla mig själv “kolhydrataddict”) ändå gick jag ner 20 kg och är fortfarande lika smal. Vad som hände var att jag tog en paus från klagomåltankar om hur svårt det är att gå ner i vikt om man älskar godis och hittade en annan övertygelse som lät precis lika sann (men behaglig!) i mina öron: att jag är snygg och att min kropp balanserar upp sig själv utan att jag behöver lida. Plötsligt upplevde jag det inte som en bestraffning att släppa godiset ur sikte utan som en del av ett äventyr. Jag älskade att känna lättnaden i magen när den inte var uppsvälld pga. pastamiddag, av att upptäcka latten (som påminde om chokladmousse samtidigt som den höll mig mätt jättelänge), av att utforska nya stadsdelar till fots, av att göra planer för vilka äventyr min nya sexiga kropp skulle ge sig ut på och av att prova kläder som matchade min personlighet och satt bättre för varje vecka.

  Man varken kan eller behöver utrota någon tanke, det enda man behöver göra är njuta mer av såna som känns bra och som stöder det man vill uppnå. Kämpa aldrig emot de “sanningar” som känns obehagliga, låt dem bara flyta förbi. De utgör inget hot mot dig.

  Julia: Goda nyheter, jag har skrivit ett helt inlägg som besvarar din fråga. Här hittar du det.

 8. en himla massa tack!:) jag tycker att det är så fantastiskt att du delar med dig av allt det här!

 9. Så himla bra! Huvudet på spiken, Irina! Jag älskar hur frågor som verkar så krångliga ofta har så enkla svar! Och du är fantastisk på att se hur enkelt det är och förklara det så!
  Kram!

 10. Tack & right back at you! Är väldigt dålig på att följa bloggar just nu men brukar titta in hos dig så ofta jag hinner. Älskar innehållet! :-) Hugs från en beundrare.

 11. Ja, den hemliga ingrediensen i det hela är ju precis som du skriver att man måste sluta notera dess frånvaro samt att man bör ställa in sig i samma frekvens. Förra veckan slog min önskan in på bara några dagar och iförrigår tog det bara 10 minuter. Nej, jag skämtar inte, det är SANT! Så kul när man kan kommunicera med Universum som levererar på löpande band, äntligen förstår vi varandra :-)
  Kram!

 12. Tänkte på en sak… det här med hur man får rätt saker att hända genom att manifestera tanken. Ibland tänker jag en väldigt snabb tanke “önskar att jag var sjuk idag så jag slapp gå till jobbet” direkt efteråt så tar jag tillbaks det igen för vem vill vara sjuk. Om man tänker det för mycket så blir man sjuk – not. För precis som du skriver så har man ju inte manifesterat det inom sig själv. Det är liksom inte på riktigt och då blir man inte sjuk heller. I alla fall inte just då.

 13. Du jobbar för hårt. Och då syftar jag på att du försöker hitta på hur det du önskar dig (trevligare saker att göra på dagarna) ska bli till. Utifrån den attityden kommer du bara på lösningar som är “ur askan i elden” -aktiga. Du försöker välja mellan att uthärda ett otrevligt jobb och att bli sjuk! Som du märker är dessa alternativ känslomässigt ganska lika varandra – och de enda du har tillgång till just nu.

  Låt attraktionslagen göra jobbet och var själv den som anger tonen. Anger tonen betyder att du ställer in dig på det humör (attityd, sinnesläge, tankebanor…) som du tror att bättre lösningar än de ovannämnda matchar. Använd dig av vilken ursäkt som helst för att må bättre. Kolla därefter vilka idéer, omständigheter, människor och möjligheter som börjar dyka upp. Utan att du har “gjort” något!

  Att du inte blir sjuk bara av tanken “jag önskar att jag blev sjuk” beror på att du inte kommunicerar genom ord, du kommunicerar genom din vibration. Din avsikt är inte att vara sjuk. Din avsikt är att vara hemma från jobbet. Och universum är smartare än du tror. ;)

  Jag önskar dig en riktigt trevlig fortsättning på veckan, blingad med en massa små överraskningar som breddar leendet. Have fun!

  PS. Sjukdom är en fysisk förlängning av mentalt obehag som man inte gjort något åt att söka lättnad från. Man behöver alltså inte tänka på just sjukdomar för att bli sjuk – vilka negativa tankebanor som helst resulterar i smärta, först känslomässig och därefter kroppslig. Hälsa = det normala tillstånd som råder om man inte blockerar det. Ungefär som att man tillfälligt bryter vattenflödet genom att placera ett hinder i vägen.

 14. Ja du har rätt i att jag jobbar för hårt. Men jag vet liksom inget annat sätt. Jag har jobbat hårt i hela mitt liv. Jobbat med att hitta rätt situationer där jag kan vara glad.

  När jag inte ville vara singel mer så såg jag till att träffa så många män som möjligt, såg till att vara på platser där män fanns etc och hittade så klart ingen som matchade mig på riktigt. När jag sen slappnade av, lät bli att leta och skrev ner en lista på vilken sorts egenskaper han skulle ha, som matchade mina önskningar så dök han upp utan förvarning. Men han bodde 15 mil från mig och var inte direkt flyttbar så jag höll på att släppa honom redan innan det hade startat eftersom det blev komplicerat. Som tur var så var han mer på än vad jag var och nu är vi gifta.

  Men jag vet inte hur jag ska få jobbet att bli på samma sätt? Jag förstår att jag jobbar för hårt på förändring men har så svårt att låta bli eftersom det tycks vara det enda sätt jag kan. Jag läser dina spalter och råd men det går ändå inte hem hos mig. Jag jobbar för hårt på det också, antar jag? Men det känns ändå som att jag måste hjälpa till lite på traven annars händer inget.

 15. Du hjälper till genom att sluta “hjälpa till”. Det är inte du som ska hitta lösningarna, det är lösningarna som ska hitta dig. Så länge du vägrar släppa kontrollen kan du inte uppleva hur allt ordnar sig. Det är som att försöka lära sig simma utan att våga lita på att vattnet bär upp en – man försöker “hjälpa till” genom att fläkta runt med armar och ben med utmattning som enda resultat.

  Ok, hur gör man då?

  Det effektivaste är att sluta tänka på problemämnet helt och hållet. Men det funkar ju inte alls om man dagligen kommer i kontakt med sånt som påminner om det.

  Därför tar man till metod nummer två:

  Försök vara så odetaljerad som möjligt när du tänker på ämnet “jobb & inkomstkälla”. Ingen förväntar sig att du ska tänka tanken “allt är fantastiskt och jag ser regnbågen varje dag” men ta en titt på de här två uttalandena:

  Alternativ 1: Chefens kommentar om mina förseningar var så otroligt orättvis att jag bara vill krypa ihop i fosterställning och lipa. Det är så j-la fel att jag står ut med det här, lönen räcker knappt till det nödvändigaste och människorna jag måste jobba med får sömnkoma att låta lockande. Och på tal om dem, Bettan vid bordet bredvid borde verkligen inte spruta sådär mycket parfym på sig, man kvävs ju… om man inte har hunnit frysa ihjäl innan – för naturligtvis är det något fel på dörren nu igen. Nu när jag inte ens har några fler semesterdagar att ta ut. Herregud, varför kommer jag inte på något sätt att slippa allt det här? Jag står inte ut längre. Bla bla bla…

  Alternativ 2: Mitt jobb kunde vara trevligare.

  Känner du hur mycket lättnad det finns i att bli mer GENERELL?

  En liiiten gnutta mer lättnad (= mindre “tankefajt”) ger stooor skillnad i det som följer därpå. Testa.

  Alla människor (även jag) har något ämne som de tycker att är besvärligare än andra. Tack och lov för det, föreställ dig hur mycket intensivare man upplever framgången när man äntligen “ger upp” och hela härligheten man blockat brakar ner över en. ;)

 16. tack så jätte mycket :) Nu förstår jag mer. Men väldigt svårt att släppa kontrollen på de man vill ha.

  Har försökt både igår och idag. :) Men idag hände det, jag glömde en viktig sak till jobbet idag som jag verkligen behövde, jag hade inte tid att åka hem. Jag höll på att få panik men istället stannade jag upp och började tänka på att jag hade den här istället, att jag hittade en kopia. Jag kopplade bort tanken och började ställa in mina känslor på att jag hade saken här. Jag gick bort och kokade kaffe, satte på glad musik, för att få tankarna på nåt annat. När jag sedan någon timme senare öppnade en låda fanns en kopia där. :)

 17. Wow, det där var verkligen coolt! :-) Och för övrigt: erkänn att det är klart trevligare att vara utan något viktigt och må bra än att vara utan något viktigt och må dåligt. Fast så fort man börjar må bra… då dyker det man inte längre lider av att vara utan upp. Attraktionslagslogik. ;-)

 18. Tänkte bara berätta hur många idéer jag har fått i helgen när jag släppte taget och slappnade av. Jag har sett till att göra sånt som jag tycker är roligt och som intresserar mig. Idag kan ingen/inget stoppa mig.

  Jag känner mig helt vild med idéer på vad jag kan syssla med i stället för mitt ordinarie arbete. Inte ens negativa kommentarer från mina medarbetare “det går inte”, ” det har inte fungerat förut” etc kan få mig ur slag idag. Härligt!

 19. Underbart! Det är EXAKT den känslan som föregår motsvarande “verkliga” händelser. Men som du märker, när man redan lever allt det härliga i huvudet är man inte speciellt beroende av att något händer på utsidan –> vilket innebär att man inte sätter upp något motstånd till sina fantasier –> vilket leder till att de garanterat dyker upp i fysisk form. Bästa dealen någonsin! :-)

 20. Hej
  Har precis börjat skapa ett intresse för denna hemlighet då jag hittade boken hemma hos mina föräldrar som i sin tur inte riktigt visste vad boken handlade om. Jag har läst båda böckerna The secret och Kraften och har blivit övertygad om mycket i boken men måste ju erkänna att det är svårt att ändra sina tankebanor och tankar kring det man har problem kring ex pengar. Man ska önska att man redan har det men sedan gör sig ju den konkreta verkligheten upp,att man aldrig har pengar och ständigt lever på minimum, räkningar som faktiskt måste betalas och så vidare….lite svårt att inte tänka på bristen på pengar alla gånger… Så har du förslag hur jag kan ändra mina tankebanor? :). Har försökt slå bort tankarna och leva i nuet men det finns ju ständigt i bakhuvudet och sen påminner gärna min son mig om att jag aldrig har pengar. Har högskoleutbildning och jobbar heltid så har ju bra lön men ensamstående med lån så det är ju där själva problemet ligger…… Ska läsa vidare i på din sida lite… mycket bra saker här :)Anne

 21. Det dyker garanterat upp en guide om det här ämnet i framtiden. Under tiden, börja med att observera överflödet av goda saker inom andra områden än ekonomi.

  Hälsa är ett ämne, märker du hur din kropp funkar utan att du behöver “betala” för det? Vänner är ett annat, märker du hur trevliga människor ständigt återkommer till dig och vill umgås trots att du inte betala för det. Kärlek är ett ämne, märker du hur din son överöser dig med den utan att du betala för det? Planeten du bor på och som ständigt förser dig med solljus och luft, hur mycket behöver du betala för att förtjäna det?

  Allt detta överflöd finns i ditt liv därför att du inte ifrågasätter dess existens i form av just dessa manifesteringar. Men en manifestering i form av pengar… där hakar det upp sig.

  Ekonomisk välfärd, i alla dess former, är exakt samma energi. Den är inte heller beroende av en massa komplicerade yttre faktorer – såvida man inte har blivit övertygad om att just pengar är något det råder brist på och som man därför måste betala för i form av hårt arbete (alltså förtjäna närvaron av). En sån inställning gör automatiskt att man börjar spänna sig och då återspeglas självklart denna obalans i verkligheten också.

  Ta en titt på det jag skrivit i kommentar nr 5 här. Byt ut “sjuk” mot “fattig”. Idén är alltså att man lever två verkligheter parallellt. Kör din nuvarande ekonomiska situation på autopilot (dvs. jobba, betala räkningar osv. precis som du hittills gjort) men försök införa små ändringar i den andra verkligheten, den du lever på insidan. Din attityd där avgör vad som kommer att dyka upp på utsidan. Försök alltså hitta något (hur litet och obetydligt som helst) som får dig att känna behagligare känslor i relation till pengar. En liten skiftning i attityden gör STOR skillnad och så fort du märker att saker och ting faktiskt kan förändra sig blir du allt mer inspirerad att göda ämnet med mer kärlek.

  Lycka till & happy spending! :-)

  PS. Just det här ämnet hör till mina favoriter just nu och jag utför experiment på mig själv för att skifta min egen inlärda attityd till en som ger utrymme för ännu häftigare livsupplevelser. Med tanke på vad jag åstadkommit inom andra områden finns det en hel del härligt stuff att se fram emot. ;-)

 22. Hej och super tack för ett långt och inspirerande svar:). Även om man redan vet att man ska uppskatta det som finns i livet , det som man tar som självklart lägger du fram det så man får ett stort AhA …så kan man ju tänka ja:). Men när man befinner sig i en negativ spiral (gällande framförallt pengar) och försöker komma ut det är det lite svårt men ska jobba vidare på detta och ha i tankarna vad du skrev…ska nog ta skriva ut det så man blir påmind..:). som jag skrivit tidigare så tror jag på detta tankessätt mer och mer…Har gått tillbaka i tiden och sett att det stämmer i mitt eget liv så bäst jag tänker i positiva banor i fortsättningen ha ha om jag vill ha en bättre framtid. En annan undran jag har är om du har några tips på hur man ska bemöta vänner som är negativa och är energitjuvar? jag tycker mycket om och uppskattar mina vänner men ibland kan jag dra mig undan vissa av dem för jag bara inte orkar höra på allt negativt. Försöker alltid vända det till det positiva åt dem och säger stopp om det går över i det negativa men till slut orkar man inte för ens egen energi tar slut…….. Tack för ditt svar:) Anne

 23. Hej Jag har skrivit på din blogg vid ett annat tillfälle men nu var det et tag sedan. Jag såg att du ej besvarar frågor längre ang attraktionslagen.Ändå så skriver jag….Vet att jag ej får svar. Men måste skriva av mig och kanske någon annan läser om du lägger ut. Jag har tidigare läst The secret och nu även kollat på en dvd där Abraham-Ester pratar och förklarar. Mycket av attraktionslaget är ju sunt förnuft och att vara positiv och glad och tänka gott om sig själv och andra. jag blir ändå lite konfundersam….gällande pengar exempelvis….Man ska tänka att man redan har det och njuta som att man har det osv….det kommer till en om man tror osv…Jag har försökt koppla bort negativa tankar på pengar och tänker istället att det löser sig. Försökt tänkt så länge nu men svårt är det när man har brist på något och den tanken på brist är ju inte en bra tanke ..i know..Nu till min undran.. Om man nu ska tänka på ett visst sätt och ej oroa sig för pengar osv hur gör man då om man till ex vill ha pengar precis nu nu!! för att göra något litet? Jag satt nu och tänkte vad ska jag hitta på i helgen och tänkte att varför inte fråga några vänner om vi ska grilla och ta lite vin. Då slår det mig direkt… nä just det just nu är det ju tomt på kontot (mitt i månaden ja :( ). Mina planer gick i stöpen direkt…..Hur ska man klara av tänka som Abraham säger om man just i denna stund behöver pengar och inte har?? Självklart vill jag ha pengar längre fram också men det är ju i denna stund jag lever och behöver det?? Hm tankarna går….Tänker lite på horoskop som skriver om vad som ska hända längre fram- Men vi alla lever ju nu och det är ju idag man vill att positiva saker ska ske. Ha en bra dag och tycker din blogg är super att bara sitta bläddra i och läsa:) Anne

 24. Wow imponerande,vad duktig du är att förklara attraktionlagen! jag har följt attraktionlaget i 6-7 år av och till ,första gången jag tog “the secret” boken i handen kunde jag inte släppa den tills jag läste färdigt och den förändrade verkligen livet för mig både ekonomisk och glädjefylld ,jag mådde bra och kände lycka på många år men jag tog ju principerna om the secret djupt i kanske 1 år och sen blev det av och till ,nu så har jag förlorat helt inspirationen och tankesättet i några år och även om jag ibland läser om law of attraktion och olika böcker eller på internet i ämnet så har jag svårt att komma tillbaka som första gången jag tog till mig det! jag tror att jag inte orkar tänka på vad jag tänker på och vara på vakt hela tiden men jag försöker ändå undvika negativa tankar ibland..så jag letar fortfarande efter varför jag har tappat min positiva kärleksfulla troende attityd……

 25. Bästa Irina! Jag vet att du inte svarar på frågor om LOA just nu, men jag vill ändå gärna posta en fundering. Kanske finns andra som vill kommentera :)

  Tack för en helt vansinnigt inspirerande sida och för alla generösa, handfasta råd. Jag är ny på det här med LOA. Jag förstår att det kan vara bra att släppa taget om sina önskningar för att inte skapa en anspänning och ett fokus på bristen av det man önskar. Men jag skulle vilja påstå – mottar dock tacksamt ev mothugg från er alla – att det är BRA att upprepa sina önskningar. Jag har långa önskelistor i datorn som jag färglagt och illustrerat så upplyftande jag bara kan. Bara att öppna de färgglada dokumenten får mig på gott humör. Sedan läser jag igenom mina listor – som bara är formulerade i termer av att jag är tacksam för att jag redan har det önskade i mitt liv eller att jag nu tacksamt tar emot. Listorna blir som en enda lång beskrivning av mitt drömliv eller det jag önskar mig just nu. Jag gör inte detta varje dag, men flera gånger i veckan – särskilt när jag känner mig låg och behöver vända negativa tankegångar. Då hjälper mig denna rutin något otroligt! Jag blir hög av lycka av att liksom “duscha” min hjärna med alla underbara saker på listorna. Ok, det funkar kanske inte alltid lika klockrent som humörhöjare. Är man FÖR långt nere, känns det krystat och mekaniskt och då lägger jag ner det för tillfället. Men ofta känner jag att det höjer min energi/frekvens betydligt – och DET är ju ändå vad man ska sträva efter :-)

  Sedan har jag också läst att om man dagligen läser listor med positiva affirmationer, även om det sker mer eller mindre mekaniskt, utan känsla alla gånger, så är det en effektiv metod att programmera om hjärnan till ett mer positivt tänkande. Jag har dock lite svårt för detta mekaniska rabblande – har ni andra någon erfarenhet av detta?

Comments are closed.